Geek and Gorgeous

Geek and Gorgeous

Dnes tu mám pre Vás nálož skvelých produktov a už som sa nevedela dočkať až tento článok dopíšem a poviem Vám na ne svoj názor. Jedná sa o značku Geek and Gorgeous, ktorá si zakladá na aktívnych zložkách a minimalistickom zložení a to všetko za neskutočne dostupné ceny. Tento koncept dostupnej skin care začal byť v posledných rokoch veľmi populárny a my nadšenci do skin care si to neviem vynachváliť. Nie je nič lepšie ako nájsť svoj svätý grál, ktorý robí presne to čo sľubuje, zlepší nám pleť a stojí len pár Eur. No teraz sa poďme pozrieť na zúbok tejto pomerne novej značke.

Väčšinou radím ja Vám, no túto značku mi poradila jedna moja sledovateľka na Instagrame a keď som si zistila o značke trošku viac, hneď sa mi zapáčila. Geek and Gorgeous je maďarská značka, ktorá funguje od roku 2015 a zameriava sa výlučne na produkciu skin care. Vo svojom portfóliu majú exfolianty a pleťové séra. Tento mesiac spustili aj slovenskú verziu e-shopu, takže si viete o produktoch prečítať aj v slovenčine a nakúpiť aj za lepšie poštovné ako je z oficiálnej stránky. E-shop majú veľmi prehľadný a pri každom produkte je presný popis aktívnych látok, pomocných ingrediencií, pH produktu a pre aký typ pleti je produkt určený. Pri každom produkte máte aj množstvo odkazov na výskumy, ktoré sú zamerané na danú účinnú látku, takže ak by ste sa chceli aj trošku viac vzdelať v tejto oblasti, tak máte tam všetko ako na tanieri.

geek and gorgeous exfoliants

Produkt ktorý ma najviac zaujal je Geek and Gorgeous Calm Down, ktorý je veľmi mierny exfoliant vzhľadom na jeho zloženie. 

Obsahuje:
3,2% PHA (glukonolaktán a kyselinu laktobionovú) ktoré slúžia na jemnú exfoliáciu a sú vhodné pre citlivú pleť,
0,8% BHA (kyselina salicylová) jediná kyselina rozpustná v tukoch, ktorá dokáže prenikať hlbšie do pleti a vie pekne vyčistiť póriky. Je to skvelá účinná látka pre problematickú pleť, ale v tejto nízkej koncentrácii je vhodná a pre citlivejšiu pleť,
Panthenol (provitamín B5) je skvelý hydratant.

Produkt je vo forme tonika, takže je priehľadnej vodovej konzistencie bez vône, ktorú si môžte naniesť na vatový tampónik, alebo len tak na ruky a naniesť si ho na pleť. Do pleti sa vstrebáva veľmi rýchlo a nezanecháva na pleti žiaden lepkavý pocit a ani nežiadúci film. Tým, že je to veľmi jemný exfoliant, tak na pleti ani nepáli a pleť po ňom nie je začervenaná. Pokiaľ by ste mali takéto prejavy, tak zrejme je vaša pleť extrémne precitlivelá a asi nie vhodná pre chemickú exfoliáciu. Tonikum sa predáva v bielej nepriehľadnej plastovej fľaši s uzáverom v malej 30 ml, alebo veľkej 100 ml verzii.

Ja som s týmto produktom nadmieru spokojná a je perfektne vyvážený produkt pre moju precitlivelú pleť. Dokáže mi vyčistiť póry bez podráždenia pleti. Toto je presne kombinácia ktorú som hľadala, pretože doteraz dostupne produkty na ktoré som narazila obsahovali až 2% kyselinu salicylovú, čo je maximálna koncentrácia ktorú viete zakúpiť. No tú moja pleť nedokáže tolerovať a stále skončí so spálenou pleťou. Preto som hľadala niečo čo bude obsahovať menej ako 1% a našla som. Preto tento produkt určite odporúčam každému kto má citlivú pleť a chce používať chemickú extoliáciu a vyčistiť pleť do hĺbky. Pomôže Vám s upchanými pórikmi a bojom s akné.

Zloženie:
Water/Aqua, Glycereth-26,  Lactobionic Acid, Gluconolactone, Propanediol,  Salicylic Acid, Panthenol, Glycerin, Opuntia Ficus‐Indica (Nopal Cactus) Extract, Saccharomyces Cerevisiae Extract, Phragmites Kharka Extract, Poria Cocos Extract, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol

Geek and Gorgeous Calm Down

Druhý exfoliant v rade je Geek and Gorgeous Cheer Up, ktorý už obsahuje vyššie koncentrácie a samozrejme aj iné druhy kyselín. 

Obsahuje:
5% AHA (kyselina mandľová) ktorá je pomerne jemná forma spomedzi AHA kyselín, s ktorou som doteraz nemala skúsenosť, ale môžem potvrdiť, že je skutočne jemnučká
1% BHA (kyselina salicylová) trošku vyššia koncentrácia oproti predchádzajúcemu exfoliatnu, ale stále vhodná pre citlivejšiu pleť
sakrosin - derivát aminokyselín, ktorý reguluje mazo-tvorbu a sťahuje póriky

Tonikum má úplne rovnakú vodnatú konzistenciu ako Calm Down a to isté platí aj pre vstrebávanie a celkový pocit na pleti až po balenie. Jediný rozdiel je, že toto tonikum je už trošku silnejšie čo sa týka zloženia a obsahuje namiesto PHA kyselín AHA kyseliny, ktoré sú silnejšie a zároveň ich účinky vidno rýchlejšie. Kombinácia AHA a BHA kyselín je skvelá pre tzv. Glass Skin Effect. Dosiahnete tým perfektnú povrchovú exfoliáciu a zároveň aj vyčistenie pleti do hĺbky. Vzhľadom na vyššiu koncentráciu kyselín by som tento produkt odporučila skôr pre normálnu pleť, ktorá nie je veľmi citlivá. Pokiaľ máte citlivú pleť, tak aplikácia maximálne 1x do týždňa pleti nijak neuškodí, no častejšie používanie môže spôsobiť podráždenie. Taktiež je to skvelé tonikum pre aknóznu a problematickú pleť pokiaľ sa potrebujete zbaviť upchatých a zanesených pórikov.

Zloženie:
Water, Propanediol, Mandelic Acid, Salicylic Acid,  Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Sarcosine,  Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Glucose,  Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol

Geek and Gorgeous 101 B-Bomb

Exfoliatny sú produkty, ktoré buď človeku sadnú, alebo nesadnú a preto ak chemická exfoliácia nie je Vaša šálka kávy, tak určite odporúčam séra. Máte ich na výber viacero, no ja začnem práve s Geek and Gorgeous 101 B-Bomb, ktoré je taký malý zázrak pre mastnú a problematickú pleť.

Obsahuje:
10% niacinamid (vitamín B3) ktorý dokáže sťahovať a zmenšovať vzhľad pórikov
zinok PDC - ktorý reguluje tvorbu mazu
sakosin - derivát aminokyselín,ktorý reguluje tvorbu mazu a sťahuje póry

Kombinácia niacinamidu a zinku je skvelá a mnou už otestovaná aj inými značkami. No na rozdiel od ostatných značiek má toto sérum oveľa ľahšiu vodnato-gélovitú konzistenciu, ktorá sa veľmi rýchlo vstrebáva do pleti, nezanecháva na nej žiaden film a konečne nejaký produkt s niacinamidom, ktorý nezanecháva pleť lepkavú. Produkt sa predáva v tmavej 30 ml sklenenej fľaštičke s kvapátkom na lepšie nanášanie.

Tým, že tieto účinné látky už mám na sebe otestované, tak s týmto produktom som išla na istotu. Pokiaľ máte akné, upchaté póry alebo veľmi mastnú pleť, alebo všetko súčasne, tak táto kombinácia zložiek je pre Vás to najlepšie. Tento produkt má zatiaľ najlepšiu konzistenciu zo všetkých vyskúšaných a preto ak ste skúšali iné značky a konzistencia je to čo Vám vadilo najviac, tak pri B-Bomb sa toho nemusíte báť. Pokiaľ toto sérum skombinujete aj s nejakým produktom s obsahom kyseliny salicylovej, tak uvidíte veľký rozdiel na Vašej pleti. Akné by malo byť miernejšie, póriky menej viditeľné a čistejšie a celkový lepší vzhľad pleti.

Zloženie:
Aqua (water), Niacinamide, Butylene Glycol, Glycereth-26, Zinc PCA, Sarcosine, Propanediol, Pentylene Glycol, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol

Geek and Gorgeous 101 HA5 light

Posledné sérum a zároveň aj posledný produkt, ktorý si dnes predstavíme je Geek and Gorgeous 101 HA5 Light. Toto sérum je zamerané na hydratáciu pleti a má skutočne nadupané zloženie.

Obsahuje:
kyselina hyalúronová - obsahuje 5 rôznych foriem v rôznych molekulových hmotnostiach.Je to skvelý hydratant pretože dokáže vo vode viazať až 1000 násobok svojej hmotnosti
panthenol (provitamín B5) - taktiež veľmi dobrý hydratant
tocopherol (vitamín E) - antioxidant

Sérum, ako už prezrádza jeho názov má ľahkú vodnato-gélovitú konzistenciu, ktorá sa veľmi dobre rozotiera a rýchlo vstrebáva. Na pleti nezanecháva pocit mastnoty, lepkavosti a ani žiaden film. Predáva sa v rovnakej 30 ml tmavej sklenenej nádobe s praktickou pipetou.

Sérum je skvelý hydratačný produkt pre všetky typy pleti od suchej až po mastnú a keďže neobsahuje žiadne dráždivé ingredience, tak je vhodné aj pre citlivú pleť. Sérum je veľmi ľahučké takže si ho obľúbia aj baby, alebo chalani s mastnou pleťou. Ale v ponuke majú aj verziu Rich, ktorá má obdobné zloženie, len je hutnejšia a tým vhodnejšia viac pre veľmi suchú pleť, alebo pre ľudí, ktorí preferujú hutnejšie konzistencie. Každopádne ja s mastnou pleťou som veľmi spokojná, moja pleť nie je zaťažená a môžem potom pokračovať krémom. Pleť veľmi dobre hydratuje a skvele sa dopĺňa s ostatnými produktmi.

Zloženie:
Water, Glycerin, Peg/Ppg/Polybutylene Glycol-8/5/3 Glycerin, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Sodium Hyaluronate, Tremella Fuciformis (Mushroom) Extract, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Panthenol, Tocopherol, Carbomer, Propanediol, Pentylene Glycol, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol

Geek and Gorgeous

Značka Geek and Gorgeous ma nadchla, najmä tým, že idú cestou aktívnych zložiek, za prijateľné ceny. Majú skvele naformulované produkty, super kombinácie a výborné konzistencie, ktoré sa veľmi rýchlo vstrebávajú a nenechávajú na pleti divný film. Účinky všetkých produktov sú viditeľné už po ozaj krátkom používaní, takže Vám ich jednoznačne odporúčam. V budúcnosti si plánujem dokúpiť ešte nejaké séra, takže Vám tu možno za pár mesiacov opäť niečo zreferujem a dúfam, že to budú rovnako dobré skúsenosti.

Budem rada ak mi dáte do komentárov vedieť či ste o značke už počuli a čo hovoríte na podobný typ produktov, ktoré sú cenovo dostupné a zamerané na aktívne ingrediencie.


P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s Geek and Gorgeous

1 comment