Balea Beauty Collagen

Balea Beauty Collagen

Ahojte baby, prinášam Vám recenziu na ktorú ste sa určite tešili. Balea vydali tohto roku nový kozmetický skincare rad s názvom Beauty Collagen, ktorý ako ste už podľa názvu pochopili obsahuje kolagén. No to nie je všetko, pretože pleťové sérum, ktoré sa v tomto rade nachádza obsahuje aj retinol. Retinol a rovnako aj kolagén sú látky po ktorých siahame za účelom antiagingu.

Kolagén je základný stavebný proteín v našom tele a nachádza sa aj v pokožke. Po určitom veku sa už kolagén netvorí v dostatočnej miere a aj to je príčinou starnutie pleti. Preto sa kolagén snažíme po určitom veku dopĺňať prostredníctvom výživových doplnkov ale aj krémov. Kolagén ako účinnú látku milujem, pretože pri pravidelnom používaní je pokožka super hladká. Zároveň je to látka, ktorú môžete kombinovať s hocičím bez strachu z akejkoľvek reakcie. Rad Beauty Collagen obsahuje pleťové sérum, denný a nočný krém, krém na krk a dekolt a plátenú masku. Jedine pleťové sérum obsahuje aj retinol. Retinol ako účinnú látku sme už na blogu raz riešili a článok o retinole a retinoidoch nájdete TU. No v stručnosti je to účinná látka ktorá pomáha v boli nielen s akné ale najmä s prvými známkami starnutia. Na účinnosť tejto látky bolo robených niekoľko stoviek štúdií a výskumov a niektoré silnejšie formy retinoidov sú dokonca dostupné len na predpis. Moja osobná skúsenosť s rôznymi formami retinoidov bola poväčšine nešťastná. Je to totiž látka, ktorá môže vyvolať na pleti podráždenie a pre citlivú pleť sú vhodné veľmi nízke koncentrácie. Väčšina produktov s obsahom retinolu, alebo retinoidov mi veľmi dráždilo pleť, až na dva produkty, no jednalo sa od dosť drahé značky, z ktorých som mala len miniatúry a za plné balenie by som nebolo ochotná toľko zaplatiť. A preto som stále hľadala aj produkt z dostupnejšej cenovej kategórie, ktorý by bol k mojej pleti dostatočne jemný a nespôsoboval by mi podráždenie.

Preto keď som začala testovať Balea Beauty Collagen Retinol Sérum mala som trošku obavy, ale tie sa našťastie nenaplnili. Je dostatočne jemné na to aby to moju pleť nedráždilo. Používam ho 2x týždenne a to mojej pleti úplne vyhovuje na to aby sérum mohlo mať viditeľné účinky, ale zároveň ju nepodráždilo. Taktiež chválim kombináciu kolagén a retinolu, pretože práve tieto látky ozaj dopomáhajú k zjemneniu vrások na pleti. Samozrejme, že kvôli nižšiemu obsahu retinolu musíte na účinky počkať. Dokonca aj pri najvyšších možných koncentráciách sú prvé výsledky viditeľné cca po mesiaci až dvoch. Takže určite nečakajte zázrak cez noc, ale pravidelným používaným a dobrou starostlivosťou o pleť sa dopracujete k lepšej a krajšej pleti. So sérom samozrejme používam aj pleťový krém, ktorý používam denne. 

Balea Beauty Collagen Retinol Serum

Beauty Collagen Retinol Serum Balea

Balea Beauty Collagen Tagescreme je denný krém s obsahom kolagénu. Je mierne hutnejší, no vôbec nie mastný, alebo zaťažujúci pleť. Do pleti sa dobre vstrebáva a po použití je pleť hydratovaná celý deň. Pri pravidelnom používaní je pleť jemná a hladká čomu dopomáha obsah kolagénu. Obe produkty a v podstate celý tento rad je určený už pre zrelšiu pleť, najmä kvôli svojim anti-aging účinkom. Tým nevraví, že mladé baby ich nemôžu používať. No pokiaľ máte v pleti dostatok kolagénu a neriešite problém s vráskami, tak hlavný efekt týchto krémov sa u Vás stratí. Myslím si že skôr by som tento rad odporúčala ženám, ale aj mužom po tridsiatke, pretože tam to už má význam. Jedinú vec, ktorú musím vytknúť je opäť pipeta pri sére, ktorá je rovnako zlá ako pipeta pri sére s vitamín C. Ale dá sa cez to preniesť :-)

Balea Beauty Collagen Denný Krém


Zloženie:
Sérum - Aqua, Glycine Soja Oil, Propanediol, Polyglyceryl-6 Stearate, Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Phenoxyethanol, Parfum, Sclerotium Gum, Stearyl Alcohol, Retinyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Xanthan Gum, Polyglyceryl-6 Behenate, Potassium Cetyl Phosphate, Arginine/Lysine Polypeptide, Ethylhexylglycerin, Retinol, Acacia Seyal Gum Extract, Cyclodextrin, Lecithin, Citric Acid, 3-O-Ethyl Ascorbic Acid, Tocopheryl Acetate, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Tocopherol, Potassium Sorbate, Sorbic Acid, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid

Krém - Aqua, Ethylhexyl Salicylate, Ethylhexyl Triazone, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Stearyl Alcohol, Pentaerythrityl Distearate, Glyceryl Stearate, Cetyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Parfum, Phenoxyethanol, Acacia Seyal Gum Extract, Arginine, Xanthan Gum, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cyathea Cumingii Leaf Extract, Arginine/Lysine Polypeptide, Ethylhexylglycerin, Helianthus Annuus Seed Oil, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Levulinic Acid, Glyceryl Caprylate, Cinnamic Acid, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Levulinate, Sorbic Acid

Retinol serum Balea

S novým radom s obsahom koalgénu a retinolu som veľmi spokojná. Je to dostupná kozmetika s obsahom účinných látok, ktorých účinky sú rokmi overené. Preto ak hľadáte dobrú drogérkovú kozmetiku s anti-aging účinkami za rozumnú cenu tak by som po nich určite siahla.





P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)


Tento článok je napísaný v spolupráci s DM drogériou

3 comments

  1. Balea má skvělé produkty, ráda collagen vyzkouším. :)

    ReplyDelete
  2. Já mám zase sérum s vitamínem C :) A zatím je fajn
    Vítejte u Mišky

    ReplyDelete
  3. Great review and perfect design 👌🌷

    ReplyDelete