PIXI Best of Vitamin C

PIXI Best of Vitamin C

Ahojte baby, dnes tu mám pre Vás článok o ďalších produktoch značky PIXI. Tentokrát som vyskúšala ďalšiu sadu a zamerala som sa na vitamín C. Vitamín C je dôležitou látkou pre tvorbu a prenos kolagénu do hlbších vrstiev kože. Je to veľmi silný antioxidant a je skvelou látkou na redukciu pigmentových škvŕn.  Vďaka svojim antioxidačným účinkom dokáže chrániť pokožku pred voľnými radikálmi a tým predchádzať a minimalizovať známky starnutia.

Pri výbere produktu s vitamínom C je taktiež veľmi dôležité akú formu vitamínu C si zvolíte. Niektoré formy nie sú stabilné vo vode, niektoré prenikajú lepšie do pokožky ako iné a podobne. Najlepšiu formou vitamínu C je Kyselina askorbová (Ascorbic Acid - AA), pretože sa prirodzene nachádza v koži. Pomáha pri tvorbe kolagénu, pomáha liečiť akné a zlepšuje ochrannú bariéru kože. No je dosť nestabilná. Pokiaľ sa dostane na vzduch, alebo ak je rozpustená vo vode, tak stráca svoje účinky a v najhoršom prípade sa stane oxidantom. Vtedy namiesto toho aby voľné radikály odbúravala, tak ich začne sama vytvárať. Vo vode je stabilná pri pH nižšom ako 3,5 no príliš kyslé prostredie môže mnohým ľudom spôsobiť podráždenie či štípanie na pleti. Preto sa viac vyskytuje v bezvodnatých produktoch ako krémoch. Existujú však aj iné formy vitamínu C, ktoré sú stabilnejšie ako kyselina askorbová no nie sú až tak účinné.

PIXI vitamin C

Produkty PIXI obsahujú práve kyselinu askorbovú, takže účinky sú viditeľné dosť rýchlo. Všetky produkty sú balené v žltých obaloch, čím rozpoznáte ktoré sú s obsahom vitamínu C. Medzi produktmi nájdete samozrejme cleanser, tonikum, sérum, krém, masku a dokonca aj pleťovú hmlu. A pokiaľ ste ako ja chcete vyskúšať viac produktov naraz, tak majú aj super vyskladaný set PIXI Best of Vitamin-C s miniatúrkami. Obsahuje krém, tonikum a masku. Na obale je stručný popis produktov s ich účinkami a návodom na použitie. Keďže hovoríme o vitamíne C, tak by som odporúčala používať ich večer. Produkty sú dobre naformulované a neoxidujú, ale aj tak si myslím, že ak ich budete používať večer, tak dosiahnete najlepšie účinky.

PIXI set vitamin C

Prvý produkt v sade je PIXI Vitamin C Lotion, je to krém, alebo konzistenciou skôr niečo ako pleťové mlieko. Je veľmi ľahučké čím sa skvele rozotiera po pleti a rýchlo sa vstrebáva. Miniatúrka má 15 ml čo vystačí na dostatočné množstvo použití, aby ste si tento produkt obľúbili. Čo ma trochu mrzí je to, že nikde na obale a ani na oficiálnej web stránke sa nepíše v akej koncentrácii sa tu vitamín C nachádza. A viete ako to v praxi funguje. Ak by tam vitamínu C bolo veľa tak by sa tým na obale určite pochválili a pokiaľ je ho tam toho málo, tak to radšej firmy nespomínajú. Vitamín C sa tu nachádza až na 6. mieste čo nie je až také tragické. Pozitívne je to, že krém obsahuje ak kyselinu ferulovú, ktorá je taktiež skvelý antioxidant a je najlepší kamoš kyseliny askorbovej a pomáha jej zlepšiť svoje účinky. Čo je však najhlavnejšie je to, že pleť je po použití na druhý deň krásne rozžiarená a zjednotená, takže účinky tam sú, takže sa nemôžem sťažovať.

PIXI vitamin C Lotion

PIXI vitamin C lotion

Druhým produktom je PIXI Vitamin C Tonic, 40 ml tonikum na tvár, ktoré okrem prípravy pleti na ďalšie produkty má za úlohu zjednocovať a zosvetliť tón pleti vďaka obsahu kyseliny askorbovej. Obsahuje aj rastlinné kyseliny, takže jemne exfoliuje pleť. Opäť sa tu nikde nespomína aká je tu koncentrácia, ale aj tu sa nachádza kyselina ferulová, takže účinky sú taktiež dobre viditeľné, ale nie až v takej miere ako pri kréme. Ja tieto dva produkty preto používam spolu a výsledky sú úžasné. Tonikum je bez obsahu alkoholu a rovnako ako všetky produkty krásne vonia.

Posledným tretím produktom je PIXI Vitamin C Caviar Balm. Je to nočná maska, ktorá sa nezmýva a necháva sa ne pleti celú noc a zmýva sa až ráno. Balenie obsahuje 15 ml no používať ju stačí 2-3 týždenne podľa potreby. Konzistencia je hustejšia no stále sa dobre rozotiera a aj keď je to maska, tak nezanecháva na pleti pocit ťažkosti. Krásne vonia a ráno po prebudení je pokožka ako nová, krásne rozžiarená. Určite odporúčam používať pokiaľ na ďalší deň ráno potrebujete mať pleť tip-top.  Rovnako obsahuje aj kyselinu ferulovú, takže účinky vitamínu C sú taktiež posilnené. Zabudla som ešte napísať, že pri žiadnom z týchto produktov som na pleti necítila žiadnej štípanie a ani iný diskomfort, ktorý je pri vysokých koncentráciách bežný.

PIXI vitamin C tonic

PIXI vitamin C Caviar balm

Zloženie:
Lotion - Aqua/Water/Eau, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Flower Water, Tocopheryl Acetate, Ferulic Acid, Lactic Acid, Ascorbic Acid, Oryza Sativa (Rice) Callus Culture Extract, Bifida Ferment Lysate, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Polydecene, Glycerin, Propanediol, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Sorbitan Stearate, Polysorbate 60, Palmitic Acid, Stearic Acid, Betaine, Phenoxyethanol, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Litsea Cubeba Fruit Oil, Carbomer, Arginine, Sodium Hyaluronate, Allantoin, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, 1,2-Hexanediol, Pentylene Glycol, Butylene Glycol, Caprylyl Glycol.

Tonikum - Aqua/Water/Eau, Citrus Grandis (Grapefruit) Water, Propanediol, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Ascorbic Acid, Citrus Limon (Lemon) Peel Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Fruit Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Beta-Carotene, Ferulic Acid, Tocopherol, Calophyllum Inophyllum Seed Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Extract, Microcitrus Australis Fruit Extract, Microcitrus Australasica Fruit Extract, Citrus Glauca Fruit Extract, Caffeine, Sodium Hyaluronate, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Flower/Leaf/Stem Extract, Citrus Junos Peel Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycine Soja (Soybean) Oil, Phospholipids, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Citrate, Sodium Hydroxide.

Maska - Aqua/Water/Eau, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Flower Water, Glycerin, Propanediol, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Stearate, Hydrogenated Polydecene, Betaine, Sorbitan Stearate, Ferulic Acid, Ascorbic Acid, Lactic Acid, Oryza Sativa (Rice) Callus Culture Extract, Bifida Ferment Lysate, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Litsea Cubeba Fruit Oil, Tocopheryl Acetate, Hydroxypropyl Methylcellulose, Panthenol, Phenoxyethanol, 1,2-Hexanediol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Arginine, Mannitol, Cellulose, Allantoin, Ethylhexylglycerin, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Caprylyl Glycol, Sodium Hyaluronate, Disodium EDTA, Iron Oxides (CI 77492). Made in Korea / Fabriqué en Corée.

PIXI vitamin C Caviar balm

PIXI vitamin C

PIXI produkty musím zatiaľ len a len chváliť. Sú skvele naformulované, dobre fungujú a zatiaľ som s nimi ozaj nemala žiaden problém. Neupchávajú mi póry a ani sa po nich vôbec nevyhadzujem a aj keď je moja pleť o zimy dosť precitlivelá, žiaden mi pleť ničím nepodráždil. Za mňa určite palec hore. Produkty s vitamín C by som odporučila pokiaľ potrebujete zjednotiť tón pleti a dodať pokožke trochu života. Sú skvelé hlavne na jar po ťažkej a studenej zime, no najlepšie je ich používať celý rok. Určite by som ich radšej používala pri večernej rutine, pretože tak dosiahnete najlepšie účinky. Vitamín C by sa však nemal kombinovať s produktmi, ktoré obsahujú niacinamid, pretože by potom nenalinkovali tak dobre. Pochváliť musím aj skvele vyskladaný set, ktorý umožňuje vyskúšať miniatúrky troch produktov za rozumnú cenu.  Určite mi dajte vedieť či máte skúsenosti s vitamínom C a aké produkty ste zatiaľ vyskúšali.

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

**tento článok nie je napísaný v rámci žiadnej spolupráce.

4 comments

  1. Beaufitul post, dear! I really love your wonderful and amazing blog. Have a nice day, dear! xoxo

    leylland.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Produkty vypadají skvěle, moc ráda bych vyzkoušela :))

    ReplyDelete