Starostlivosť o vlasy s Dr. Santé

Ahojte,

dnešný článok bude zameraný na starostlivosť o vlasy so značkou Dr. Santé. Ak sa Vám zdá, že sa táto značka na blogu už objavila, tak máte pravdu. Vo februári sa mi dostala do rúk vďaka jednému beauty boxu, kde som si našla tri produkty z rady Argan Hair. Pokiaľ ste článok prepásli, tak si ho môžete prečítať TU. Produkty som si veľmi obľúbila a preto som rada, že som dostala možnosť vyskúšať ďalšie produkty z radu Keratin.

Dr. Santé vyrába spoločnosť Elfa PHARM, ktorá je slovenská kozmetická spoločnosť so sídlom v Novom Meste nad Váhom. Vyrábajú produkty zamerané na starostlivosť o tvár, telo a vlasy. Okrem značky Dr. Santé, ktorá je zameraná na vlasy majú v ponuke aj značky Green Pharmacy, Very Berry, O´Herbal a Aloe Epil.


Značka Dr. Santé je zameraná výlučne na vlasovú starostlivosť. Nájdete z nej 3 rady produktov a to Argan Hair, Macadamia Hair a Keratin o ktorej je dnešný článok. Celá rada obsahuje dokopy 5 produktov: vlasový šampón, kondicionér, maska, sprej a sérum. Všetky produkty obsahujú PRO-KERATIN COMPLEX, ktorý tvorí kombináciu keratínu, arginínu a kolagénu.

Keratín je stavebná bielkovina, ktorá tvorí takmer 90% štruktúry vlasov. Vďaka nemu dokážu naše vlasy odolávať vysokým aj nízkym teplotám. Je taktiež zodpovedný za celkovú kvalitu vlasov, ich lesk, pevnosť a vzhľad. Práve keratín a jeho rozmiestnenie môže zato, či máme rovné, alebo kučeravé vlasy. Rovné vlasy majú keratín rozmiestnený rovnomerne po celej dĺžke vlasov, pričom kučeravé vlasy ho majú rozmiestnený nerovnomerne raz napravo a raz naľavo. Nepravidelné rozmiestnenie spôsobuje to, že vlas rastie rôznymi smermi a to spôsobuje kučeravenie vlasov. Keratín je preto perfektnou zložkou vlasových produktov, pretože regeneruje vlasovú štruktúru a vlasy sú potom zdravšie a pevnejšie.


Arginín je aminokyselina, ktorá je dôležitou zložkou bielkovín ako je napríklad keratín a podporuje ich tvorbu. Arginín taktiež dokáže zlepšovať zásobovanie krvou korienky vlasov, čím podporuje ich rast.

Kolagén je základnou bielkovinou v našom tele. Tvorí štruktúru buniek, tkanív a orgánov. A nachádza sa samozrejme aj vo vlasoch. Jeho základnou charakteristickou vlastnosťou je práve pevnosť, dokáže regenerovať a vyživovať. Kolagén dokáže preniknúť do vnútra vlasu, kde zadržiava vodu. Tým vlasy zvláčni, spevní a vytvorí im akúsi ochrannú bariéru.


Všetky produkty z keratínového radu majú nepriehľadné bielo modré plastové obaly. Jedine sérum je v priehľadnom balení a pekne vidíte koľko produktu Vám ešte ostáva. Všetky produkty sú vyrábané na Slovensku a sú bez parabénov, SLES a SLS.


Dr. Santé Keratín Shampoo je balený v klasickom oválnom plastovom balení. Obsahuje 250 ml produkt. Samotný šampón je priehľadnej žltkavej farby a veľmi príjemnej vône. Dobre odstraňuje z vlasov všetky nečistoty a mastnotu. Zanecháva ich pritom pekne lesklé a dokonca len po použití šampónu sa veľmi dobre rozčesávajú. Všetci však dobre vieme, že šampóny primárne slúžia na umytie vlasov a o ich dodatočnú výživu sa starajú kondicionéry a vlasové kúry v podobe masiek.


Dr. Santé Keratin Conditioner nájdete v 200 ml balení. Je bielej farby a hustejšej konzistencie. Všetky produkty tejto rady majú rovnakú príjemnú vôňu. Nanáša sa na umyté vlasy po celej dĺžke a následne sa oplachuje vodou. Kondicionér dodá vlasom lesk a krajší vzhľad a chráni ich do nasledujúceho umytia. 


Dr. Santé Keratin Mask je môj najobľúbenejší produkt z celej rady. Milovala som aj masku z arganovej rady a ani táto nezaostáva. Maska je balená v tégliku s obsahom 300 ml. Maska je hustej konzistencie a nanáša sa na vlasy po umytí a aplikácii kondicionéra. Stačí ju nechať pôsobiť 2-3 minúty a potom zmyť. Už po prvom umytí uvidíte, že vlasy sú jemnejšie a ľahšie sa rozčesávajú. Dodá vlasom oveľa viac výživy ako samotný šampón a kondicionér a pri dlhodobom používaní sa to prejaví aj na kvalite, vzhľade a najmä na zdraví vlasov. Masky podobného typu používam už roky a moje vlasy sú zdravé a neštiepia sa mi končeky.


Dr. Santé Keratin  Hair Spray tvorí dodatočnú starostlivosť o vlasy. Pokiaľ ich máte fádne a chcete im dodať viac lesku a života stačí ich len posprejovať a dodáte im extra výživu. Už podľa názvu je jasné že sa jedná o sprejovú aplikáciu. Sprej má aj malú poistku, ktorú keď zatlačíte nedá sa pohnúť kohútikom, takže je vhodný aj na cestovanie. Vlasom dodáva extra lesk.


Posledným produktom je Dr. Santé Keratin Hair Serum, ktoré ako jediné je v priehľadnom obale s pumpičkou. Samotné sérum je priehľadnej olejovito-gélovitej konzistencie. Nanáša sa len na končeky vlasov a zabraňuje ich štiepeniu. Produkt sa do vlasov rýchlo vstrebáva a nezanecháva ich mastné. Rada používam takéto produkty ako prevenciu pred štiepením vlasov a pri pravidelnom používaní sa to prejaví peknými a zdravými vlasmi.


Tak isto ako arganová rada, tak aj táto si ma získala a v budúcnosti určite vyskúšam aj ich macadamiovú radu. Produkty používam už pár týždňov a vlasy sa veľmi dobre rozčesávajú, sú pekné lesklé a som s produktmi veľmi spokojná. Najviac si ma získala maska a sérum, ktoré odporúčam pokiaľ máte problémy so štiepením vlasov a s celkovým zdravím vlasov. A pokiaľ chcete dodať vlasom viac života a lesku tak určite neprehliadnite vlasový sprej. 


Ako som už spomínala vyššie spoločnosť Elfa PHARM okrem značky Dr. Santé vyrába aj iné produkty. Jednou z nich je aj Green Pharmacy, ktorá je zameraná na výrobu mydiel a balzamov na pery. Mydielka sú s prírodnými zložkami, krásne voňajú a dobre hydratujú pokožku. 


O zvyšných značkách a produktoch sa viete dočítať na internetových stránkach firmy www.elfapharm.sk. Nájdete tam aj mapku so sieťou drogérií, kde si viete zakúpiť všetky produkty Dr. Santé, Green Pharmacy, ale aj ostatné značky.

Nezabudnite mi do komentárov na písať či produkty Dr. Santé poznáte a čo Vás najviac zaujalo?

AN :-)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). :)

Ďakujem Elfa PHARM s. r. o. za poskytnutie produktov na odskúšanie. Recenzia je napísaná pravdivo podľa môjho osobného názoru a nie je ovplyvnená skutočnosťou, že mi boli produkty zaslané.

10 comments

  1. Od tejto značky som mala vlasové produkty, šampón bol super, no maska a sprej mi veľmi nevyhovovali. :)

    Rebelliouslily GIVEAWAY

    ReplyDelete
  2. Ta mýdélka jsem si koupila v nějaké lékárně, konkrétně levandulové a růžové :-) i vlasová péče vypadá dobře. Docela si hlídám složení a pokud tam nejsou parabeny a silikony, to je jen plus :-)
    All my cosmetics

    ReplyDelete
  3. Já v boxu měla právě tu makadamovou řadu a byla jsem s ní velmi spokojená, takže určitě doporučuji i tu.
    welcometomyworld

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super, to som rada pretože makadamiový olej je perfektný na vlasy

      Delete
  4. Vypadá to super, já od této značky ještě nic nezkoušela :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    ReplyDelete
  5. Všetko vyzerá super :) Pekný článok

    FRENCHSTYLE

    ReplyDelete