Štetce Makeup Revolution - recenzia

Ahojte baby,

minulého roku sa začali na blogoch a Youtube objavovať nové štetce lyžicového tvaru od Makeup Revolution a veľké diskusie o tom či stoja za to, alebo či je to totálny blud. 


Ja som nad kúpou týchto štetcov vôbec neuvažovala, pretože som už mala doma dostatočnú zbierku. Ale koncom marca ma nimi priateľ prekvapil. Vraj mi chcel kúpiť na meniny nejakú novinku a našiel na internete nové štetce. Bola som veľmi prekvapená, pretože som mu nikdy nič o štetcoch nerozprávala. A bola som ozaj rada pretože som ich mohla konečne vyskúšať na vlastnej koži.

Makeup Revolution vydalo dokopy 8 týchto štetcov: 4 na tvár a 4 na oči. Tri štetce na oči sú predávané v sade a rovnako aj tri štetce na tvár. Zvyšné sú predávané osobitne a doteraz som nepochopila prečo. Našla som ešte jednu limitvanú edíciu v striebornej farbe so štyrmi štetcami. Každopádne ja ich mám doma 6 (tri na tvár a tri na oči). Všetky štetce sú vyrábané zo syntetických štetín, ale čo ma najviac prekvapilo je dĺžka rúčky, ktorá je len 11 cm. Je to dosť málo, pretože väčšina mojich stojanov na štetce je vo veľkosti 10 cm a tieto štetce sa tam skoro utopili.


Už na prvý pohľad vidno ako sú všetky neskutočne husté, čo je veľké pozitívum.


Najprv som samozrejme testovala štetce na tvár. Všetky tri sú rovnakého oválneho tvaru len v troch rôznych veľkostiach. Najväčší je určený na makeup či púder, stredný na lícenku a najmenší na kontúrovanie. No použiť sa dajú na všetko od krémových až po púdrové produkty. 


Nanášanie nebolo zložité, len trošku divné, pretože tie štetce sa samozrejme držia úplne inak ako som zvyknutá. Vďaka hustým štetinám štetec nezjedol veľmi veľa make-upu, čo je veľké plus a aj to nanesenie make-upu malo rovnaký finiš ako pri každom inom štetci. Samozrejme sa to nedá porovnať s nanášaním make-upu s hubkov, ktorá vytvorí oveľa krajší výsledok. Podobné to bolo s nanášaním korektoru, lícenky či bronzeru. Moja tvár po nalíčení nevyzerala nijak zle a výsledný efekt bol podľa mňa rovnaký ako s klasickými štetcami

Všetky produkty som si dokázala naniesť na tvár bez väčších problémov, ale aj tak si myslím, že aplikácia klasickými štetcami, alebo hubkou je ľahšia a viem mini dosiahnuť lepší efekt. Možno je to spôsobené aj tým, že som už na ne zvyknutá a viem nimi lepšie pracovať.


A dostávame sa k štetcom na oči a tu už začínajú problémy. Najväčší z nich je tvar týchto štetcov a ich veľkosť. Teda chcem tým povedať, že majú totálny hlúpe tvary a sú veľmi veľké.

Prvý z nich Round Blending Eye by asi podľa názvu mal mal slúžiť na blendenie. No štetiny sú veľmi pevné a neohybné a blendiť sa s ním určite nedá. Dá sa s ním naniesť očný tieň na viečko, alebo aj do vnútorného kútika. Ak by ste chceli veľmi blendiť, nejak sa to dá zvládnuť, ale ten efekt nebude nikdy ako s normálnym štetcom. A povedzme si pravdu, načo si veci komplikovať, keď to ide aj ľahšie.


Druhým je Oval Eye, ktorý by asi mal slúžiť na nanášanie tieňa na očné viečko. Na nič iné sa asi použiť nedá kvôli jeho veľkosti. Tento štetec je podľa môjho názoru dobrý. Očný tieň dá naniesť dobre a rýchlo na celú plochu viečka. Pokiaľ si na viečko nanášam len jeden tieň tak tento štetec je na to ideálny. Pokiaľ sa však chcem s očnými tieňmi vyhrať a experimentovať, tak radšej siaham po klasických.


Posledný má názov Eyeliner. Akože očná linka? S týmto? To akože fakt? 

Neviem kto tento štetec navrhol, ale asi v živote si na očné viečko nekreslil linku. Je veľký a hrubý a musela by som mať oko veľké ako veľryba aby som si tam nakreslila peknú linku. Plus nato sú štetiny príliš dlhé. Jediné na čo ho efektívne využívam je nanášanie očného tieňa na spodné viečko. Na to slúži pomerne dobre. Ale aj tak tvar tohto štetca nepochopím. Ak by bol trošku širší vyzeral by ako zubná kefka.


Štetce testujem už cca mesiac a musím sa priznať, že som si zo začiatku myslela, že to bude väčšia katastrofa. Za ten mesiac som si na ne zvykla a naučila som sa nimi trochu viac pracovať. 

Štetce na tvár sú úplne v poriadku. Vďaka hustým štetinám nezjedia veľa produktu a vďaka veľkosti sa dajú produkty naniesť pomerne rýchlo. Jediné čo je dosť veľké mínus je, že nie sú prírodné ale syntetické. Najradšej aj tak používam hubku či klasické štetce. Tieto len keď mám všetky štetce špinavé a som veľmi lenivá ich umývať. :)

Štetce na oči sú trochu diskutabilné. Na super jednoduché líčenie sa dajú použiť, ale v opačnom prípade určite nie. Majú veľmi nešťastné tvary a manipulácia s nimi je ťažká. 


Pokiaľ zvažujete kúpu nových štetcov, tak tieto by som veľmi neodporúčala. Nie sú praktické a práca s nimi je trochu ťažšia ako s klasickými. Odporúčala by som ich len vtedy ak radi experimentujete a skúšate nové veci. Pretože toto je ozaj niečo iné. 

Štetce tiež nie sú najlacnejšie, pretože týchto 6 štetcov stálo dokopy niečo vyše 50 Eur. A nie je to až taká dobrá investícia. Za takú sumu môžte mať oveľa viac a oveľa lepšie štetce.

Čo na štetce hovoríte? Zvažovali ste ich kúpu, alebo ich už máte doma?

Vaša AN :-)

Pokiaľ sa Vám páči môj blog a chceli by ste ma podporiť môžte mi dať svoj hlas v súťaži Bloger Roka 2017. (HLASUJ) Za každý jeden hlas Vám budem veľmi vďačná. :-)

11 comments

  1. Asi by se mi s nimi nepracovalo úplně nejlépe, přece jenom jsem zvyklá na klasické štětce :-)
    All my cosmetics

    ReplyDelete
  2. Taky jsem nad nimi uvažovala, ale odolala jsem a myslím, že i nadále odolávat budu. Vzhled je sice pěkný, ale musela bych si zvykat zase na něco jiného. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
  3. Najviac by som určite chcela vyskúšať štetec na make up:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ten je asi najpoužiteľnejši a dá sa s nim makeup naniesť veľmi rýchlo

      Delete
  4. Díky za recenzi! :) Štětce jsem ještě nezkoušela (a nevím, jestli někdy budu), ale už od pohledu na ně mám podobný názor – ty na obličej mohou fungovat, štetce na oči mi pak připadají jako nesmysl. :D

    https://magdatumova.wordpress.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tie na oči sú ozaj hlúposť. Štetce na tvár majú výhodu len v tom, že to s nimi ide rýchlejšie, ale tiež treba trochu praxe.

      Delete
  5. presne to som išla napísať, že si nemôžem pomôcť ale mne pripomínajú tieto štetce zubné alebo medzizubné kefky :D radšej ostanem pri klasických :)
    MakeUpByVeo

    ReplyDelete
  6. Štetce sú fakt zaujímavé, no nemám s nimi skúsenosti. Môj milovaný je stiplling od Real techniques. S ním sa make-up nanáša jedna báseň.
    Bianka

    ReplyDelete