Starostlivosť o pleť s Annemarie Börlind

annemarie borlind aqua nature

Minulý týždeň som Vám predstavila prírodnú dekoratívnu kozmetiku značky Annemarie Börlind a pri tejto príležitosti som Vám sľúbila, že sa pozrieme na zúbok aj ich starostlivosti o pleť. Všetky produkty sú 100% prírodné a okrem účinných prírodných látok používajú vo svojich produktoch vlastnú minerálnu vodu , ktorá nie je nijak chemicky ošetrená. Neobsahuje žiadne herbicídy, pesticídy a umelé hormóny. V produktoch Annemarie Börlind nájdete skvelý kokteil pre svoju pleť.

Z ich produktov si vyberie každý, pretože majú produkty nielen pre zrelú, ale aj pre mladú pleť.  A produktové rady vhodné pre rôzne typy pleti. Ja som testovala produktový rad Aquanature, ktorý je pre mňa ako šitý na mieru. Je vhodný pre zmiešanú až mastnú pleť a pre pleť po tridsiatke, ktorá už potrebuje bojovať s vráskami. Tento produktový rad je určený na starostlivosť o nedostatočne hydratovanú pleť, ktorá má sklon k prvým vráskam. Všetky produkty obsahujú botanickú kyselinu hyalurónovú z rôsolovky, ktoré je botanickou alternatívou klasickej kyseliny hyalurónovej. Na pleti vytvára ochranný film, ktorý vyhladzuje jemné linky a vrásky. Popritom dokáže viazať veľké množstvo vody a chráni pokožku pred voľnými radikálmi.

annemarie borlind aqua nature system hydro eye cream

Najjemnejšia pokožka na tvári je v oblasti očí a práve tu sa začínajú tvoriť prvé vrásky. Páve preto je starostlivosť o očné okolie dôležitá už v nižšom veku. Annemarie Börlind Aquanature Plumping Eye Cream je omladzujúci očný krém, ktorý regeneruje, hydratuje a ochraňuje očné okolie. Obsahuje botanickú kyselinu hyalurónovú, bio kofeín a extrakt zo slanorožca, ktoré v tejto kombinácii hydratujú pleť, zmierňujú opuchy a vyhladzujú jemné linky. Pre viditeľné výsledky je potrebné používať krém samozrejme každé ráno a každý večer.

annemarie borlind aquanature očný krém

Krém sa predáva v 15 ml plastovom obale s precíznym aplikátorom. Samotný krém je bielej farby a ľahkej vodnato-krémovitej konzistencie, ktorá sa veľmi ľahko aplikuje do očného okolia. Pokiaľ sa krém dostane náhodou do očí, tak vôbec ich nedráždi a preto je vhodný aj pre citlivé oči. Veľmi rýchlo sa vstrebáva a pôsobí presne tam kde má. Očné okolie pritom nezanecháva mastné. Pri pravidelnom používaní je pokožka jemná a pružná.

Krém som si veľmi obľúbila, pretože je účinný, ľahko sa aplikuje a pri mojej nešikovnosti sa mi stále nejaký krém dostane do očí a tento mi ich nedráždi. A pri používaní prírodnej kozmetiky mám stále lepší pocit, pretože viem, že neobsahuje nič čo nevytvorila príroda. :)

annemarie borlind aquanature system hydro smoothing day cream

Veľmi dôležitým krokom v starostlivosti o pleť je jej hydratácia, ktorú jej zabezpečí dobrý hydratačný krém. Annemarie Börlind Aquanature Smoothing Day Cream je vyhladzujúci hydratačný denný krém. Taktiež obsahuje botanickú kyselinu hyalurónovú a extrakt zo slanorožca, no okrem toho kmeňové bunky z papyrusu. Okrem hydratácie posilňuje ochrannú bariéru pleti a tvorí aj skvelý podklad pod makeup. Zároveň máte na výber z dvoch verzií tohto krému: klasický s krémovitou konzistenciou a light s ľahkou vláčnou konzistenciou.

Annemarie Borlind denný krém

Ja som mala možnosť otestovať denný krém Light, ktorý je v krásnom sklenenom 50 ml obale s praktickou pumpičkou. Samotný krém je svetlo zelenej farby a skutočne je veľmi ľahučký. Veľmi dobre sa rozotiera po pleti a extrémne rýchlo sa do nej vstrebe. Hneď po použití cítiť hydratáciu pleti, bez toho aby ju krém zaťažoval a ani ju nijak nezmastní, takže je ozaj dobrý pre zmiešaný až mastný typ pleti. Pokiaľ nemáte radi pocit mastnoty a chcete veľmi ľahučký krém tak tento je na to skvelý. 

Krém používam každé ráno už niekoľko týždňov a pokožka je po ňom hladná a dobre hydratovaná bez akéhokoľvek pocitu mastnoty na pleti. Veľmi dobre sa znáša so všetkým makeupmy, ktoré som skúšala, takže je skvelý na každodenné použitie.


Prírodná kozmetika si stále viac a viac upevňuje svoje miesto na kozmetickom trhu a to nielen vďaka svojmu zloženiu, ale aj vďaka svojej stále sa zlepšujúcej kvalite. Annemarie Börlind nie je výnimkou a som rada, že som ju mohla vyskúšať a zaradiť do svojej starostlivosti o pleť. Prírodné zloženie,  vlastná minerálna voda, rešpektovanie prírodných zdrojov, vegánske produkty a netestovanie na zvieratách. Niet divu, že si Annemarie Börlind vyslúžili už niekoľko ocenení za výskum a svoje produkty.

Určite mi nezabudnite do komentárov napísať aký máte vzťah k prírodnej kozmetike a teším sa na Vás pri ďalšom článku.

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

6 comments

  1. Amazing products, dear, so nice and interesting post! Lovely picture!

    ReplyDelete
  2. Přírodní kosmetiku mám moc ráda a tyhle výrobky vypadají skvěle. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
  3. So nice products, darling! Look really interesting and useful. love it.

    Malefica

    ReplyDelete
  4. Značku vůbec neznám ale produkty vypadají fakt pěkně :).

    TheBlondieTale

    ReplyDelete
  5. Taky tuhle značku taky neznám, opět vypadá super, jsem ráda že díky tobě vždy objevím něco nového :)
    MyGoldenMind

    ReplyDelete