Dermacol Matte Mania recenzia



Tekuté matné rúže sú trendom už dosť dlhú dobu a hádam že na svete neexistuje značka, ktorá by tento trend nezaradila do svojej kolekcie. 

Dermacol samozrejme tiež ide s dobou a po úspechu s ich rúžmi 16H Lip Colour prišli koncom minulého roku s novinkou s názvom Matte Mania. Na rozdiel od 16H Lip Colour tieto nie sú až tak úplne oteruodolné a jemne sa aj otláčajú. Zato sú hydratačnejšie a podľa môjho názoru aj o čosi lepšie.


Dermacol Matte Mania sa predávajú v 19 odtieňoch (toľko som ich dnes našla na ich oficiálnom e-shope). Rúž obsahuje 3,5 ml produkt a nanáša sa na pery pomocou klasického aplikátora. Rúže sú hydratačné a mali by na perách vydržať až 9 hodín. A čo je potešujúce je, že neobsahujú parabény a sú vegánske.


No aké sú tieto rúže v skutočnosti? Na pery sa aplikujú vďaka klasickému aplikátoru veľmi dobre. Rúž sa dobre vrství a nová vrstva nerozmazáva tú spodnú. Po zaschnutí je rúž mierne lepkavý, ale nič také čo by človeku nejak extrémne vadilo. Mám doma aj horšie :D. Čo sa týka výdrže tak nad tými deviatimi hodinami by sa dalo polemizovať.

Samozrejme, že po deviatich hodinách na perách čo to ostane, ale určite nie v takej intenzite ako na začiatku. Rúž prežije pitie a dokonca ja takú menšiu desiatu. No po hlavnom jedle som ho mala zakaždým z vnútra pier totálne vymiznutý. Pokiaľ použijete svetlejší odtieň tak chýbajúci rúž samozrejme nebude taký viditeľný, no pri nejakom sýto červenom či brutálne fialovom to bude markantnejšie. Takže ho samozrejme odporúčam opraviť. Stačí naniesť novú vrstvu a je to.

Musím pochváliť veľký výber odtieňov, z ktorých si vyberie určite každý. Mám doma síce len 3 odtiene, ale sú zastúpené od najsvetlejšieho po skoro najtmavší. Na prvej fotke mám aplikovaný odtieň 13, ktorý je krásny nude, ale na mňa príliš svetlý. Pokiaľ ste však bleduľka, tak by Vám mohol sadnúť. Je to všetko od preferencií. V prvej vrstve mierne presvitali moje vlastné pery, preto je potrebné naniesť aj druhú vrstvu po ktorej to už bolo v poriadku.


Odtieň číslo 21 je nádherná svetlo ružová farba. Z týchto troch je môj najobľúbenejší nielen kvôli farbe, ktorú milujem, ale aj vďaka kvalite. Je úžasne pigmentovaný už v jednej vrstve a na perách vyzerá úžasne.


Posledný najtmavší odtieň číslo 33 je táto sýto fialový farbička. Odtieň je dosť odvážny, ale mne výrazne farby rúžov vôbec nevadia. Táto farba však pri aplikácii dosť fľakatela. Druhá vrstva čo to zachránila, ale aj tak to nie je úplne ono. Tento problém mám však s viacerými fialovými rúžmi a preto si myslím, že je to asi v tých pigmentoch, ktoré sa používajú pri výrobe fialových odtieňov. 


Každopádne som s rúžmi Matte Mánia veľmi spokojná a páčia sa mi viac ako 16H Lip Color. S tými 16H som mala ten problém, že po jedle sa mi stále z vnútornej strany pier rúž vyjedol a nedal sa len tak jednoducho doplniť. Musela som si dať rúž dole z celých pier a potom ho opäť celý naniesť nanovo. Pri týchto Matte Mania, keď sa mi farba po jedle vymizne, tak stačí ak si nanesiem rúž na chýbajúce miesta, uhladím to a fungujem ďalej.


A keď už hovorím o novinkách od Dermacolu, tak mi nedá nespomenúť ich nové vône, ktoré vydali pred Valentínom. Jednu ženskú s vôňou Sweet Orange and Honeysuckle a pánsku s vôňou Sea Salt and Lime. Mám doma ženskú verziu a je neskutočne dobrá, takže sa na ne oplatí mrknúť.



Čo hovoríte na nové rúže Matte Mania? Už ste ich skúsili? 

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

20 comments

  1. Ty rtěnky mají nádherné odstíny, ale mě by vadilo i to mírné lepení, takže asi nic pro mě. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
  2. Všechny jsou úžasné, ten první odstín by mi asi vyhovoval nejvíc:).
    Windy pink style

    ReplyDelete
  3. Také se mi nejvíce líbí ten první odstín. Mám doma jeden růžový, ale nic výrazného a je moc fajn. Příště bych ale zvolila nějaký světlejší odstín, nejsem co se týče rtěnek moc odvážná :-)
    All my cosmetics

    ReplyDelete
  4. Rúže by som chcela vyskúšať. Páči sa mi že majú pomerne veľký vyber farieb nato že to je drogerka.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    ReplyDelete
  5. Už jsem ji viděla na pár blozích a asi si nakonec jeden odstínek pořídím.

    ReplyDelete
  6. úplne krásne odtiene, brala by som všetky :) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    ReplyDelete
  7. Cool photo <3
    makijazagi.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. No četla jsem hodně recenzí na ty rtěnky, ale i tak si myslím, že jsou lepší ty 16H, nevím no :) Budu muset i tyto prozkoušet. Líbí se mi, že mají na výběr tolik krásných odstínů :)

    ReplyDelete
  9. I love all of these lipsticks <3 Colors of them are amazing.
    Have a nice day
    My blog

    ReplyDelete
  10. Tyto rtěnky už dlouhou dobu plánuju vyzkoušet :) Z tvých odstínů se mi nejvíce líbí asi ten fialový.

    Praguetales

    ReplyDelete
  11. První je nejhezčí! :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    ReplyDelete
  12. Rúže som ešte neskúšala,ale vyzerajú veľmi fajn :) . Ten fialkový sa mi páči najviac. Super článok :) !
    Lifelover

    ReplyDelete
  13. Rtěnky mě hrozně zaujaly, koukala jsem na ně hodně. Nepřišlo mi, že by to byl až takový zázrak, ale určitě si brzo nějakou koupím :)
    MyGoldenMind

    ReplyDelete
  14. Ďakujem krásne za všetky komentáre a som rada že sa Vám článok páčil :)

    ReplyDelete
  15. Mám doma, a jsou to první tekuté matné rtěnky, které mi nevadí nosit :) . Zbytek mi nevydržel ani patnáct minut - ať už Sleek, Milani nebo Dermacol 16H - Matte mania mám čtyři odstíny, a dva další vyhlížím, až mi je zpátky naskladní :) .

    Příběhy z mlhy a éteru

    ReplyDelete
  16. Hezká recenze. Mně naopak sedne víc ta 16H Lip colour, mně osobně víc hydratuje rty. Tahle mi naopak rty neskutečně vysušuje a vydrží mi tak maximálně dvě hodiny :(

    ReplyDelete
  17. Ja som si tieto rúže veľmi obľúbila, predovšetkým nahnedlý nude odtieň č. 12, ktorý je pre mňa ako stvorený :)

    ReplyDelete
  18. U mna nevydrzi na ustach ani prechadzku s detmi. Dam si kavu,pridem domov a ruz nikde....strasne sa rozmazava,clovek pomaly aby ani nerozpraval a neutrel si nos ked treba,nevydrzi mi dlhsie ako bezny ruz...za mna sklamanie,lebo citam len chvaly,tak som si ho kupila a za mna vyhodene prachy...este k tomu aj uplne neuschne,cize lepkavy,co mne osobne vadi...a dost vysusuje pery....takze musim hladat dalej ruz,ktory naozaj bude aspon co to drzat a nerozmazavat sa:/

    ReplyDelete