Aké účinné látky používať pri boji s akné

Revolution skin care

Akné je problematika pleti, ktorá nás trápi nielen v mladom veku, ale aj v dospelosti. Preto nikdy neuškodí vedieť aké účinné látky nám s týmto bojom pomôžu najlepšie. Či už je to akné, alebo zanesené a upchané póry, tak v tomto článku zistíte čo si zaobstarať. Našťastie v dnešnej dobe máme na trhu obrovské množstvo dobrej a cenovo dostupnej kozmetiky. Na ukážku do článku som si zvolila Revolution Skincare, ktorá je na Slovensku najdostupnejšia, no zvoliť si môžte ktorúkoľvek inú značku ktorá Vám vyhovuje. Dôležitosť je hlavne v účinných látkach.


Revolution skincare niacinamide + zinc

Začnem látkou, ktorá by Vám doma nemala chýbať a je ňou Niacinamide, ktorý je jednou z foriem vitamínu B3. Má protizápalové účinky, reguluje tvorbu tvorbu kožného mazu, pomáha pri hyperpigmentácii, je skvelý aj na rozšírené póry a samozrejme aj pri boji s akné. Zaradením Niacinamidu do svojej rutiny urobíte veľký krok vpred a garantujem Vám, že na svojej pleti uvidíte zmeny. Póriky budú menšie a akné sa bude tvoriť vo menšom množstve a skôr sa zahojí. Celkový vzhľad pleti sa už po pár týždňoch viditeľne zlepší. Na trhu nájdete aj kombo Niacinamidu a Zinku, ktorý je taktiež skvelý na problematickú pleť. Tieto dve zložky spolu sú ako malý zázrak vo fľaštičke (napríklad Revolution Skincare Niacinamide). Niacinamide viete nájsť vo forme séra, krémov, toník či essencií a taktiež aj v rôznych koncentráciách (max. 15 %).

Ďalšia moja veľmi obľúbená zložka je Tea Tree (čajovník), ktorý má úžasné antiseptické účinky a je veľmi účinný pri hojení vyrážok a upokojení pleti ako celku. Používala som ho nonstop vo svojich teenagerskych rokoch. Zo všetkých látok, ktoré budem dnes spomínať bola táto jediná dostupná aj pred 15 rokmi a tak sme sa so spolužiačkami mohli spoliehať len na to. Skvelá látka na doplnenie skin care rutiny. Tea Tree viete zohnať v podobe olejčeka, alebo aj v podobe rôznych toník. Revolution majú v ponuke set ktorý obsahuje Tea Tree, Niacinamide a Kyselinu Glykolovú (Revolution Skincare Mini Essence). A toto trio je skvelé pre problematickú pleť. Kyselina Glykolová síce nie je účinná látka, ktorá sa primárne zameriava na akné, ale je to AHA kyselina, ktorá slúži na exfoliáciu pleti. Pri pravidelnom používaní dokáže zjemniť jazvyčky po akné a pekne zjednotiť tón pleti. Ale pokiaľ máte veľmi citlivú pleť, tak tejto kyseline by som sa radšej vyhla, pretože zo všetkých AHA kyselín je práve táto najdráždivejšia. Väčšinou ju nájdete v podobe tonika, alebo essencie.

Revolution Skincare Mini Essence So Soothing

Revolution Skincare Tea Tree

Revolution Skincare Acid Peel azelaic adic

Látka bez ktorej si neviem predstaviť život je Kyselina Salicylová. Je to BHA, teda jediná kyselina rozpustná v tukoch a teda dokáže prenikať hlbšie do pokožky. Skvelá na prečistenie upchaných pórikov a čiernych bodiek. Spolu v kombinácii s niacinamidom je to skvelé kombo v boji proti akné a za cestou k peknej a čistej pleti. Kyselinu salicylovú najčastejšie nájdete v podobe séra v maximálnej koncentrácii 2%. Pri citlivejšej pleti však odporúčam nižšiu koncentráciu v podobe 1% alebo 0,5%, ktorá stále robí svoju robotu dobre a pritom nespôsobí na pleti podráždenie. Najnovšie už viete nájsť kyselinu salicylovú v kombinácii s inými látkami, ktoré taktiež pomáhajú v boji s akné. Jednou z nich je Kyselina Azelaová, ktorá pomáha s redukciou mastnoty. Akné je veľmi často spojené s mastnou pleťou, takže pokiaľ máte podobný problém tak toto kombo Vám veľmi pomôže (Revolution Skincare Acid Peel). Alebo napríklad teraz sa na notino objavila aj novinka Calamine v spojení s kyselinou salycilovou ako lokálna starostlivosť o akné. Calamine je upokojujúca látka, ktorá dokáže zmierniť začervenanie pokožky a kyselina salicylová ju prečistí do hĺbky. Je to však len lokálna starostlivosť ktorá sa aplikuje na konkrétnu vyrážku a necháva sa pôsobiť cez noc (Revolution Skincare Blemish Lotino)

Revoltuion skincare Overnight Blemish lotion

K správnej starostlivosti o pleť samozrejme patrí aj správe odličovanie a čistenie pleti a pravidelná skin care rutina ráno aj večer. Treba si osvojiť základy dobrej starostlivosti o pleť a tú pravidelne dodržiavať. Keď k tejto rutine zaradíte aj tieto účinné látky, tak Vaša pleť s Vám odvďačí. Kozmetika však nie je zázrak a všetko si vyžaduje svoj čas a dávku trpezlivosti. Mne osobne všetky tieto účinné látky zaberajú a neviem si bez nich predstaviť svoju rutinu. Ako bojujete s akné vy?

Revolution skincare v boji proti akné







P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk

10 comments

  1. Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts!

    ReplyDelete
  2. Všetko vyzerá super je tieto revolution veci obsahujú veľa chémie čo tiež nie je dobré pre pleť a hlavne pre akné.

    Discoveringglam//ROVNÉ ALEBO VLNY POMOCOU ŽEHLIČKY NA VLASY OD ROWENTI//INSTAGRAM

    ReplyDelete
  3. Thanks always for your robust beauty posts.
    Looking forward for more!

    ReplyDelete
  4. Skvělý článek, tyto tipy se vždycky hodí! :)

    ReplyDelete
  5. Hi! I immediately grab your RSS also finding your email subscription. Do you have any? Just love your blog so much that I wanted to keep updated!

    ReplyDelete
  6. I really dig your work!
    Care to share your content calendar?

    ReplyDelete
  7. Hi! I would love to collaborate! Pls contact me

    ReplyDelete
  8. AHA kyseliny u mňa fungovali vždy najlepšie. Hlavne produkty od Cosrx. Teraz idem vyskúšať AHA/BHA toner od Cosrx takže som zvedavá. Niacinamide som mala aj so zinkom od Revolution ako sérum a to veru nerobilo nič.

    ReplyDelete
  9. Za sebe mohu na akné či jeho prevenci doporučit přírodní kosmetiku (některé produkty třeba tady), protože pomáhá už jen tím, že pokožku tolik nezatěžuje chemickými látkami a není k ní tolik agresivní. Navíc se mi také zdá, že akné pouze nepotlačuje, ale hlavně se snaží řešit jeho příčinu a slouží i jako prevence do budoucna. Já osobně naštěstí s akné moc problémů nemám, ale přeji hodně štěstí a sil těm, kteří s ním bojují :)

    ReplyDelete