Ochrana pred slnkom s MISSHou

MISSHA ochrana pred snkom

Leto je v plnom prúde a určite si už užívate slniečko a letné dovolenky. So silnejúcim slnkom treba čoraz viac myslieť aj na ochranu pokožky pred slnečnými lúčmi. Slnko je samo o sebe dôležité, no veľmi dlhý pobyt na ňom môže pokožku spáliť. Preto by nám v lete nemal chýbať dobrý krém s UVA a UVB ochranou.

Už pár rokov používam kórejske krémy na ochranu pred slnkom a zatiaľ som nenašla nič lepšie. Kórejci sú trochu posadnutí ochranou pred slnkom a preto nie je ťažké nájsť vysoký ochranný faktor. Klasické ´´naše európske značky´´ taktiež vyrábajú produkty s vysokým ochranným faktorom, no stále som mala problém s tým, že čím vyšší faktor, tak tým hustejší krém. Taktiež mi vadilo, že hustota krému spôsobovala jeho ťažšie rozotieranie sa po pokožke a stále zanechávali biely film. Na výber sú tiež oleje, no potom je človek neskutočne mastný a aj všetko čoho a dotkne.

V našich končinách je bežné používať ochranné a opaľovacie krémy len keď ide človek na kúpalisko, alebo na dovolenku do zahraničia. No slnko na našu pokožku svieti stále, či sme niekde pri vode, alebo nie. Preto je dôležité používať ochranný krém pred slnkom stále keď ideme von. Možno je to tým, že tieto krémy sa u nás volajú opaľovacie krémy a preto si asi veľa ľudí mylne myslí, že sa majú používať len pri opaľovaní. Podľa mňa by sa mal viac zovšeobecniť názov ochranný krém proti slnku, pretože tým aj v skutočnosti je.

MISSHA sun block

Stále je u nás ochrana pred slnkom podceňovaná a len veľmi málo ľudí sa pred dlhším pobytom na slnku natrie s ochranným krémom. A dokonca aj pri voľbe ochranného faktora si veľa ľudí volí nedostačujúci stupeň ochrany. Na každom ochrannom kréme môžte nájsť údaje ako SPF a PA. No nikde sa na obaloch nedočítate, čo vlastne znamenajú a na čo slúžia.

SPF je skratkou pre Sun Protect Factor, teda faktor ochrany pred slnkom. SPF chráni pokožku pred UVB lúčmi, ktoré spôsobujú popálenie a poškodenie kože. Číslo, ktoré sa za SPF nachádza predstavuje dĺžku ochrany pred slnkom. Všetko však závisí od Vášho fototypu a ako rýchlo sa Vaša pokožka spáli pri nepretržitom pobyte na slnku. Pri predpoklade, že sa Vaša pokožka bežne spáli po 10 minútach, tak ak sa natriete s ochranným krémom s SPF 20, tak sa táto doba predĺži 20x. Teda 10 x 20 = 200. Teda je Vaša pokožka chránená pred spálením po dobu 200 minút. Teda ak ste svetlý fototyp a rýchlo sa na slnku spálite mali by ste voliť čo najvyšších SPF faktor.

PA znamená Protection grade of UVA, teda stupeň ochrany pred UVA lúčmi, ktoré spôsobujú starnutie a rakovinu kože. Práve tie môžu za to že naša pokožka pri pobyte na slnku hnedne. Preto je úplne mylné si myslieť, že ak použijete krém s veľmi vysokým SPF faktorom, že Vás neopáli. V skutočnosti s tým či Vás opáli, alebo neopáli do hneda nemá výška SPF nič spoločné, pretože SPF blokuje iba UVB lúče. S informáciou o PA ochrane sa stretnete najčastejšie pri ázijských produktoch no už sa táto informácia začína objavovať na viacerých neázijských produktoch. Môžte sa stretnúť so štyrmi stupňami UVA ochrany. Pokiaľ na nejakom produkte údaj o PA nenájdete, znamená to že ho výrobca automaticky zahrnul do do SPF ochrany a teda čím vyššia SPF ochrana, tak tým je aj vyššia PA ochrana. No nemusí to tak byť. Preto radšej uprednostňujem produkty, ktoré toto označenie majú, aby som si bola istá či mi daný krém poskytuje dostatočnú ochranu.

PA+: nízka ochrana pred UVA
PA++: stredná ochrana pred UVA
PA+++: vysoká ochrana pred UVA
PA++++: extrémne vysoká ochrana pred UVA

MISSHA Total Moisture Sun Gel

Dôvodom prečo uprednostňujem kórejské produkty je ten, že sú z môjho pohľadu topka vo svojej kategórií. Väčšina produktov poskytuje vysoký stupeň UVA a UVB ochrany a pritom dokážu byť ľahké a nezanechávať na pleti biely povlak. Kvôli tomu všetkému sú tieto krémy vhodné aj na každodenné používanie. Mojou obľúbenou značkou je už dlhé roky MISSHA, pretože ma ich produkty ešte nikdy nesklamali. Reč je samozrejme, že aj o ochranných krémoch proti slnku.

missha opaľovacie krémy

Či už sú to krémy na tvár, alebo na telo, tak všetky sú jemnej krémovitej konzistencie, ktoré sa nádherne rozotierajú po pokožke a nezanechávajú žiaden biely film. Rýchlo sa do pleti vstrebávajú a nezanechávajú pocit mastnoty. Nie sú vôbec lepkavé a nezaťažujú pleť a preto sú skvelé na každodenné používanie v lete. MISSHA All Around Safe Block majú na výber množstvo produktov od produktov na tvár, telo a dokonca aj univerzálnych. Mojím obľúbencom je Sebum Zero Sun, ktoré pokožku nielen chráni pred UVA a UVB, ale taktiež aj reguluje tvorbu mastnoty pleti. Skvelý pomocník počas slnečných letných dní.

missha sebum zero sun


Total Moisture Sun Gel je mojim ďalším obľúbencom, pretože je vhodný na tvár a celé telo. Je gélovitej konzistencie a ľahulinko sa na nanáša. Veľké 200 ml je vhodné na letnú dovolenku, pretože dokáže chrániť pokožku celého tela pred UVA a UVB lúčmi.

missha all around safe block

Či už sa chystáte ku moru, k bazénu, alebo len tak do mesta, treba sa chrániť pred slnečným žiarením a natrieť sa ochranným krémom. Vyhnete sa tým spáleniu a začervenaniu kože a možnému riziku rakoviny kože. Dlhý pobyt na slnku pokožku aj nadmerne vysušuje, čo môže spôsobiť jej predčasné starnutie a vrásky. Preto keď nabudúce pôjdete von, tak určite myslite aj na ochranu pred slnkom.

Budem rada ak mi do komentárov napíšete či sa zvyknete chrániť pred slnkom aj v bežné dni a aký ochranný faktor používate. 


AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

7 comments

  1. Very interesting products! Photos are amazing!

    ReplyDelete
  2. Na opalovacích prostředcích si většinou všímám jen SPF, musím to tedy napsavit a dívat se i na PA :D Jinak já používám opalovací prostředky neustále. A používám SPF 50, ne že bych byla náchylná ke spálení. Ale 50 je můj miláček.
    http://life-by-marie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Ja veru aj áno, nielen keď idem k vode, ale nieked aj na prechádzky, výlety či do mesta. Natieram sa čím vyšším faktorom, zvyčajne 30 alebo 50 i keď sa nezvyknem spáliť a chytá ma pekne dohneda. To starnutie pokožky ešte prežijem, ale slnko je nebezpečné aj inak a umrieť kvôli tomu nechcem. Tie biele povlaky by mali zanechávať hlavne minerálne filtre, ktoré sú zdravšie ako chemické. Viem však, že aj niektoré chemické filtre v opaľovacích produktoch sa ťažko rozotierajú, záleží ako produkt vyrobia. Od Missha mám zatiaľ len ich BB krém a je super, no na leto predsa len trochu mastný.

    ReplyDelete
  4. Amazing post and photos! :)
    Come visit my blog, comment and follow me if you like it. ❤️

    jasminadimitri.blogspot.rs | youtube.com/jasminadix

    ReplyDelete
  5. So značkou som sa ešte nestretla, no oba produkty vyzerajú super a hlavne majú krásne obaly! :) Je veľmi zaujímavé, že na ochranu pokožky pred slnkom používaš práve kórejskú kozmetiku, ani ja nemám rada, keď sú krémy príliš mastné, zle sa rozotierajú a hlavne keď na pokožke zanechávajú fľaky. My sme si doma kúpili trošku drahšie opaľováky z lekárne a sme spokojní, aj keď mám pocit, že aj v tomto prípade najvyšší faktor robil fľaky.

    FRENCHSTYLE

    ReplyDelete
  6. Vyzerajú super! Ja osobne milujem ten Mid Day Blue Sun Lotion ❀✿

    Blog de la Licorne

    ReplyDelete
  7. Od Missha jsem zkoušela pouze jejich pleťovou masku a ta mi vyhovovala. Netušila jsme, že vyrábí i opalovací přípravky :)


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    ReplyDelete