Vaxicum - Pomoc s bolesťou chrbta


Dnešný článok bude trochu netradičnejší, pretože sa nebude jednať o recenziu na kozmetický produkt. Minulý mesiac som dostala možnosť otestovať relaxačný krém Vaxicum a preto som sa dnes rozhodla s Vami podeliť o moju skúsenosť.

Dlho som váhala, či prijať ponuku na spoluprácu a recenzovať na blogu aj iný produkt ako kozmetický či fashion. No keď som si o kréme prečítala niečo bližšie tak som si povedala,  že bolesť chrbta trápi v dnešnej dobe množstvo ľudí.  A ja nie som výnimka. Pri mojom sedavom zamestnaní sa ani nie je čomu čudovať. Najprv to bola občasná stuhnutosť v oblasti krku. Tak som sa sem tam ponaťahovala, či zacvičila si pilates a myslela som si že tým je to vybavené. No nebolo. Potom prišli dni kedy mi od chrbtice začalo tŕpnuť v rukách a nakoniec aj v nohách. Po návšteve pár lekárov som pochopila, že už musím so sebou konečne niečo robiť. Musela som prekonať svoju lenivosť a začala som pravidelne cvičiť. A poviem Vám, že prvý týždeň po cvičení jogy som myslela že umriem. No teraz ju milujem. Na radu neurologičky som taktiež začala chodiť aj pravidelne na masáže chrbta a div sa svet moje problémy s chrbtom prestali.  :) 

No nie stále si nájdem čas si zacvičiť, či ísť k masérke a je mi jasné, že v dnešnom uponáhľanom svete na to nemá čas množstvo ľudí. Práve preto som bola zvedavá či by mi tento krém vedel pomôcť v medziobdobí kedy nemám na tieto veci čas. 

Vaxicum je relaxačný krém plný byliniek, ktorý pomáha uvoľňovať stuhnuté a namáhané svalstvo. Obsahuje levanduľovú silicu, ktorá pôsobí protizápalovo a vďaka svojej vôni aj relaxačne. Rozmarínova silica má uvoľňovať miernu bolesť svalov a klinčekévá silica má protizápalové a analgetické účinky. Nakoniec obsahuje gáfor, ktorý zlepšuje prekrvenie vo svaloch. Krém je preto vhodný na relaxáciu a masáže.


Vaxicum krém má bielu farbu a je takej klasickej krémoidnej konzistencie. Už po otvorení balenia cítiť príjemnú vôňu levandule, ktorú ja osobne zbožňujem. Krém sa veľmi dobre aplikuje, ale treba si dať pozor aby ste ho nenaniesli príliš veľa pretože potom sa už nevie vstrebať do pokožky a začne hrudkovatieť. Pri pravidelnom používaní je cítiť mierne uvoľnenie stuhnutosti svalstva a krém je ozaj veľmi super použiť večer pred spaním. Príjemná vôňa levandule zrelaxuje nielen svalstvo ale aj myseľ a lepšie sa zaspáva. Krém však nie je určený len na oblasť chrbta, ale všade tam, kde to potrebujete.

Krém sa dá kúpiť v lekárňach a predáva sa v 50 ml a 100 ml baleniach. Určite je dobré mať doma niečo také aby ste si v prípade potreby vedeli pomôcť. No nie je to liek a problémy s bolesťou chrbta určite neodstráni. Pomôže len preklenúť obdobie kedy nemáte čas ísť na masáž, alebo v deň kedy ste si veľmi preťažili svalstvo. 


Pokiaľ máte problémy so stuhnutými svalmi či bolesťou chrbta, tak to určite nepodceňujte. Dôležité je správne držanie tela, trochu viac pohybu a sem tam skočiť na masáž. A keď nemáte sem tam na niečo podobné čas tak si dopomôcť aj krémom ako Vaxicum. A určite ak si nie ste istý čim je bolesť spôsobená, stále je lepšie ísť k lekárovi a nechať sa poriadne vyšetriť.

Zvyknete mať aj vy problémy s bolesťou chrbta? Ako ich zvyknete riešiť?

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

4 comments

  1. Tak tenhle produkt prostě potřebuju:D. Skvělá recenze!
    Windy pink style

    ReplyDelete
  2. Nuž mávala som dosť veľké problémy, ale teraz už je to dobré. Chodím na masáže nejako tak dvakrát mesačne, niekedy len raz podľa potreby. Cvičím každý deň jogu alebo ak nestíham tak aspoň pár ľahkých cvikov na chrbticu a to mi dosť pomáha. A nosím ruksak, žiadne kabelky, ktoré mi zaťažovali chrbticu. Občas si musím dať krém keď je veľká zima alebo som sa nejako preťažila, ale poväčšine mi to netreba. Používam Veral, ten má chladivý efekt.

    ReplyDelete
  3. Awesome post!
    I follow you, It's your turn <3
    https://stargazershia.blogspot.com.co

    ReplyDelete
  4. Great review. I'm so excited for you next post.

    ReplyDelete