Vôňa jari

obľúbené parfémy

Aký druh parfémov vo vás evokuje vôňu jari? U mňa sú to určite kvetinové a citrusové parfémy, ktoré v tomto období nosím najradšej. Nie som človek, ktorý by si kupoval stále dookola jeden parfum, ale rada experimentujem a spoznávam nové vône. Preto u mňa stále nájdete veľkú zásobu parfémov, ktoré zvyknem striedať podľa príležitosti, alebo podľa ročného obdobia. Preto som sa dnes rozhodla s Vami podeliť o mojich TOP 5 jarných vôní, ktoré teraz nosím najradšej.


Calvin Klein One

Najnovšie som zamilovaná do sviežej citrusovej vône Calvin Klein One. Tú som spoznala vďaka Notino Summer Boxu, kde bola vzorka a musela som si ju jednoducho kúpiť. Je to unisex vôňa, takže je vhodná rovnako pre pánov ako aj pre dámy. Záleží len od toho či Vám zavonia, alebo nie.  Vôňa navyše nie je vôbec drahá a aj takéto veľké 100 ml balenie si viete zaobstarať za skvelú cenu. Na druhej strane flakónik je dosť jednoduchý a ničím výnimočný, ale pri tejto vôni mi je to úplne jedno, pretože to kompenzuje nádhernou vôňou, ktorú si viem predstaviť nosiť každý jeden deň.
- hlava: ananás, bergamot, citrón, kardamóm, mandarínka, papája, zelené tóny
- srdce: fialka, jazmín, konvalinka, koreň kosatca, muškátový oriešok, ruža
- základ: fialka, jazmín, konvalinka, koreň kosatca, muškátový oriešok, ruža

Pomerne novou vôňou je Calvin Klein Women, ktorý bol vytvorený na oslavu ženskosti, našej jedinečnosti a na dodanie sily a sebavedomia všetkým ženám. Krásna kvetinovo-drevitá a veľmi unikátna vôňa. Navyše má nádherný flakónik, ktorý žiaľ nemám, pretože sa stále zatiaľ len vzorkujem, ale určite raz u mňa doma zavíta aj plné balenie.
- hlava: citrusy, čierne korenie, eukalyptus
- srdce: jazmín, kvet pomarančovníka, magnólia
- základ: ambroxan, borievka virgínska, olibanum

Calvin Klein Women

Dermacol Sweet orange and Honeysuckle

Za skvelými parfémami nemusíme chodiť veľmi ďaleko a skvelé vône nájdeme aj u našich susedou. Česká značka Dermacol vyrába skvelé parfémy od výmyslu sveta a mojim obľúbeným je Dermacol Sweet Orange and Honeysuckle, ktorý je ako stvorený pre toto ročné obdobie. Sladko-kvetinová vôňa je zabalená do krásneho mohutného flakónu s ozdobnou ružovou stuhou a logom značky. Pokiaľ nie ste na sladšie vône a chceli by ste podporiť skvelú českú značku, tak z ich voňavého sortimentu si určite vyberiete nielen vy ale aj páni.
- hlava: bergamot, jablko, pomaranč
- srdce: jazmín, levanduľa, ruža
- základ: ambra, biele pižmo, cédrové drevo

Pokiaľ ste milovníčky kvetinových vôni ako ja tak určite by ste nemali prehliadnuť vône Bvlgari Omnia. Parfémy majú krásne a veľmi unikátne flakóny, ktoré sú nezameniteľné s inými značkami a jednotlivé vône sú dômyselne rozlíšené vďaka rozdielnym farbám. A keďže som sa nevedela rozhodnúť, ktorú si vybrať, tak som siahla po sete, ktorý ich obsahuje viac :-). Je ťažké vybrať len jednu, pretože všetky sú unikátne niečim iným, ale mňa najviac oslovila strieborná farba Bvlgari Omnia Crystalline. Asi najunikátnejšia so všetkých nielen vôňou, ale aj zložením. Máte aj vy doma svoju Omniu?
- hlava: bambus, nashi
- srdce: lotos
- základ: balzové drevo

Bvlgari Omnia collection

Bvlgari Omnia Coral

Sem tam mám chuť aj na netradičnejšiu vôňu a v takýchto prípadoch sa môžem spoľahnúť na Kenzo Flower by Kenzo Eau de Lumiere. Jemná kvetinová a veľmi sofistikovaná vôňa ukrytá v krásnom flakóne s vlčím makom. Je šperkom keď ju máte na sebe, ale skrášli aj Váš toaletný stolík.
- hlava: bergamot, cassis
- srdce: broskyňa, jazmín, ruža, ylang-ylang
- základ: biele pižmo, fialka, heliotrop

Toto je mojich top 5 najpoužívanejších vôni v tomto období. Evokujú vo mne jar a aj keď je apríl svojím počasím trošku crazy, tak mi zdvihnú náladu. Väčšinu z nich som spoznala vďaka notino.sk, ktorý ku každému nákupu pribalia kopec vzoriek a čo sa týka ponuky parfémov nemajú konkurenciu. Budem veľmi rada ak mi aj vy napíšete, aké vône sú vašimi favoritmi teraz na jar a možno sa inšpirujem a nejaké vyskúšam.

Kenzo Flover by Kenzo Eau de Lumiere

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk

2 comments

  1. Tie parfemy vyzerajú skvelo. Už dlhšie pokukujem po Calvin Klain One a Omnii tiež striebornej :) Tak asi je na čase si ich zaobstarať :)

    NOHAVICE VOLAJÚCE PO ORIENTE !!!

    ReplyDelete
  2. beautiful photos on your blog <3 im just startying my new blog about nails and cosmetics, maybe follow for follow to inspire eachother?

    https://pieknymaniuani.blogspot.com/

    ReplyDelete