Hadí jed na tvári a orechy vo vlasoch

V polovičke decembra mi dorazil balíček z e-shopu elnino.sk v ktorom som si našla tri produkty zamerané na starostlivosť o pleť a vlasy. A ako kozmetický nadšenec a maniak som všetky začala testovať hneď v ten istý deň. 


Najviac zo všetkého som sa tešila na pleťové sérum Snake Active Elixir-Serum s obsahom hadieho jedu od španielskej značky Diet Esthetic. Skúsenosti s kozmetikou s obsahom hadieho jedu už mám no viem, že mnoho ľudí by to asi mohlo odradiť. Nie je sa však čoho obávať. Hadí jed sa v medicíne a kozmetike používal už v staroveku. Používa sa aj v dnešnej dobe no v trochu inej forme. Dnes sa používa látka SYN-AKE čo je v podstate syntetický hadí jed, ktorý napodobňuje paralizujúce účinky pravého hadieho jedu. Toto sérum obsahuje 4% syntetického peptidu jedu štrkáča. Prečo sa však hadí jed v kozmetike vôbec používa? 

V malých dávkach hadí jed pôsobí ako slabé anestetikum a má aj jemné paralizujúce účinky, ktoré uvoľňujú tvárové svaly a tým vrásky zjemňujú a predchádzajú ich vzniku. Dalo by sa povedať, že má podobné účinky ako botox. 


Ako som už spomínala vyššie aj toto sérum obsahuje 4% peptidy syntetického hadieho jedu, ktorý ma protivráskovy, liftingový a antiaging efekt. Okrem toho obsahuje aj gél Aloe Vera, šípkový, olivový, avokádový a kukuričný olej. Pokožku taktiež ochránia antioxidanty a vitamíny B a E. Potešujúce je aj to, že neobsahuje žiadne minerálne oleje, parabény a Diet Esthetic netestujú na zvieratách. Sérum je vhodné pre všetky typy pleti a malo by sa nanášať na pleť 2x denne a je vhodné aj ako podklad pod makeup.

Sérum sa nachádza v 30 ml priehľadnom plastovom obale s praktickou pumpičkou. Samotné sérum je svetlo ružovkastej farby a jemnej nevýraznej vône. Sérum je tekutej krémovitejšej konzistencie. Veľmi dobre sa nanáša a rýchlo sa do pleti vstrebáva. Pleť je po ňom jemnejšia a hladšia a čo je pre mňa plusom je to že nezanecháva pleť lepkavú.


Po pár týždňovom testovaní som si sérum veľmi obľúbila. Aj keď sa musím priznať, že v prvé dni skúšania som si nebola veľmi istá. No cca po dvoch týždňoch som začala vidieť prvé účinky na jemných mimických vráskach na čele, ktoré boli jemnejšie a menej viditeľnejšie. Samozrejme, že už vzniknuté vrásky nedokáže odstrániť žiaden krémik, ale ich zjemnenie je množné. A toto sérum splnilo čo sľúbilo. Samozrejme, že je nutné ho používať pravidelne, tak ako každú skincare.

Pokiaľ máte po 25-ke a hľadáte produkt na predchádzanie a zjemnenie jemných vrások tak sa určite nezabudnite pozrieť na tento produkt. Na stránkach elnino.sk nájdete nielen toto sérum ale aj ďalšiu zaujímavú skincare od značky Diet Esthetic.


Ďalšími dvoma produktmi, ktoré mi z elnina zaslali boli dva produkty na vlasy od značky Xpel z radu macadamia. Šampón na vlasy Macadamia Oli Extract Shampoo a hydratačná maska Macadamia Oil Extract Hair Mask obsahujú olej z makadamiových orechov, ktoré sú jednou z obľúbených ingrediencií vlasových produktov.


Makadamiové orechy sú jedny z najdrahších orechov a ich konzumácia je veľmi prospešná nášmu zdraviu. Okrem toho prospieva aj našej pleti a vlasom. Obsahujú množstvo antioxidantov, perfektne hydratujú a zabraňujú vypadávaniu vlasov.


Ja osobne vždy uprednostním vlasové produkty, ktoré obsahujú makadamiový olej, pretože s nimi mám veľmi dobré skúsenosti. Nesklamali ma ani tieto dva produkty. Šampón a rovnako aj maska majú veľmi príjemnú vôňu a vlasy sú po nich pekne lesklé, hladké a vyživené. Obsah makadamiového oleja taktiež zabezpečí, že sa vlasy ľahšie rozčesávajú. Som veľmi rada, že som siahla práve po týchto produktoch, pretože splnili moje očakávania.


Pokiaľ hladáte dobrú vlasovú kozmetiku s obsahom výživujúceho makadamiového oleja, tak sa určite nezabudnite mrknúť na tieto dva. Oboje produkty nájdete taktiež na stránkach elnino.sk za super cenu.


Nezabudnite mi napísať či máte s podobnými produktmi skúsenosti, alebo či Vás láka takéto produkty vyskúšať.

Ďakujem www.elnino.sk za poskytnutie produktu na odskúšanie. Recenzia je napísaná pravdivo podľa môjho osobného názoru a nie je ovplyvnená skutočnosťou, že mi bol produkt zaslaný.

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

12 comments

  1. Mě hodně láká vyzkoušet to hadí sérum. Už jsem na elninu obhlížela i pleťový krém z této řady, tak uvidím. Možná někdy objednám, až mi dojdou zásoby. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to ozaj zaujímaví produkt, ale treba ho používať ozaj pravidelne aby boli vidieť výsledky.

      Delete
  2. Keď si opisovala účinky toho hadieho jedu, trochu som sa zľakla aj ja. Avšak určite sa nie je čoho obávať. Tie vlasové produkty som si všimla už dávnejšie, no neskúšala som ich.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tie paralizujúce účinky človek nijak zvlášť necíti. Netreba sa báť, že by človek necítil polku tváre :D

      Delete
  3. Vypadá to hooodně zajímavě:D. Někdy bych to určitě chtěla vyzkoušet:).
    Windy pink style

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oplatí sa sem tam vyskúšať niečo netradičné, človeka to niekedy milo prekvapí :)

      Delete
  4. Sérum s hadím jedem vypadá opravdu zajímavě. Vlasové produkty ovšem vypadají také moc dobře. A to krásné balení :)

    ReplyDelete
  5. I'd love to try the macadamia hair products, they seem great!
    xx

    ReplyDelete
  6. Produkty na vlasy vypadají dobře. :)

    ReplyDelete
  7. S hadími krémy mám zkušenost a musím říct, že jsou skvělé. Ze začátku jsem si také nebyla moc jistá, ale po pár dnech mi krém padnul do noty :)

    ReplyDelete