Pixi Beauty - Best Of Bright

PIXI Best of Brights

Dnes tu mám pre Vás recenziu na značku Pixi a to konkrétne ich Glow radu, ktorá obsahuje kyselinu glykolovú a je zameraná na prečistenie a rozjasnenie pleti. Pixi som začala vnímať niekedy minulého roku na Instagrame, kde som o nej počula hovoriť viacero blogeriek a veľmi ma zaujala. No pri tom množstve kozmetiky, ktorú mám doma mi stále trvá dosť dlho pokiaľ siahnem po nejakej novej značke. Snažim sa zo skin care niečo spotrebovať aby som si mohla kúpiť niečo nové. Práve tak to bolo aj s Pixi a čakala som ozaj dlho až som sa rozhodla, že ju vyskúšam. Som veľmi rada, že Pixi majú aj sety s miniatúrami, pretože to nie je úplne najlacnejšia značka a ak by takéto sety nemali, tak asi by som nešla rovno do plných produktov, ak by som nevedela či sa oplatí za ne vyhodiť toľko peňazí. 


Spomedzi všetkých ma najviac zajali práve Glow produkty a preto som siahla po Best of Brights. Kupovala som to na jednej slovenskej stránke, ktorá reseluje zahraničné značky, ktoré sa u nás nepredávajú, no viete to kúpiť aj v Sephore, alebo na oficiálnej stránke Pixi. Tento set obsahuje 3 produkty a vyšiel ma na cca 25 Eur čo nie je málo, pretože sa jedná o miniatúrky. No predtým než sa vrhnem na jednotlivé produkt, tak musím povedať, že vôbec neľutujem.

Pixi Glow

PIXI Glow Mud Cleanser

PIXI Glow Mud Cleanser swatch

Glow Mud Cleanser je prvým produktom z tohto setu. Je to malá 15 ml miniatúra, čo však úplne stačí na to aby si človek o tomto produkte vytvoril predstavu a vedel či mu sedí, alebo nie. Obsahuje 5% kyselinu glykolovú čo je AHA kyselina, ktorá slúži na exfoliáciu pleti. Pri pravidelnom používaní vie kyselina glykolová odstrániť z pleti odumreté kožné bunky a zanechať ju krásnu hladkú a žiarivú. Keďže sa jedná o cleanser, tak samozrejme, že pleť zbaví aj nečistôt a mastnoty. Pixi uvádzajú na obale, že tento cleanser je na každodenné použitie, ráno aj večer, no keďže obsahuje 5% kyselinu, tak by som to neodporúčala, pokiaľ máte citlivú pleť, alebo ešte nemáte skúsenosti s kyselinami. Mohlo by Vám to po pár dňovom používaní zanechať podráždenú pokožku. Ja osobne to používam maximálne 3x týždenne, pretože moja pokožka je posledné mesiace veľmi citlivá. Cleanser je vo všeobecnosti skvelý, perfektne vyčistí pleť a robí presne to čo má, no pokiaľ máte citlivú pokožku tak by som bola s kyselinovým produktmi zo začiatku opatrná.

Druhým a asi najznámejším produktom PIXI je Glow Tonic, ktorý taktiež obsahuje 5% kyselinu glykolovú. Spolu v kombinácii s cleanserom dosiahnete naozaj skvelé výsledky. Peknú, hladkú a rozžiarenú pleť. V tomto sete nájdete 40 ml miniatúru, ktorá je skvelá na cesty. Tonikum stačí naniesť na vatový tampónik a naniesť si ho na celú pleť. Na obale sa taktiež uvádza, že je vhodné na každodenné použitie ráno aj večer, no bola by som rovnako opatrná ako pri cleanseri a dávala si pozor na podráždenie pleti. Všetko je to ozaj veľmi individuálne a závisí to od toho koľko toho vaša pleť znesie. Za mňa je tonikum ozaj skvelé a aj napriek tomu, že obsahuje kyselinu glykolovú je pomerne jemné. Mám podobný produkt od The Ordinary a ten je dosť drsný a vie viac podráždiť pokožku. Pri PIXI určite pomáha aj to, že tonikum obsahuje Aloe Vera a Ženšen, ktoré chránia pleť pred podráždením.

PIXI Glow Tonic

PIXI Glow Mud Mask

Posledným produktom je Glow Mud Mask, teda 15 minútová maska na tvár, ktorá už po jednom použítí zanechá pokožku viditeľne hladšiu a hlavnej jemnejšiu. Podľa zloženia sa tu už nenachádza kyselina glykolová, takže aj ak máte veľmi citlivú pleť, tak by Vám mala maska vyhovovať. Tiež sa jedná a malé 15 ml balenie, ktoré vydrží na pár použití, no dostatočne dlho aby ste sa do nej zamilovali. Obsahuje Aloe Vera, ženšen a bahno s obsahom minerálov, ktoré zbavia pleť mastnoty a zanechajú ju čistú a žiarivú. Je tmavo sivej farby a veľmi príjemnej vône. Masku stačí používať 1 až 2 x týždenne a ozaj budete vidieť výsledky. Ja napríklad používam celú sadu naraz. Teda najprv cleanser, potom tonikum a potom túto masku a pleť je potom na nerozpoznanie.

PIXI Glow Mud Mask swatch

Zloženie:
Cleanser - Aloe Barbadensis Leaf Juice, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Diatomaceous Earth, Glycerin, Glycolic Acid, Sodium Glycolate, Lauroamphocarboxyglycinate and Sodium Trideceth Sulfate, Squalane, Anthemis Nobilis Flower (Chamomile) Extract, Saponaria Officinalis Leaf/Root Extract, Hexylene Glycol (and) Fructose (and) Glucose (and) Sucrose (and) Urea (and) Dextrin (and) Alanine (and) Glutamic Acid (and) Aspartic Acid (and) Hexyl Nicotinate, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Corylus Avellana (Hazelnut) Seed Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Xanthan Gum, Fragrance, Chlorphenesin, Guar Gum, Sodium Hyaluronate, Citric Acid. 
Tonic - Water/Aqua/Eau, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycolic Acid, Butylene Glycol, Glycerin, Sodium Hydroxide, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Hexylene Glycol, Fructose, Glucose, Sucrose, Urea, Dextrin, Alanine, Glutamic Acid, Aspartic Acid, Hexyl Nicotinate, Panax Ginseng Root Extract, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Biotin, Panthenol, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Fragrance (Parfum), Caramel, Red 4 (CI 14700)
Mask - Aloe Barbadensis Leaf Juice, Kaolin, Sea Silt (Mediterranean and Dead Sea Mud), Diatomaceous Earth, Bentonite, Glycerin, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane, Humulus Lupulus (Hops) Extract, Arctium Lappa Root (Burdock) Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Panax (Ginseng) Root Extract, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Polysorbate 20, Chlorphenesin, Hydroxyethyl Cellulose, Xanthan Gum, Fragrance, Dead Sea Salt, Iron Oxide (CI 77499), Citric Acid.

PIXI GLOW

Tento set je skvelo vyskladaný a všetko tri produkty spolu nádherne spolupracujú a pomáhajú si. Pokiaľ ste ešte nikdy nevyskúšali PIXI, tak by som išla najprv do takýchto sád z ktorých majú viacero verzií a zvolíte si tú, ktorá sa najviac postará o vaše problémy pleti. Best Of Brights sadu by som odporúčala hlavne ak sa chcete zamerať na hĺbkové prečistenie, zbavenie starých a odumretých buniek a na rozžiarenie pleti. Pokiaľ máte citlivú pleť, tak tieto Glow produkty s kyselinou glykolovou, určite skúšajte zo začiatku opatrne aby ste predišli podráždeniu pleti. PIXI majú samozrejme z tejto rady aj viacero iných produktov ako napríklad Glow Serum, Glow Mask či Glow Mist a všetky sú vo všeobecnosti zamerané na rozžiarenie pleti. PIXI sa mi natoľko zapáčila, že už testujem ďalšie produkty, takže sa môžte tešiť aj na ďalšie recenzie tejto značky.

Poznáte značku PIXI? Ak áno tak aký je Váš obľúbený produkt?

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

**tento článok nie je napísaný v rámci žiadnej spolupráce.


8 comments

  1. I personally have never tried any products from Pixi. Their Glow Tonic is such a big hype but I've seen mixed reviews that hold me back from purchasing one.

    ReplyDelete
  2. I didn't know this brand but it looks interesting :)
    xoxo
    Lara

    www.veylara.com

    ReplyDelete
  3. Značku áno, no neskúšala som nič. Chcela by som asi skúsiť ten ich nový Rose Tonic. S AHA kyselinou mám od COSRX ich AHA 7 esenciu a tá je fakt úžasná.

    ReplyDelete
  4. Něco mi tahle kosmetika říká, ale ještě jsem ji nezkoušela.
    Povídání nejen o kosmetice

    ReplyDelete
  5. O značce jsem už slyšela, vypadá hezky :)
    MyGoldenMind

    ReplyDelete
  6. O značce slyším poprvé, ale vypadá to hezky! :)
    Tereza's journal

    ReplyDelete
  7. Pixi Glow tonic znie zaujimavo. Akurat zhanam nejaky produkt s kys. glykolovou, ale aj tu pisu, ze tento toner moze byt dost iritujuci :/
    https://www.lakrem.sk/p/pixi-glow-tonic-9610

    Ktory bude podla teba lepsi pre citlivu plet? Ordinary alebo Pixi? Dakujem

    ReplyDelete