Natasha Denona paletky - oplatí sa za ne toľko vyhodiť?

Natasha Denona

Myslím, že drvivá väčšina ľudí, ktorí sa zaujímajú o beauty svet a hlavne o dekoratívnu kozmetiku už počuli o paletkách Natasha Denona. Táto značka sa skloňuje hlavne s tým, aké predražené sú paletky tieňov. Paletka s 15-timi tieňmi stojí vyše 120 Eur, alebo 21 tieňová paletka vyše 240 Eur. Trošku veľa, nie? Preto mňa, ako milovníčku kozmetiky stále zaujímalo, čo je na tých paletkách také, že musia byť také drahé. Ale nikdy som nebola ochotná vyhodiť toľko peňazí za jednu paletku. Ale ako vidíte, píšem túto recenziu a na fotkách sú rovno tri paletky, takže poďme k tomu ako som sa k ním dostala a či sa oplatí do tejto značky investovať.


Natasha Denona Blush palette

Na anglickom e-shope Selfridges som začiatkom roka objavila malú duo paletku s lícenkou a rozjasňovačom, ktorá stála cca 18 eur. Povedala som si, že je to celkom znesiteľná cena a aspoň konečne otestujem niečo od Natashy. Až neskôr som zistila, že konečne začínajú vyrábať aj menšie paletky, ktorú majú síce menšiu gramáž ako klasické, ale sú zas cenovo dostupnejšie. Je to skvelý počin zo strany tejto značky, pretože si paletky môže dovoliť viac ľudí. O pár mesiacov nato som siahla aj po duo paletke bronzerov a nakoniec aj po Sunrise Palette, ktorá je oproti ostatným paletkám takmer o polovicu lacnejšia. 

Najprv sa vyjadrím k duo paletkám na tvár. Už samotný obal je veľmi dobre spracovaný. Pôsobí veľmi luxusne a človek hneď vie, že v rukách drží kvalitný produkt. Zatváranie je na magnet, čo ja osobne uprednostňujem a aspoň si pri otváraní nemusím vylamovať nechty ako pri niektorých púdroch. Obe paletky majú rovnaký design, len sú v rôznych farebných prevedeniach, takže aj keď ich máte hodené v kozmetickej taške, hneď viete rozoznať podľa obalu ktorá je ktorá.

Natasha Denona Blush & Glow má krásny zlatý obal a vo vnútri sa ukrýva lícenka, rozjasňovač a dokonca aj zrkadlo. Pigmentácia je jemnučká no stále dostatočná, aby farby vynikli a stále dostatočne jemné na to, aby vyzerali na pleti krásne prirodzene. To na tejto paletke zbožnujem. Nie je to taký typ paletky na výrazné líčenie na video, alebo na fotenie, či na nejaký event, ale skôr na každodenné nosenie. 

Natasha Denona Bronze & Glow má na rozdiel od Blush paletky hnedý obal a vo vnútri sa ukrýva bronzer a rozjasňovač. Táto paletka už nie je taká jemná ako jej predchodca. Bronzer aj rozjaňovač sú viac výrazné a podľa mňa skôr vhodné na letné obdobie na opálenú pokožku. Bronzer je trošku tmavší, takže v zime sadne asi málokomu. V lete je to zas skvelý odtieň. To isté platí aj o rozjasňovači. Je to skôr taký bronzový rozjasňovač, ktorý je viac výrazný a vyzerá skvele na opálenej pokožke na lícnych kostiach na ramenách či kľúčnych kostiach, kde dokáže pekne zvýrazniť opálenú pokožku. Na bežne nosenie by som ju však neodporúčala.

Obe paletky musím pochváliť čo sa týka vzhľadu, kvality a celkového dojmu. Pokiaľ máte radi kvalitnú značkovú kozmetiku, tak si určite prídete na svoje.

Natasha Denona paletky

Natasha Denona Blush and Glow swatch

Natasha Denona Bronze and Glow swatch

Natasha Denona Sunrise palette 
A konečne sa dostávam k paletke očných tieňov Natasha Denona Sunrise Palette. Myslím že je to prvá veľká paletka, ktorá má menšiu gramáž samotných panvičiek a teda je o dosť lacnejšia ako jej predchodkyne. Práve preto som aj po nej siahla. Vychádza cca na 70 Eur čo stále nie je málo, ale z veľkých paletiek Natasha Denona je najlacnejšia. Farebná skladba mi je veľmi blízka, pretože milujem teplé tiene a najmä žltú. Táto je ako stvorená na jesenné líčenie. Obsahuje 15 očných tieňov a dokopy 19,52 g čo je v prepočte na jeden tieň 1,30 gramu. Pritom napríklad Lila paletka, ktorá je v plnej veľkosti má jeden očný tieň 2,5 gramu. Gramážou je teda táto paletka cca o polovicu ´´menšia´´, ale aj tak si myslím, že tiene sa až tak rýchlo nespotrebovávajú a paletka určite vydrží veľmi dlho. Pokiaľ ste však make up artistka, tak by ste určite mali zvážiť či nepôjdete radšej do väčšej paletky. Obsahuje 7 matných, 5 metalických a 3 duo-chromatické očné tiene a samozrejme aj zrkadlo. Obal je už trošku menej luxusný ako pri veľkých paletkách, ale potešilo ma magnetické zatváranie. Na spodnej strane máte dierky na vytlačenie každého tieňu z paletky, ak by ste si ich chceli uložiť do inej paletky.

Natasha Denona Sunrise palette

Čo sa týka kvality samotných tieňov, tak veľmi ma prekvapilo, že matné tiene prášia. A teraz nemyslím prášenie ako má napríklad Anastasia Beverly Hills, ale tieto tiene prášia pretože sú suché. Proste púšť. To som skutočne nečakala od takto predraženej značky. No na moje počudovanie, táto suchosť tieňov nijako neovplyvňuje pigmentáciu a blendovanie, či vzájomné strácanie farieb medzi sebou. Je to veľmi prekvapivé. Všetky tiene sú extrémne pigmentované a dovolím si povedať, že je to jedna z najpigmentovanejších paletiek aké doma mám (vyrovnať sa jej môže akurát Jeffree). Takže pokiaľ ste na veľmi výrazné farby, tak toto budete milovať. Lesklé tiene sú pekne maslovité a bola to radosť ich swatchovať a aj s nimi pracovať. 

Musím ozaj vyzdvihnúť tú pigmentáciu, ale zároveň je to trošku aj jej nevýhodou, pretože je s ňou dosť ťažké urobiť taký jemný nenápadný denný look. Dokonca aj tie najsvetlejšie farbičky sú na oku pigmentovanejšie a farebnejšie ako v samotnej panvičke. Uvidíte to aj na samotných swatchoch nižšie, že na pokožke sú tie farby trochu odlišné ako v panvičke a o dosť výraznejšie ako by sa mohli zdať. Na jednej strane je to super no na druhej strane som s paletkou mala problém vytvoriť len také nudné nevýrazne líčenie na každý deň a stále som skončila s výraznejším líčením. Takže paletka môže na prvý pohľad pôsobiť univerzálnejšie, tak až taká univerzálna v skutočnosti nie je a hodí sa skôr na teplé typy a len pokiaľ radi nosíte výraznejší makeup. 

Natasha Denona Sunrise palette swatch

Natasha Denona Sunrise palette swatch

Natasha Denona Sunrise palette swatch

Natasha Denona Sunrise palette

Natasha Denona je skutočne kvalitná značka, takže kúpu určite nebudete ľutovať. Len je podľa môjho názoru dosť predražená, pretože aj keď je kvalita tieňov neskutočná, na trhu je už dnes množstvo značiek, ktoré ponúkajú rovnako kvalitné produkty za oveľa nižšiu cenu. Preto je len na Vás či ste ochotné priplatiť si za značku. 

Natasha Denona Sunrise palette

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

**tento článok nie je napísaný v rámci žiadnej spolupráce

3 comments

  1. Everything looks so wonderful!  

    ReplyDelete
  2. wow,tak také ceny som naozaj nečakala :D
    ale zhodujem sa s tvojim názorom, že je na každom, či je ochotný zaplatiť toľko peňazí za značku, pretože sú dostupné aj naozaj kvalitné paletky za oveľa nižšie sumy :)
    každopádne sa mi veľmi páčia či už dizajnom alebo pigmentáciou :)
    MakeupbyVeo

    ReplyDelete
  3. Ty odstíny jsou naprosto dokonalé! Úžasné barvičky :))

    ReplyDelete