Ste pripravené na leto?

Ahojte baby,

máj sa preklopil do svojej druhej polovice a to nám prináša viac teplejších dní. Leto sa nezastaviteľne blíži a preto sa naň pomaličky pripravujem. A čo vy, ste pripravené na leto?


Keď sa povie slovo leto ja si hneď predstavím slniečko a horúce dni. Aj keď mám slnečné dni veľmi rada, dávam si na neho veľký pozor. S tým mi pomáhajú krémy s vysokým ochranným faktorom. Krém od MISSHA používam od minulého roku a nováčik v mojej zbierke je SKIN79, ktorý sa hneď stal mojim miláčikom. Obidve sa veľmi dobre rozotierajú, rýchlo sa vstrebávajú a nezanechávajú pleť mastnú, lepkavú ani lesklú. Oboje majú taktiež ochranný faktor SPF50/PA+++


(SPF znamená sun protect factor - faktor ochrany pred slnkom a chráni pred UVB lúčmi, ktoré spôsobujú popálenie kože a poškodzujú kožu. Číslo za SPF znamená ako dlho Vás ochráni pred slnkom. Napríklad: ak sa Vaša pokožka bežne spáli pri pobyte 10 minút na slnku bez ochranného faktora, tak pri použití ochranného faktora SPF 20 Vás chráni pred slnkom 20x dlhšie. Teda 10x20 = 200 minút ochrany pred slnkom. PA znamená protection grade of UVA - stupeň ochrani pred UVA lúčmi, ktoré spôsobujú starnutie kože a rakovinu kože. Teda PA+++ má oveľa vyššiu ochranu pred UVA lúčmi ako PA+.)


Antiperspiranty nie sú žiadnou novinkou. Pozná ich každý, ale sem tam keď nastúpim do mestskej hromadnej dopravy mám pocit, že nie každý ich používa. V lete musím mať stále jeden v kabelke. Mojím obľúbencom je Pearl and beauty od NIVEA.


Kúzlu vejárov som podľahla asi pred siedmimi rokmi na dovolenke vo Švajčiarsku. Bolo to neskutočne horúce leto a v jednom suvenír shope som si kúpila vejárik a ovievala som sa ním, pretože to tam robili všetci. Zapáčilo sa mi to a po návrate na Slovensko som so sebou vejár nosila stále keď bolo vonku neznesiteľné teplo. Ľudia síce zazerali, ale to je ich problém. Mne aspoň nebolo teplo.


Počas tých rokov som svoju zbierku trochu rozšírila a keď je vonku teplo a páli slnko je to pre mňa must have rovnako a slnečné okuliare.


Už roky rokúce mám dlhé vlasy. Tie sú pre každú ženu koruna krásy. No keď začne páliť slnko a je mi teplo tak ma vedia poriadne iritovať. Preto musím mať po ruke stále nejakú gumičku do vlasov (moja naj je telefónna šnúra), alebo paličky do vlasov.


A potom ešte pár drobností, ktoré mi tiež uľahčujú horúce letné dni.
Jednou z nich je osviežujúca voda v spreji na tvár od Avéne. Objavila som ju len minulého roku a je to môj letný poklad.


V lete chodím často na výlety a nie stále má človek prístup k vode. Preto so sebou nosím tieto antibakteriálne gély s ktorými mám aspoň aký taký pocit čistoty.


Určite v tom nie som sama, ale keď zasvieti slniečko tak chcem mať na nohách lodičky, sandále a kadejakú inú letnú obuv. Mňa však každý rok nejaká ohryzie a vtedy vyťahujem z kabelky Compeed náplaste. Zachránia mi nohu a sú pritom takmer neviditeľné. 


Našli ste si tu nejaké Vaše must have? Či máte aj iné kúsky bez ktorých neviete prežiť leto?

Vaša AN :-)

8 comments

  1. Já si potřebuji koupit plavky :D :)

    ReplyDelete
  2. Já už mám objednané plavky, tak jsem zvědavá a musím doplnit zásoby opalováků :).
    Beauty by K.

    ReplyDelete
  3. Mně osobně ve Skotsku bude opalovák k ničemu. Pro moje léto potřebuji deštník a fixátor make-upu, aby mi jej déšť nesmyl :DDD jinak vějíře jsou super, loni to byla má spása v přehřátém Chorvatsku. A co se týká deodorantů a MHD.. Já bych snad i založila sbírku na deodoranty a antiperspiranty pro lidi v MHD, protože je to vážně šílené.

    ReplyDelete
  4. Krásný článek, ty vějíře jsou moc pěkné. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
  5. Super vecicky, hlavne tie vejare by sa mi zisli :) a inak ja nie som pripravena na leto zatial vobec :)

    ReplyDelete
  6. Skvelý výber :) Avéne termálnu vodu mám na leto i ja nachystanú, bez antiperspirantu sa ani nepohnem a krém s vysokým SPF faktorom je samozrejmosť. Toto leto by som rada vyskúšala gél s SPF 50 od Misshy.

    ReplyDelete
  7. veľmi ma zaujala voda v spreji, ktorú sa odhodlavám vyskúšať už dlho ale tento krát po tvojom doporučení jej dám šancu!:) Mojím essential je jednoznačne dobrý krém s SPF a matným efektom
    Držím palce a prajem pekný deň https://lifeofbasicgirl.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  8. Podobné ako tie tvoje. hlavne tá voda v spreji. Mám rada tú veľkú značky Balea, stojí takmer nič a je perfektná. Jedine možno do kabelky nie je vhodná kvôli svojej veľkosti. Inak tiež v posledných rokoch používam faktor 50, nejako sa s ním cítim viac chránená. A vejáre sú super, chcem si jeden kúpiť.
    Bianka

    ReplyDelete