Moja starostlivosť o pleť

Starať sa o svoju pleť každý deň je základom ku zdravej, čistej a krásnej pleti. Mnohé baby, ktoré majú akné a problematickú pleť so mnou možno súhlasiť nebudú. Pretože nech robia čo robia tak to akné, či upchaté póry sa objavujú stále.  Ja som si tým sama prešla, takže viem čo to je. Ale pravidelná starostlivosť o pleť je v takýchto prípadoch o to dôležitejšia. My s problematickou pleťou nebudeme mať nikdy ´´dokonalú pleť´´, ale dobrou starostlivosťou vieme dosiahnuť to, aby sme ju mali najlepšiu ako je to len možné. 

Každá z nás určite pozná svoju pleť najlepšie a najlepšie vie aj určiť aký typ pleti má. Suchá, citlivá, mastná, zmiešaná, normálna či problematická. Je to veľmi dôležité, pretože podľa typu našej pleti si musíme zvoliť produkty, ktorými sa o ňu budeme starať. Pokiaľ si nie ste isté, tak Vám s tým pomôže vaša kozmetička či dobrá kožná lekárka. 

Moja pleť je zmiešaná až mastná, so sklonom k akné a upchávaniu pórov. V zime mám mastnú len T zónu a zvyšok tváre je skôr normálny, ale v lete sa mi mastí celá pleť. Preto vyhľadávam produkty určené pre tento typ pleti.


Začnem tak trochu nezvyčajne a to večernou rutinou. Tá je podľa mňa najdôležitejšia, pretože po celom dni je potrebné pleť vyčistiť od makeupu a nečistôt a dodať jej extra starostlivosť, aby sa mohla cez noc zregenerovať.


Moja večerná rutina začína odlíčením očného makeupu a makeupu tváre. Už dlhé roky používam očný odličovač od Garnier Essentials (recenzia), ktorý je k mojim očiam jemný a dobre odlíči všetok makeup. Zvyškov makeupu a nečistôt z tváre sa zbavujem pomocou večernej čistiacej peny od Estee Lauder Advanced Night Micro Celansing Foam (recenzia). Je jemný a okrem perfektnej čistoty pleť aj hydratuje.


Pokračujem tonikom od Priody, ktorý moju pleť pripraví na ďalšie kroky. Priody sa predáva prírodnú kozmetiku, ktorá by nemala chýbať u žiadnej z nás. Prírodná kozmetika prežíva v týchto rokoch veľký boom, takže zohnať ju nie je až taký problém.


Nevyhnutnosťou v mojej starostlivosti je použitie séra. Musím sa priznať, že som ich začala používať až minulého roku, ale keď som videla ako to mojej pleti pomohlo už ich nikdy neprestanem používať. Moje must have je sérum od Estee Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II, ktoré je najlepšie sérum aké doma mám (aj najdrahšie). V spolupráci s Priody sa mi do rúk dostalo aj ich očné sérum (recenzia), ktoré som si veľmi obľúbila. Keďže pokožka v oblasti očí je najjemnejšia je aj náchylnejšia na prvé vrásky a preto nikdy nesmieme zabúdať na túto oblasť.


Predposlednými krokmi je krém na tvár a očný krém. Momentálne používam nočný krém od Estee Lauder Night Wear Plus (recenzia), ktorý dodáva mojej pokožke všetko čo potrebuje a ráno je ako nová. Ako som už písala vyššie, starostlivosť o očné okolie je veľmi dôležité. Každá z nás by mala každý večer používať očný krém. Ja používam očný krém od Missha MISA Geum Sul Eye Cream (recenzia), ktorý mi veľmi nesadol, ale keď už bol taký drahý tak ho nevyhodím.


Nakoniec dodám výživu aj mojím perám, ktoré mam extrémne suché. Preto si na pery stále pred spaním natriem hrubú vrstvu balzámu. Ráno sú potom hydratované a jemnučké. Mojim favoritom je balzám od SebaMed určený pre deti. A čo je dobré pre deti je dobré aj pre mňa.


Ranná rutina je už trochu jednoduchšia. Asi preto, pretože nemám až toľko času a snažím sa aby rutina bola rýchla, ale nie odfláknutá.


Začínam čistiacou penou od Estee Lauder Perfectly Clean, pretože mám mastnú pleť a potrebujem z nej zmyť všetku mastnotu, ktorá sa cez noc vytvorila.


Pokračuje tonikom a krémom od MISSHA PORE Kling (recenzia). Toto duo krásne zmatní pleť a reguluje tvorbu kožného mazu aby sa moja pleť neleskla už za pol hodinu. Neviem si ich vynachváliť a odporúčam ich každému, kto ma problémy s mastnou pleťou.


V lete nevychádzam von bez poriadnej ochrany pred slnkom. Ani tu ma nesklamala kórejská značka SKIN79. Ich Mild Sun Lotion s SPF 50+ PA+++ mi zabezpečuje tú najlepšiu ochranu pred slnkom. Okrem toho sa rýchlo vstrebáva, nelepí a nezanecháva pleť mastnú. Čo viac môžem chcieť.


A pokiaľ chcem vyzerať k svetu, tak siaham po novinke v moje zbierke a to po Estee Lauder Double Wear Stay In Place Makeupe. Je to najlepší makeup pod slnkom. Jedným slovom proste zázrak. Kto ho už skúšal mi dá určite za pravdu. Dáte si ho ráno a je tam do večera. Dokonca aj na mojej mastnej pleti drží ako priklincovaný.


A tým sa dostávame na koniec moje denne rutiny. Samozrejme, že mám aj dni kedy sa mi nič nechce a pár krokov preskočím, ale snažím sa aby sa mi to nestávalo veľmi často.


Ako vyzerá Vaša rutina? Používate niektorého z mojich favoritov?


Vaša AN :-)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). :)

11 comments

  1. Mám stejný typ pleti jako ty, takže rozumím :) Já teda používám levnější alternativy a Biodermu, zrovna ani jeden kousek jako ty nemám :D

    Cosmokočka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biodermu som tiež používala no oveľa viac mi sadla Korejska kozmetika tak som trošku zainvestovala :)

      Delete
  2. Estée Lauder sérum som si zamilovala aj ja, s mojou pleťou dokáže zázraky :)

    ReplyDelete
  3. tak na ten Estée Lauder makeup sa pozriem, keď je taký dobrý :)
    MakeUpByVeo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najlepší makeup aký som mala, žiaľ aj najdrahší. :)

      Delete
  4. Já používám nejčastěji připravky od Garnieru a někdy sáhnu i po Biodermě.
    Svět nad hlavou

    ReplyDelete
    Replies
    1. Garnier má perfektné odličovače a micelárky. :)

      Delete
  5. Ani veľmi nie, ale vďaka tvojmu článku poznám kopec nových produktov. Najviac ma v poslednom čase lákajú séra, no stále sa neviem rozhodnúť, aké si kúpiť. Kozmetiku Priody registrujem na blogoch a tiež sama viac inklinujem k prírodnej kozmetike.
    Bianka

    ReplyDelete