5 kozmetických tipov pre lenivcov

Ahojte baby,

máte aj vy dni kedy sa Vám totálne nič nechce? Najradšej by ste len ležali na gauči a pozerali telku, či surfovali po nete. Ale zajtra treba vstávať do práce a nemáte umyté vlasy, máte olúpaný lak na nechtoch a treba Vám vybaviť ešte kopec iných vecí. 


Ja som na lenivosť expert a preto stále hľadám cestu ako si niečo zjednodušiť, alebo to aspoň na čas odsunúť. Preto Vám prinášam 5 kozmetických tipov ktoré Vám počas Vašich lenivých dní pomôžu.

1. Musím sa ešte odlíčiť
Stáva sa aj Vám, že ležíte v posteli, čítate knihu a zrazu Vás premôže únava. Chceli by ste už len vypnúť svetlo a spať. Ale musíte vyliezť z teplej postele a ešte sa ísť odlíčiť, pretože ste to predtým neurobili?


Pre tento prípad si nechávam vedľa postele odličovacie obrúsky, alebo detské vlhčené obrúsky. Viem, že to nie je najlepšie riešenie, ale raz za čas keď ma moja lenivosť premôže som rada, že ich tam mám. Je to predsa len lepšie ako ísť spať neodlíčená.

2. Zase mám mastné vlasy
Neviem ako ste na tom vy, ale ja neznášam umývanie vlasov. Musím si ich 2x premyť šampónom, dať masku na vlasy, nechať ju pôsobiť, potom musím vlasy osušiť atď. Proste zdĺhavý proces. Preto mám doma suchý šampón. Ten si do vlasov nanesiem večer pred spaním. Suchý šampón cez noc absorbuje mastnotu a ráno sú vlasy .... no .... pomerne dobre vyzerajúce. Potom stačí zvyšky šampón už len vyčesať, alebo vyfúkať fénom a je to.


3. Nestíham
Večer si nastavím budík, no keď ráno zazvoní stále ho posúvam.  1x a potom 2x a vravím si že už len 5 minút. A vstanem až vtedy, keď mi skutočne začne začne horieť pod zadkom. Poznáte to? Potom sa plaším ako blázon a nič nestíham. A keďže nechcem z bytu vyjsť ako strašidlo MUSÍM sa namaľovať. Veď by sa asi zrútil svet kedy nie. :-)


Keď ste aj vy sem tam v časovej tiesni použite pri líčení multifunčné produkty. Napríklad: 
- BB krém, alebo make-up, ktorý už obsahuje primer,
- dlhotrvajúce očné tiene pod ktoré nepotrebujete bázu,
- alebo hydratačný rúž na pery
S týmito produktmi ušetríte pár minút času a môžte mať v pokoji svojich 5 minút  spánku.


4. Došla mi maskara
Poznáte to keď sa idete nalíčiť a zistíte že vaša milovaná maskara je totálne suchá? Čo teraz? V zásuvke síce nájdete nejaké iné maskary, ale žiadna nie je taká dobrá ako tá vaša obľúbená. A drogéria je už zatvorená. Aj na toto je veľmi jednoduché riešenie. 


Stačí do starej maskary kvapnúť pár kvapiek roztoku na šošovky, alebo kvapiek do očí. To Vám vystačí na pár použití, pokiaľ si zoženiete novú.

5. Sušenie nechtov
A nakoniec jeden nechtový tip na urýchlenie sušenia laku na nechty. V obchodoch existujú rôzne prípravky, ktoré urýchlia schnutie, ale sú dosť drahé. Alebo môžte mávať rukami hore dole, či dokonca vytiahnuť fén. No je aj jednoduchší spôsob a to namočiť čerstvo nalakované nechty do ľadovej vody na 3 minúty a je to.


Ktorý z týchto tipov používate aj vy a ktorý je pre Vás novinkou?

Vaša AN :-)

20 comments

  1. Tak je fakt, že tohle trápí hodně lidí, takže jim to asi dost pomůže :) Přesto já bych se s odlíčením ubrousky nespokojila, takže ať se děje co se děje, svou večerní face care routine musím zachovat :) A ráno jsem se naučila vstávat včas už kvůli tomu, že trapně vyžaduji odcházet s plným břichem a s pocitem, že jsem se nasnídala v klidu :) S řasenkou máš pravdu, opravdu to funguje :)

    Pauline's Tiny World | První blogová giveaway!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Večernú rutinu tiež stále dodržiavam, ale sem tam sa stane, že som extra lenivá :D

      Delete
  2. Odličovanie týmito obrúskami vôbec nemám rada :D
    Ale ten posledný tip je super! :) nenávidím, keď mi schnú nechty celú večnosť a aj tak nie sú suché.
    World of Nicol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pomáha to, ale tiež netreba čakať totálny zázrak :)

      Delete
  3. Skvělé tipy. To s tou řasenkou nepoznám, ale na vysušení laku na nehtech používám ledovou vodu a opravdu to funguje. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tie kvapky to pekne rozriedia a nedráždia oči. Ale stále je potom dobré kúpiť novú maskaru. Nevydrží to večne.

      Delete
  4. Tieto problémy lenivých žien sú mi dôverne známe :-D
    Suchý šampón je častokrát aj moja záchrana, momentálne používam Batiste, ale nie som s ním vôbec spokojná, rada by som si nabudúce kúpila Aussie, keďže ich klasické šampóny, kondicionér, masku a ešte aj lak milujem, už len ten suchý šampón mi chýba do zbierky - máš s ním dobrú skúsenosť?

    ReplyDelete
    Replies
    1. S týmto od Aussie som spokojná. Robí to čo má a super vonia. Ja som zase neskúšala Batiste, takže neviem porovnať či je lepší alebo nie.

      Delete
  5. Suchý šampón nesmie ani u mňa chýbať, najradšej mám Batiste, verziu original. Posledný trik na urýchlenie sušenia laku na nechtoch určite vyskúšam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Batiste šampón som ešte neskúšala, ale keď spotrebujem môj terajší tak vyskúšam aj ten na porovnanie.

      Delete
  6. Ako ten posledný tip ma prekvapil. To musím skúsiť. Ďakujem :)

    Pozývam teba a tvojich čitateľov na moju giveaway o tri balíčky! GIVEAWAY

    ReplyDelete
  7. Krásný článek! S tím odličováním - to jsem celá já! Hlavně mám pokoj nahoře v patře a koupelnu ve spodním, takže vstát z postele kvůli odlíčení je pro mě občas doopravdy peklo a sem tam bohužel zhřeším a neodlíčím se...
    vanilková Cath

    ReplyDelete
  8. Naozaj super tipy. U mňa sú vlhčené obrúsky iba takým dodatkom k odličvoaniu, aby som sa uistila, že som sa dôkladne odlíčila poprípade na rýchle čistenie pleti. Najradšej mám tea tree a suchý šampón je u mňa nevyhnutnosťou alebo skôr takou mojou rezervou :)

    ReplyDelete
  9. Tak to o tom laku a ladovej vode som vôbec netušila!... super tipy :)

    dazzlera.blogspot.sk

    ReplyDelete
  10. Ten trik s riasenkou sa mi páčil, to určite skúsim. Trik so suchým šampónom používam neustále, nastriekam a idem spať a ráno sú vlasy pekné. Podobne mi funguje aj lak na vlasy Syoss. Zdá sa mi, že ich laky ako jediné vlasy vôbec nemastia.
    Bianka

    ReplyDelete