Umelé mihalnice

umelé mihalnice

Umelé mihalnice sú kozmetický doplnok, ktorý dokáže urobiť obrovský rozdiel a je akousi bodkou za celým líčením. Mihalnice dokážu krásne zvýrazniť oko no nie všetky ženy ich radi nosia, pretože sa ich musia naučiť nalepiť bez toho, aby si zruinovali celý make-up. Rovnako je veľmi dôležité si nájsť tie správne mihalnice pre svoj tvar oka. Nie každému totiž budú sedieť všetky druhy a tvary mihalníc. To sú však veci na ktoré musí človek prísť sám skúšaním. Preto mi napadlo, že Vám dnes ukážem pár umelých mihalníc na porovnanie, aby ste mali lepšiu predstavu aké rôzne tvary existujú a ktoré sa hodia na akú príležitosť. Samozrejme že tu nemám všetky možné mihalnice na trhu, ale vybrala som také ktoré sú nositeľné a je pravdepodobné, že si takýto tvar zvolíte na bežný deň či špeciálnu príležitosť.

PHL Beauty She´s A Virgin

Začnem s novými riasami PLH Beauty, ktoré som už sama chcela veľmi dlhú dobu vyskúšať. Na úvod musím povedať, že majú nádherné a luxusne vyzerajúce balenie. Samotné riasy sú vyrobené z umelého hodvábu a sú ručne lepené čo zabezpečuje to, že vyzerajú prirodzenejšie ako klasické strojovo lepené riasy. Sú strapatejšie čím vytvárajú dojem prirodzených rias. Všetky PLH Beauty riasy sú však dosť výrazné a to dokonca aj tie najjemnejšie, ktoré mám na sebe She´s A Virgin. Petra síce tvrdí, že sú vhodné aj na bežné denné nosenie, no pre ženy, ktoré používajú riasy len sporadicky sú aj tieto pomerne výrazné. Riasy majú priehľadný pásik, takže sú nositeľné aj bez použitia očnej linky a sú na oku veľmi ľahučké a takmer ich necítiť. Sú však vhodné pre ženy s väčšími očami, okrúhlymi a mandľovými očami. Nie sú veľmi vhodné pre oči so spadnutými viečkami, teda pre typ očí aké mám ja. Keď sa pozriete na fotku nižšie tak si poviete, že tam nevidíte nič zlé a máte pravdu. Riasy mi oči krásne zvýraznili a z fotky nezistíte čím sú pre mňa nevhodné. Problém je v tom, že tieto riasy sú veľmi zahnuté a keď otvorím oko tak sa dotýkajú môjho spadnutého viečka a keď sa pozriem nahor tak to spadnuté viečko blokuje riasy čím ich tlačí nadol. Preto ich odporúčam hlavne pre väčšie typy očí. 

Tieto najjemnejšie teoreticky môžte nosiť aj na denné nosenie, pokiaľ ste na riasy zvyknuté a chcete ich mať takto výrazné aj každý bežný deň. Pokiaľ však chcete jemnejšie umelé riasy, ktoré môžte nosiť bežne aj do práce tak tie uvidíte nižšie od značky Ardell. Všetky PLH Beauty riasy odporúčam skôr na nejakú udalosť, na video, alebo na fotenie.

PLH Beauty She´s A Virgin aplikácia

PLH Beauty She´s Cute

Druhé riasy sú opäť z radu PLH Beauty She´s Cute, ktoré sú už výraznejšie ako She´s A Virgin. Pri týchto riasach platí všetko to čo som písala vyššie. Jediný rozdiel je v dĺžke a hustote rias. Rovnako sú to krásne a veľmi kvalitné riasy, ktoré zvýraznia oko.

PLH Beauty She´s Cute na oku

Tretie riasy sú od mojej veľmi obľúbenej značky Ardell, ktoré sú top riasy v pomere cena a kvalita. Pokiaľ by ste chceli výrazné riasy tak Vám jednoznačne odporúčam rad Fauxmink. Moje obľúbené sú č. 817, ktoré sú výrazné, ale nie too much. Majú tiež priehľadný pásik, ktorý však kvôli hustote rias takmer nevidno. Pásik je ohybnú a veľmi dobre sa tvaruje na oko. Materiál je oproti PLH Beauty umelejší, ale na oku to až tak nepoznať. Tieto sú vhodné aj pre oči so spadnutými viečkami, nakoľko nie sú tak veľmi vytočené. Pekne zvýraznia oko a zo všetkých rias sú moje najobľúbenejšie. Nie sú vhodné na bežné denné nosenie, ale skôr na nejakú príležitosť, fotenie, alebo na video.

Ardell Fauxmink 817

Ardell Fauxmink 817 aplikované

Ďalšie riasy sú rovnako od značky Ardell. Je to najnovší druh rias od Ardell s názvom Naked Lashes. Pokiaľ by ste hľadali riasy na denné nosenie, tak by som Vám určite odporučila tieto. Ja mám na oku č. 422, ktoré oko zvýraznia, no nie sú až príliš výrazné a extravagantné. Ardell na svoje riasy používa rovnaký materiál, takže ak už nejaké vlastníte, tak viete aké sú. Riasy majú priehľadný a ľahko pozorovateľný pásik a po aplikácii na oku nie sú vôbec cítiť. Sú vhodné pre všetky typy očí a na každodenné nosenie. Pokiaľ však máte radi extra výrazné riasy, tak tieto Vás asi veľmi nezaujmú.

Ardell Naked Lashes 422

Ardell Naked Lashes 422 na oku

Posledné riasy sú od Makeup Revolution, ktorý už majú vo svojom portfóliu aj riasy. Na skúšku som si zvolila Wispy Lashes No. 4 , ktoré sa mi tvarom páčili najviac. Materiál je zo všetkých rias v tomto článku najumelejší, no sú to aj najlacnejšie riasy, takže sa tá cena musí niekde prejaviť. No v konečnom výsledku to na oku nevidno. Majú taktiež priehľadný pásik, takže sú vhodné na nosenie aj bez linky. Pásik je ohybný a ľahko tvarovatelný. V balení je navyše aj lepidlo, takže ak žiadne nevlastníte, tak ho nemusíte kupovať navyše. Pekne zvýraznia oko a zároveň nie sú príliš extravagantné. Sú vhodné pre všetky typy očí a sú vhodnejšie skôr na nejaké foto na instagram alebo na video. 

Makeup Revolution Wispy Lashes

Makeup Revolution Wispy Lashes aplikované

Dúfam, že ste si tu našli nejaké riasy ktoré Vás zaujali. No na záver by som pripojila ešte malé zhrnutie. Riasy, ktoré odporúčam najviac sú od značky Ardell, nakoľko sú v skvelom pomere cena a kvalita a majú neskutočné množstvo rias z ktorých si viete vybrať. Riasy PLH Beauty sú kvalitou na top úrovni a sú pre náročnejšie užívateľky rias. Nie sú však vhodné pre úplne všetky typy očí, takže pred kúpou si zvážte či sa Vám hodia alebo nie. Riasy Makeup Revolution odporúčam pokiaľ nenosíte riasy veľmi často a hľadáte budget friendly riasy, ktoré rovno obsahujú aj lepidlo. Čo sa týka lepidla, tak najkvalitnejšie lepidlo na trhu je jednoznačne značka DUO a určite odporúčam zelenú verziu so štetcom, s ktorým sa lepidlo nanáša ľahko a hlavne rovnomerne.

lepidlo na riasy DUO


Všetky riasy nájdete na notino, kde majú obrovský výber rias, značiek ale aj lepidiel. Určite mi dajte vedieť, či používate umelé mihalnice a ak áno ako často a aká značka je Vaša obľúbená.


P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk

2 comments

  1. Já teda umělé řasy nenosím, ale líbí se mi to. Už jsem nad nimi několikrát uvažovala, ale vždy jsem odolala. Nejvíce by se mi líbily ty od Makeup Revolution, které obsahují i lepidlo. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    ReplyDelete
  2. Vypadají krásně a zároveň i přirozeně. :)

    ReplyDelete