Blogovanie a vlastný web

tvorba zarábajúceho webu krok za krokom

Blogy sú súčasťou internetového sveta už pekných pár rokov. Vedeli ste že prvé blogy začali vznikať už v 90-tych rokoch? A každým dňom vznikajú nové a nové. Niet sa čomu čudovať. Mať na internete miesto kde môžete písať o svojom hobby, živote, alebo o čomkoľvek len chcete. Je to Vás osobný priestor, ktorému venujete časť seba.

Svoj prvý blog som založila pred 10 rokmi a vôbec som netušila čo robím. Vedela som len, že chcem písať o kozmetike a beauty ale netušila som ako na to. Vtedy na blogovanie neboli žiadne návody a vtedajší blogeri to robili len intuitívne. Môj prvý blog nebol veľmi kvalitný a celkovo som s ním nebolo spokojná a tak som ho nakoniec aj celý zmazala. Po rokoch ma to ale opäť chytilo a tak som začala znova a tentoraz som už začala pracovať na zlepšovaní sa a dnes som so svojím blogom spokojná.

Dnešná doba ponúka aj viac informácií a viete nájsť množstvo rád ako na to. Veľký pokrok vidím aj v tom, že dnes si viete blogovaním aj zarobiť a to bolo na Slovensku v minulosti sci-fi. Preto ak radi čítate blogy a uvažujete nad tým, že si založíte vlastný, tak by ste to určite nemali odkladať a vyskúšať to. Blogovanie ja magické v tom, že na začiatku Vám k tomu stačí ozaj len veľmi málo. Prístup k internetu, fotoaparát (ktorý má v dnešnej dobe už každý mobil) a chuť písať. A pokiaľ netušíte ako začať s vlastným blogom, tak môžete siahnuť aj literatúre, ktorá Vás prevedie  krok za krokom. Rovnaké je to aj v prípade ak nechcete klasický blog, ale vlastnú webstránku.

Mojim tipom je Tvorba Zarábajúceho Webu Krok Za Krokom, ktorá Vám pomôže so založením blogu, či klasickej webstránky. Dozviete sa tam úplne základy od registrácie domény, hostingu cez kľúčové slová až po SEO. Tieto základy Vám uľahčia tvorbu webu a hlavne čas. Mne trvalo roky pokiaľ som nazbierala všetky znalosti o doménach, hostingoch, ako funguje SEO ako na to. Nie je nič zložité, ale pokiaľ s týmto vecami  nemáte skúsenosti, tak je dosť zdĺhavé všetky informácie zozbierať. Preto mať všetko spísané v jednej knihe nie je odveci. 

Tvorba zarávajúceho webu krok za krokom

Kniha je vhodná nie len pre začiatočníkov, ale pokiaľ už máte blog, alebo iný druh webu, tak nikdy nie je neskoro niečo nové sa prinaučiť. A ja osobne som za knihu rada, pretože aj ja mám dosť veľké resty v niektorých oblastiach. Zaujímavý je určite affiliate marketing, ktorý Vám ukáže ako sa hodiny práce na webe môžu pretaviť do zárobku. Ale zároveň množstvo iných nástrojov ako si svojou záľubou v písaní, alebo tvorení webu niečo zarobiť.  Ale bude nápomocná aj majiteľom e-shopov, pretože všetky tieto znalosti im pomôžu v rozhodovaní aký reklamný nástroj je pre nich najvhodnejší.

Kniha je písaná jasne a zrozumiteľne a aj pokiaľ ste úplný laik, ktorý doteraz nemal žiadne skúsenosti s tvorbou webu, naučí Vás veľa. Hlavné je mať vášeň a chuť vytvoriť vlastný web a všetko ďalšie sú už len pomôcky k dosiahnutiu Vášho cieľu.

Tvorba zarábajúceho webu krok za krokom



P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)


Tento článok je napísaný v spolupráci s Dognet



1 comment

  1. Zajímavá knížka a určitě je v ní spoustu užitečných tipů! :)

    ReplyDelete