Rays Of Beauty Premium

 

Rays Of Beauty Premium

Už nejeden rok užívam kolagén a už som Vám o pozitívnych účinkoch kolagénu neraz hovorila. Vyskúšala som už viacero značiek a stále rada vyskúšam každú novinku, pretože nie je od veci rozšíriť si obzor.

Kolagén je základný stavebný proteín nášho tela. Tvorí až 30% všetkých proteínov v našom tele, ale aj v telách všetkých ostatných cicavcov. Je to spájacie tkanivo, ktoré je zložkou medzibunkovej hmoty v podobe kolagénových vlákien. Okrem pokožky sa nachádza aj vo vlasoch, svaloch, kostiach a orgánoch. Kolagén pozostáva z viac ako 1000 aminokyselín ako napríklad gycín, prolín a hydroxyprolín. Práve to ho odlišuje od klasických proteínov. Tieto aminokyseliny podporujú hojenie a regeneračné procesy v tele. Ľudské telo produkuje kolagén aj prirodzene, ale s rastúcim vekom sa jeho produkcia znižuje. Od 25. roku života sa v pokožke znižuje každoročne o cca 1,5 %. Po 40-tke je jeho tvorba už veľmi nízka, preto je vhodné jeho dopĺňanie pre zachovanie pružnosti pokožky.  Pretože so zničujúcou tvorbou kolagénu sa znižuje aj pružnosť a tak vznikajú hlbšie vrásky. Kolagén sa nachádza v prostrednej vrstve pokožky zvanej dermis. Práve táto vrstva dodáva pleti a pokožke eleasticitu a vypĺňa ju. Znižovanie tvorby kolagénu sa prejavuje aj na kostiach, kĺboch, svaloch a všetkého spojivového tkaniva. 


V súčasnosti poznáme 27 ( niektoré zdroje uvádzajú až 28) rôznych kolagénov. Najdôležitejších je prvých 5 typov:
I typ je najrozšírenejší a tvorí až 90% kolagénu v organizme. Nachádza sa v pokožke, šľachách, kostiach a zuboch.
II typ sa nachádza v chrupavkách
III typ slúži pri embryonálnom vývoji a neskôr sa nahradí kolagénom typu I
IV typ sa nachádza v bazálnej membráne epitelov
V typ tvorí stenu krvných ciev
 
Rays of Beauty kolagén

rays of beauty kolagén

Práve teraz testujem kolagény značky Rays Of Beauty a dnes Vám priblížim ich prémiový kolagén. Rays Of Beauty Premium je 100% rybací kolagén prémiovej kvality. Okrem toho obsahuje aj vitamín C a kurkumu ktoré sú prospešné pre lepšie vstrebávanie kolagénu. V každom balení sú jednotlivé dávky rozdelené do osobitných balíčkov pre lepšie dávkovanie. Takto balený kolagén je skvelý aj na cesty, pretože si viete vziať len toľko sáčkov koľko potrebujete na musíte so sebou nosiť celé balenie. Každé balenie obsahuje 5 g a pred použitím sa musí rozpustiť v 200 ml vody. 

Pokiaľ ste niekedy v minulosti pili kolagén možno ste narazili na problém veľmi nepríjemnej rybacej pachuti. Bolo potrebné ho preto primiešavať do džúsov. To však pri kolagéne Rays Of Beauty nehrozí. Má príjemnú pomarančovú chuť bez rybaciny. Ako som už spomínala vyššie, kolagén používam už dlhší čas a neviem si ho vynachváliť. Je to skvelý výživový doplnok nielen pre pleť, ale aj kĺby a jeho účinky sú viditeľné. Vrásky sú jemnejšie pleť je pružnejšia. Najviac ma však teší to, že ma už nebolí koleno. Kolagén je skvelý výživoý doplnok a určite Vám ho odporúčam. Používaním kolagénu Rays Of Beauty vidím rovnaké účinky ako pri používaní kolagénov v minulosti. Moja pleť je pružná, plnšia a vrásky jemnejšie. Je však dôležité používať kolagén denne a minimálne 14 dní až mesiac aby ste videli prvé výsledky. Najviditeľnejšie výsledky však uvidíte pri pravidelnom užívaní, pretože kolagén je potrebné dopĺňať po 25. roku života denne. Na e-shope raysofbeauty.com viete kúpiť tento prémiový kolagén v dvoch baleniach: 15 dňové a 30 dňové. Okrem toho ponúkajú aj anti-age kolagén o ktorom Vám niečo poviem neskôr.

rays of beauty kolagén
 

Určite mi dajte vidieť či ste už kolagén skúšali a aké sú vaše skúsenosti.




P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s Rays Of Beauty

1 comment

  1. Tiež som niekedy pila kolagén a tento tiež vyzerá super :)

    Môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    ReplyDelete