Ako na očné linky 2. časť

Ahojte baby,

dnes tu máme pokračovanie článku o očných linkách. Pokiaľ ste zmeškali prvý článok tak si ho určite prečítajte TU. Dnes sa budeme venovať samotnej aplikácii očných liniek, na ktorú taktiež neexistuje univerzálny návod. Ale existuje aspoň pár tipov ako si s nimi poradiť.


Existuje veľa spôsobov ako si linky nakresliť a existujú aj rôzne tvary. Môžte začať od vnútorného kútika, od stredu, alebo od vonkajšieho kútika. Linka môže byť tenká, hrubá, s chvostom alebo bez. A nemusí byť dokonca ani čierna, ale kľudne môžte siahnuť po farbách. 


Mnohým ľudom sa očné linky páčia, ale sami si ich nekreslia, pretože ich od toho niečo odrádza. Buď sa boja, že im to nebude pasovať, alebo sa im to na prvýkrát nepodarilo. Možno zvolili zlý produkt, alebo nezvolili vhodnú linku ku svojmu tvaru oka. 

Či už s linkami začínate, alebo sa Vám v minulosti nedarili netreba sa ich báť. Je to ako jazda na bicykli. Zo začiatku to dá zabrať, ale keď sa to naučíte, tak už to ide samo.

Stabilná ruka
Je úplne jedno aký produkt si zvolíte pri kreslení očných liniek. Pri každom z nich však budte potrebovať stabilnú ruku. Na to aby ste to dosiahli je najlepšie oprieť si lakeť o stôl a zápästie o vlastné líce.  Ruka bude tým pádom stabilná a môžte kresliť.

Kde začať ?
Na to je veľmi ťažké odpovedať. Každému vyhovuje niečo iné. Ja začínam od stredu oka smerom k vonkajšiemu kútiku. Ukončujem ju potom zahnutím dohora aby som vytvorila chvostík. Potom pokračujem od vonkajšieho kútika a dokončím chvostík. Vnútro chvostíka vyplním. Posledným krokom je dokresliť linku od vnútorného kútika a spojiť ho so stredom. Odporúčam začať tesne pri riasach, ktoré Vám budú robiť oporu a tak nakreslíte krásnu rovnú linku. Pokiaľ sa Vám takto nakreslená linka zdá byť veľmi tenká nevadí. Viete ju zväčšovať pokiaľ Vám to bude vyhovovať. Je lepšie začať s tenkou linkou ako s hrubou. Taktiež odporúčam kontrolovať ako linka počas kreslenia vyzerá pri otvorenom a zavretom oku. Chceme totiž aby vyzerala dobre aj aj.


Druhým spôsobom je začať od vonkajšieho kútika. Nakreslím rovnú čiaru, ktorá bude tvoriť chvostík. Potom spojím stred oka s koncom chvostíka a opäť vytvorím na oku taký čudný trojuholník. Vyfarbím ho a nakoniec dokreslím linku od vnútorného kútika a spojím ju s chvostíkom.


Tretí spôsob, ktorý vôbec nepoužívam je začať od vnútorného kútika a ťahať tenkú linku k vonkajšiemu kútiku.  A pokiaľ sa Vám chvostíky nepáčia, tak tu aj skončíte a linku už ďalej neťaháte.


Tvar oka
Každá z nás má iný tvar oka a tomu musíme prispôsobiť aj tvar linky. Nechcem tu písať, že čo môžte a čo nemôžte keď máte určitý tvar oka. Je to stále na Vás čo si na to oko nakreslíte. Je však dôležité prispôsobiť linku tvaru oka tak, aby to vyzeralo pekne. 

Ja som stále závidela babám, ktoré majú krásne veľké oči. Bola som odjakživa linková a neviem si bez nich predstaviť svoje líčenie, ale som dosť limitovaná tvarom svojho oka, ktoré mám dosť malé a k tomu ešte spadnuté viečka. Musela som sa naučiť kde zahnúť chvostík do hora a akú hrubú linku si nakresliť, aby mi na tom viečku ešte ostalo miesto na očný tieň :)

Preto keď začínate s linkami a neviete aký tvar linky Vám bude pasovať tak si nakreslite na jedno oko tenšiu a na druhé hrubšiu, alebo s chvostíkom či bez chvostíka. Hneď uvidíte ten rozdiel a budete vedieť ktorá z  dvoch variantov Vám pristane viac. 


Liniek sa určite netreba báť. Treba s nimi len trochu experimentovať a zamilujete sa do nich. 


Ste linkové či nie? Ak nie tak dúfam, že som Vás trošku inšpirovala a zajtra to skúsite.

Vaša AN :-)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články budem rada ak ma budete sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). :)

1 comment

  1. Tá fialovo-modrá je mega! ❀ No jo, ja linky milujem. Bez nej ani na krok, haha ♥

    ❀ Blog de la Licorne ❀

    ReplyDelete