Pomocníci do domácnosti

Ahojte baby,

každá z nás asi miluje návštevu drogérky. Ale okrem kozmetiky tam samozrejme sem tam musíme nakúpiť aj pár pomocníkov do domácnosti. Pretože sme to väčšinou my, kto sa stará o domáce práce. Nebudem tu písať o toaletnom papieri či okene na umývanie okien, pretože tie poznáme všetci. Zamerala som sa pár menej zvyčajných produktov, ktoré možno nie všetci používame. Niektoré som doteraz nepoznala ani ja a tiež mi ich niekto poradil a používam ich teraz neustále.

Začnem starostlivosťou o šatník. Teda nie tak úplne starostlivosťou, ale skôr vôňou do šatníka. Existuje samozrejme veľa levanduľových či iných vôní, ale žiadne mi nevydržali veľmi dlho a neprevoňala celý šatník. Táto vôňa je od DM-kovej značky Denk mit. Super vonia, vydrží veľmi dlho a je ozaj cenovo dostupná. A je aj peknou ozdobou v šatníku.



Poznáte to keď chcete niečo vyhodiť do odpadkového koša, otvoríte ho a ovanie Vás neskutočný zápach? Toto mi stále veľmi vadilo, preto doma mám veľký 60 l odpadkový kôš a ten sa naplní raz za tri dni. Za ten čas tam vznikne veľmi nepríjemný zápach. Preto som chcela nájsť niečo čo by tento zápach eliminovalo a poradilo sa mi. Opäť v DM-ke som našla túto voňavú vecičku, ktorá sa má prilepiť na vnútornú stranu veka a nemá len voňať, ale aj eliminovať zápach.


Kúpila som si to, ale bola som trochu skeptická pretože som sa bála, že sa len zmieša vôňa zo smradom a bude to ešte horšie. Ale ono to ozaj funguje. Keď otvorím kôš necítim vôbec žiadny zápach len príjemnú vôňu. Je to môj malý zázrak. A vydrží cca 2 mesiace. Pokiaľ riešite podobný problém tak určite odporúčam.


Rovnaký problém som mala aj s umývačkou riadu. Zapíname ju tiež približne raz za tri dni a tiež sa tam nakumuluje veľa zápachu a pri otvorení to bola katastrofa. Taktiež som našla túto voňavú vecičku, ktorá rovnako eliminuje zápach a vonia. 


Zavesí sa do umývačky a necháva sa tam aj počas umývania až pokiaľ nie je úplne prázdna. A rovnako vydrží cca 2 až tri mesiace (závisí to od toho ako často umývačku zapínate). V DM-ke predávajú dva druhy, jeden zeleno-žltý a jeden modrý. Tento zelený je o čosi drahší, ale vydrží oveľa dlhšie a lepšie eliminuje zápach. Ten modrý nestojí za nič.


Ďalším pomocníkom pri praní sú tieto obrúsky, ktoré mi poradila kamoška. Vhodia sa do práčky spolu s prádlom. Biele prádlo bude belšie a farebné sa navzájom medzi sebou nezafarbí. Odporúčam.


A posledným pomocníkom, ktorý poradila priateľova sestra je táto dezinfekčná aviváž. Pri praní si dávam stále pozor na to aby som prádlo (spodné prádlo, uteráky) nielen vyčistila, ale aj zbavila baktérií, plesní a vírusov. Tento druh oblečenia prichádza to tesného kontaktu s pokožkou a s intímnymi miestami a je dôležité, aby sa pri praní zabili všetky baktérie. To sa dá urobiť viacerými spôsobmi. 

1. prať pri 60-ke, alebo vyššie (to však môže zničiť prádlo)
2. všetko žehliť (nič pre mňa, pretože som lenivá žehliť veci ako spodné prádlo a uteráky)
3. použiť prostriedok, ktorý tieto baktérie zabije pri praní

A preto rada používam túto aviváž z DM-ky. Majú ju v dvoch druhoch a to bez vône (na obrázku) a s vôňou. Ja mám rada túto pretože je vhodná aj pre alergikov.


Používate niektorý z týchto produktov? Poprípade mi skúste poradiť nejakého vašeho pomocníka do domácnosti.

Vaša AN :-)

8 comments

  1. Konkrétne tieto produkty nepoužívam, ale Denk Mit má vela dobrých veci a oblubila som ich rozne vlhčené utierky dezinfekčné, na podlahu, alebo toaletu napr.
    Štýl ženy

    ReplyDelete
  2. Používame vôňu do umývačky riadu, ale zaujala ma aj vôňa do šatníka a do odpadkového koša. Táto značka ma veľa skvelých prduktov, ďakujem za skvelé tipy! xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    ReplyDelete
  3. Super článek :-)

    ReplyDelete
  4. Super vychytávky, ty ubrousky do pračky také používám.

    ReplyDelete
  5. Do šatníku dávám mýdlo a stačí to. Ubrousky na praní mám moc ráda. :)

    Medvědova slečna

    ReplyDelete
  6. Podľa mňa je tá voňačka úplne super. My voňačky pouívame tak do bytu ako aj do umývačky a sme s nimi spokojní

    ReplyDelete
  7. Z tychto nepouzivam nic, ale denkmit mam ako znacku velmi rada :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    ReplyDelete
  8. Tá vôňa na kôš je super! TO by ma teda nenapadlo a v DM som si to nikdy nevšimla. Určite to vyskúšam a ďakujem za tip.. Vône do umývačky riadu kupujem v Lidli, keď majú ten "čiastiaci" týždeň, majú tuším set 4, ktoré dosť dlho vydržia a stoja tuším nejaké 2€.

    Papi Lapi Blog

    ReplyDelete