Moja ranná starostlivosť o pleť

ranná skincare rutina

Dnes som si pre Vás pripravila ukážku svojej súčasnej starostlivosti o pleť. Začiatkom mesiaca som sa rozhodla, že do konca roka budem používam v rámci skin care výlučne kórejskú kozmetiku. Teraz na jeseň sa moja pleť trošku zbláznila, tak som si povedala, že taká menšia kórejská kúra v podobe čisto kórejskej skin care jej určite pomôže. Takže pokiaľ Vás zaujíma ako sa starám o svoju pleť, alebo ak chcete tip na nejaké super kórejské produkty, tak čítajte ďalej. Dnes Vám ukážem svoju rannú rutinu a ak sa Vám bude článok páčiť tak budúci mesiac rada pripravím aj tú večernú rutinu.

čistenie pleti Holika Holika

Základ každej starostlivosti o pleť je poriadne čistenie pleti. A pokiaľ ste niekedy siahli po kórejskej kozmetike, tak viete, že niektoré obaly sú roztomilé. No prvý produkt, ktorý Vám ukážem je od Holika Holika a je to totálna šialenosť, pretože je to doslova slepačie vajíčko. Smooth Egg Skin Foam je čistiaci gél, ktorý obsahuje extrakt z vaječných bielok pochádzajúcich z hory Jiri. Perfektné čistí pleť a póry a pritom je veľmi šetrný k pokožke. Nijak ju nedráždi a ani zbytočne nevysušuje. Zároveň v kúpelni na poličke to vyzerá veľmi zaujímavo.


Klairs tonikum

Klairs Supple Preparation FAcial Toner

Druhým krokom, ktorý je tiež veľmi dôležitý je tonikum. Tonikum vyrovná pH pleti a preto ho nikdy nevynechám. Po umytí tváre ho nanesiem pomocou vatového tampónika, alebo rúk na pleť a nechám vstrebať. Momentálne testujem novinku a to Klairs Supple Preparation Facial Toner. Siahla som po mini 30 ml verzii, pretože je to praktické cestovné balenie. Tonikum je však skvelé hydratačné a jemné takže nabudúce určite siahnem po väčšom balení. Nie je veľmi vodnaté, ale skôr takej gélovitejšej konzistencie. Obsahuje aj esenciálne oleje vďaka, ktorým tonikum vonia, no môžte siahnuť aj po nevoňavej verzii bez esenciálnych olejov.

Tretí krok je 1-minútová plátená maska od Holika Holika Pure Essence Morning Mask, ktorá je určená na ranné použitie. Tento krok samozrejme neaplikujem každé ráno, pretože je to len taký extra krok, ktorý zo mňa urobí človeka. Maska obsahuje výťažky zo zeleného čaju, ktoré dokážu doslova prebudiť pleť. Zároveň je aj neskutočne osviežujúca. A najlepšia vec je to, že ju stačí mať aplikovanú len jednu minútu, takže aj keď ráno nemá nikto čas, tak táto maska ho veľa nezaberie. Používam ju cca 1-2 x týždenne podľa potreby. V balení je 30 ks, takže je to aj ekologickejšie balenie ako masky balené osobitne.

Holika Holika maska so zeleným čajom

Holika Holika Pure Essence Morning Mask

Holika Holika ranná plátená maska

Eye Patch na očné okolie

Holika Holika Aloe Soothing Essence

Štvrtý krok sú hydrogélové náplasti na oči. Tento krok aplikujem taktiež 2 x týždenne keď to moje očné okolie doslova potrebuje. Používam 2 rôzne značky a to Skin 79 Golden Snail a Holika Holika Aloe Soothing Essence. Slimačie sú skôr na vrásky a anti-aging a tie s aloe vera skôr na vyhladenie očného okolia. Dnes som mala hrozné kruhy pod očami a preto som siahla po aloe  náplastiach. Výhoda aloe náplasti je to, že sú neskutočne nasiaknuté tekutinou a očné okolie nielen zhydratujú, ale aj vyhladia. A keď ich cez noc necháte v chladničke, tak dokážu aj zmierniť opuch. V balení je 60 párov, takže jedno balenie vystačí na vééééľmi dlho.

A nakoniec piaty krok, ktorý predstavuje hydratáciu pleti. Tento krok je tiež veľmi dôležitý a preto ho aplikujem každé ráno. Teraz používam Hydratačné tampóniky od COSRX One Step Moisture Pad o ktorých som písala minulý mesiac v samostatnej recenzii. Je to ozaj skvelý produkt, ktorý perfektne zhydratuje pleť.

COSRX One Step Moisture Pad tampóniky

COSRX hydratačné tampóniky

hydratácia pleti

Ranná starostlivosť o pleť

Po rannej rutine je moja pleť ako vymenená a pripravená na namáhavý deň. V rána kedy nemám veľa času používam len tri veci, čo nie je až tak časovo náročné a preto si myslím, že každý si tých pár minút vie nájsť a postarať sa o svoju pleť. A keď mám ráno trošku viac času a chcem pleť rozmaznávať tak pridám aj tie dva extra kroky. S kórejskou kozmetikou som bola stále veľmi spokojná hlavne kvôli tomu, že majú skvelé zloženie, hravé obaly a hlavne sa moja moja pleť po nich cíti skvele. Pokiaľ by ste zháňali nejaké nové kórejské produkty a značky tak ich viete nájsť aj na jednom mieste a to je notino. Široká ponuka značiek a produktov na jednom mieste a dúfam, že v budúcnosti ich bude aj viac.

Nezabudnite mi napísať ako vyzerá Vaša ranná rutina a či sa v nej vyskytuje aj nejaký produkt z kórejskej skin care.

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk

2 comments

  1. I must to try this products... kisses

    Follow for follow? <3

    https://iamioannes.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Graf Diamonds' diamond-setting technology and gold-worked women's watch is a three-dimensional set of diamonds of different sizes on a swirling bezel.replica franck muller The small case, 19 mm in diameter, has a mother-of-pearl dial or diamond paved dial as shown in the photo.replica rolex Two hands inform the time and operate as a quartz caliber for ease of use.

    ReplyDelete