Starostlivosť o štetce

Na to aby sme si na tvár dokázali naniesť perfektne všetok make-up či očné tiene používame buď štetce, alebo hubičky na make-up. Tie sa používaním zašpinia a preto ich musíme pravidelne čistiť.


Pravidelná starostlivosť o štetce a hubičky zabezpečí to, aby sa v nich nepremnožili baktérie a nespôsobovalo nám to akné, alebo iné kožné problémy.

Priebežné čistenie
Štetce neumývam vodou zakaždým, keď ich použijem. Štetinky držia pokope vďaka lepidlu a voda môže spôsobiť jeho uvoľnenie a postupné vypadávanie štetín. Nechať však štetce mesiac bez umývania však tiež nie je dobrý nápad. Na také malé priebežné čistenie štetcov používam odličovacie obrúsky, alebo detské čistiace obrúsky, ktoré stoja pár centov. Dostanú zo štetcov dostatočné množstvo produktu na ich opätovné použitie a udržiava ich pomerne čisté.


Existujú aj rôzne oplachové aj bezoplachové čistiace spreje na štetce, ktoré viete kúpiť na internete. Tie okrem odstránenia make-upu štetce aj vydezinfikujú. Používam ich na priebežné čistenie, pretože až tak dokonale zo štetcov make-up neodstránia a sú pomerne drahé.


Pravidelné čistenie
Aspoň raz mesačne je potrebné štetce poriadne poumývať. Dostaneme z nich všetok make-up, ktorý sa na nich zachytil. Na takéto umytie sa dá použiť veľké množstvo vecí. Bežné čistiace produkty na tvár, alebo špeciálne prípravky na to určené. Ja používam svoj cleanser a niekedy doň pridám aj olivový olej. Myslím si že to urobí rovnakú prácu ako špeciálne prípravky. A ušetrím tým kopec peňazí.


Štetce po umytí treba poriadne vysušiť a to najlepšie v zvislej polohe, štetinami nadol. Na to je najlepší stojan na štetce, ktorý ich pekne zachytí v požadovanej polohe až do ich vysušenia. Pokiaľ stojan nemáte, môžte ich sušiť aj vo vodorovnej polohe. Nikdy však nie zvislo - štetinami nahor, pretože voda stečie do kovovej časti štetca a tým môže skôr uvoľniť lepidlo.


Po vysušení sú štetce opäť pripravené na použitie.

Ako sa o svoje štetce staráte vy?

Vaša AN :-)

6 comments

  1. Já čistím štětce vždy o víkendu a mám přípravek od Ebelin :). Stojánek na sušení mám taky jen menší a jsem s ním moc spokojená :).
    Beauty by K.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No tak ten stojanček je na nezaplatenie. :-)

      Delete
  2. ty sa o ne teda staráš naozaj dôkladne :) ja ich umývam šampónom :)
    MakeUpByVeo

    ReplyDelete
  3. Úžasné typy :) Ja na ne taktiež používam prírodné mydlo :)

    ReplyDelete
  4. Ja osobne štetce umývam iba obyčajným bábätkovským šampónom a trochou teplej vody. Potom ich väčšinou otrasiem ako psíka keď je mokrý a vysuším krúžením po uteráku. Túto rutinu už mám nejaký ten rok a stále sú krásne a majú svoj tvar :) plus že ich možem rovno použiť a nemusím čakať kým uschnú samy od seba :))
    Ivana xx

    ReplyDelete