Ziaja Manuka Tree recenzia

Ziaja manuka tree

Mať dobrú skin care rutinu je základom pre krásnu a zdravú pleť. No dôležité je aj používať správne produkty pre svoj typ pleti. Moja pleť je, odkedy si pamätám, zmiešaná až mastná. Preto som aj stále siahala po kozmetike, ktorá je určená pre tento typ pleti. Nemám veľmi rada produkty, ktoré tvrdia, že sú určené pre všetky typy pleti. Moje mozgové bunky to veľmi nevedia spracovať, pretože nechápem ako môže jeden krém splniť potreby suchej, mastnej a citlivej pleti. To sa proste nedá. Samozrejme, že sú aj výnimky, ale asi chápete čo tým myslím. Preto viac verím značkám, ktoré si dajú tú námahu vyrobiť viac produktových radov, ktoré dokážu splniť potreby jednotlivých typov pleti. 


Ziaja Manuka tree set

Koncom minulého roka som sa vrhla na testovanie značky Ziaja a ich produktového radu Manuka Tree, ktorý je určený pre zmiešanú a mastnú pleť. Ziaja je práve jedna z tých značiek, ktoré majú vo svojom portfóliu obrovské množstvo produktových radov, ktoré sa zameriavajú na určitú problematiku a typ pleti. Majú produkty pre suchú a normálnu pleť, zmiešanú a mastnú, citlivú, zrelú pleť, ochranu pred slnkom, pre deti, pre mužov a dokonca aj podľa vekových kategórií. Preto je veľmi jednoduché si z ich ponuky vybrať vhodnú kozmetiku pre seba. Pokiaľ máte podobný typ pleti ako ja a zaujíma Vás či Manuka Tree stojí za to tak čítajte ďalej.

Ziaja Manuka Tree čistiaci gél

Pokiaľ sa rozhodnete pre Manuka Tree, tak máte na výber zo siedmich pleťových produktov, z ktorých som otestovala päť. Všetky produkty obsahujú extrakt z listov stromu manuka, ktorý dokáže pokožku vyčistiť do hĺbky a má antibakteriálne účinky. Preto je tento rad vhodný aj pokiaľ máte problémy s akné. Produkty sú určené na reguláciu tvorby mazu, prečistenie pórov a predchádzanie ich upchávaniu. Zmierňujú hyperpigmentáciu a tým zjednocujú tón pleti. Produkty tohto radu spoznáte podľa zeleno bielych obalov. Na značke Ziaja je skvelé aj to, že je cenovo dostupná a pokiaľ niekdy narazíte na nejaký set, tak ten je ešte výhodnejší, takže si viete zaobstarať celý rad za málo peňazí. 

Začnem produktom, ktorým stále začínam svoju rutinu a tým je Ziaja Manuka Tree čistiaci gél. 200 ml gél na čistenie pleti vhodný na rannú aj večernú rutinu má praktickú pumpičku a na vyčistenie celej pleti Vám stačí jedna dávka. Gél príjemne vonia, pekne pleť vyčistí a nijak extrémne ju nevysuší. Skvelý gél, ktorý môžte používať každodenne. Okrem toho obsahuje zinok, ktorý je skvelý pre mastnú pleť, kyselinu laktobionovú, alantoín a privitamín B5.


Potom zvyčajne pokračujem tonikom. Ziaja Manuka Tree astringentné tonikum sa predáva v rovnakom 200 ml obale ako čistiaci gél s rozdielnym aplikátorom. Tonikum sa aplikuje pomocou praktického rozprašovača, ktorým si viete produkt naaplikovať na vatový tampónik, alebo priamo na ruky a nimi potom na pleť. Má rovnakú skvelú vôňu, ktorú na Manuka Tree zbožňujem. Neobsahuje alkohol, takže nepodráždi a nevysuší pleť a má sťahujúce účinky, ktoré uzatvoria póry a tým zabráni aby sa zanášali. Pleť zároveň ešte dočistí a pripraví na ďalšiu aplikáciu krému.


Keď už mám pleť vyčistenú a stonizovanú, tak nasleduje krém. Manuka Tree má na hydratáciu rozdielne produkty pre rannú a večernú rutinu. Ziaja manuka Tree denný krém je narozdiel od zvyšku produktov zahalený v bielej farbe v klasickej plastovej 50 ml tube. Krém je bielej farby a mierne hustejšej konzistencie, ktorá by na môj v kus mohla byť trošku ľahšia. Krém však našťastie nie je mastný ani neznecháva nepríjemný pocit na pleti. Hustejšiu konzistenciu mu viem taktiež odpustiť pretože je zrejme spôsobená obsahom SPF 10. Ochrana pre UVA a UVB je skvelá, pretože ľudia na to mnohokrát zabúdajú a tu už máte ochranu pred slnkom ´´zabudovanú´´ priamo do denného krému. Nevšimla som si, že by sa mi pokožka nejak menej mastila, takže ak čakáte od krému túto funkciu, tak možno sa jej nedočkáte. Je to totiž dosť individuálne.



Predtým než sa vrhneme na nočný krém, by som rada spomenula Ziaja Manuka Tree Peeling, ktorý nájdete v rovnakej fľaštičke ako gél a tonikum. Produkt sa z neho vytláča a obsahuje veľké množstvo drobných a jemných peelingových zrniečok. Skvele odstránia z pleti odumreté kožné bunky, vyhladí ju a zanechá čistú. Pokiaľ však máte citlivú pleť, alebo nemáte radi mechanické peelingy, tak tento produkt vo Vašej rutine môžte pokojne vynechať. Ja si bez peelingu svoju skin care predstaviť neviem a preto ich používam 2x až 3x týždenne. Tento je pomerne jemnučký ale zároveň splní svoju funkciu.



Nakoniec môj najobľúbenejší produkt z celej rady Ziaja Manuka Tree nočný krém, ktorý je už v klasickom zeleno bielom obale v 50 ml plastovej tube. Narozdiel od denného krému je tento ľahkej gélovitej konzistencie, ktorú ja pri krémoch preferujem, pretože sa ľahšie nanášajú a rýchlejšie sa do mojej pleti vstrebávajú. Obsahuje kyselinu mandľovú, ktorá ma mierne exfoliačné účinky. Pleť skvele hydratuje a čo sa týka regulovania mazu, tak to je ťažké posúdiť, pretože v noci spím :-), ale v noci mi je to v podstate aj jedno či sa moja pleť mastí alebo nie. Každopádne skvelý krém, ktorý stojí za vyskúšanie.

Ziaja Manuka Tree

Zloženie:
Čistiaci gél
Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Coco Glucoside, Zinc Coceth Sulfate, Glycerin, Panthenol, Allantoin, Lactobionic Acid, Propylene Glycol, Leptospermum Scoparium Leaf Extract, Sodium Chloride, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Citric Acid.
Tonikum
Aqua, glycerin, panthenol, propylene glycol, zinc gluconate, lactobionic acid, mandelic acid, leptospermum scoparium leaf extract, polysorbate 20, diazolidinyl urea, sodium benzoate, parfum, benzyl salicylate, hexyl cinnamal, limonene, linalool
Denný krém
Aqua, c12-15 alkyl benzoate, glycerin, butyl methoxydibenzoylmethane, ethylhexyl methoxycinnamate, isononyl isononanoate, cetyl alcohol, cyclopentasiloxane, glyceryl stearate, peg-100 stearate, potassium cetyl phosphate, panthenol, dimethicone, methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol (nano), octocrylene, butylene glycol, enantia chlorantha (bark) extract, oleanolic acid, laminaria ochroleuca extract, caprylic/capric triglyceride, zinc gluconate, sodium hyaluronate, propylene glycol, leptospermum scoparium leaf extract, sodium polyacrylate, cl 77891 (titanium dioxide), mica, tin oxide, xanthan gum, dmdm hydantion, methylparaben, ethylparaben, parfum, benzyl salicylate, hexyl cinnamal, limonene, linalool, citral, eugenol, sodium hydroxide
Peeling
Aqua (Water), Hydrated Silica, Glycerin, Polyethylene, Sodium Laureth Sulfate, Titanium Dioxide, Cellulose Gum, Panthenol, Illite, Propylene Glycol, Leptospermum Scoparium Leaf Extract, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.
Nočný krém
Aqua, isohexadecane, cyclopentasiloxane, propylene glycol, mandelic acid, glyceryl stearate, peg-100 stearate, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, cetyl alcohol, panthenol, zinc gluconate, leptospermum scoparium leaf extract, xanthan gum, diazolidinyl urea, methylparaben, propylparaben, parfum, benzyl salicylate, hexyl cinnamal, limonene, linalool, citral, eugenol, triethanolamine

Ziaja Manuka Tree

Produkty ma veľmi milo prekvapili. Keď sa jedná o lacnejšiu značku, tak človek niekedy nevie čo môže očakávať. No Manuka Tree je skvelá kozmetika, ktorá nádherne vonia a postará sa o pokožku podľa očakávaní.A v neposlednom rade je aj to, že Ziaja je cenovo dostupná kozmetika, takže si ju môže dovoliť každý. Celú ponuku produktov Ziaja nielen z radu Manuka Tree nájdete na elnino.sk, kde nájdete aj cenovo výhodné balíčky. Určite mi nezabudnite napísať aké sú Vaše skúsenosti so značkou Ziaja. 

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

**tento článok je napísaný v spolupráci s elnino.sk

4 comments

  1. Mám tonikum a neviem si vynachváliť. Určite aj vôňa ale aj účinky, v novembri sa mi pleť veľmi zhoršila, mám naopak ale zmiešanú až suchú a takisto mi pritom vyhovuje. Chcem si kúpiť ešte krém :)
    Recenzie-Kozmetiky

    ReplyDelete
  2. Wonderful products, great review:)

    ReplyDelete
  3. Sada vypadá fakt lákavě. :) Já teď od Ziaji mám taky sadu, ale vlasovou péči šampon, masku a sérum, tak jsem zvědavá. :)
    Soutěžíme o balíček

    ReplyDelete
  4. Tak tato řada na mě působí mnohem lepší dojmem :) vždy jsem měla s produkty od Ziaji problém, že mi připadaly, tak nějak lacině.

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    ReplyDelete