Valentín či nevalentín

Ahojte baby,

včera po práci ma priateľ prekvapil na Valentína ružičkou čo ma veľmi potešilo. Veď kto by nebol rád? Ale nijak zvlášť tento deň neoslavujeme a ani nerobíme nič extra. Večer sme si sadli na gauč, pchali do hlavy čipsy a pozerali Investigation Discovery. Romantika, že?

Je milé, že majú zaľúbenci jeden deň v roku, ktorý je venovaný im. Ale robiť z toho nejaké veľké haló mi príde prehnané.


Neraz sa nám stalo, že sme na Valentína proste zabudli, alebo sme sa na neho proste a zvysoka vykašľali. Ale prečo?

Dôvodov je len pár. Ale aj tie mi stačia na to aby som tento ´´sviatok´´ aj naďalej brala s rezervou.

1. Nemám na Valentína čas
Obdobie od januára po koniec marca ja pre mňa ako účtovníčku daňové obdobie. Inventarizácie, daňové priznania, účtovné závierky, príprava podkladov pre audit a ročné zúčtovania sú jediné veci, ktoré sú pre mňa teraz dôležité. V tomto období pracujem zvyčajne 10 až 12 hodín denne a keď sa večer po práci doplazím do postele som rada, že už nemusím nič robiť. A to, že Valentín je 14.2 (presne uprostred) mi totálne nevyhovuje, pretože na neho nemám čas a ani chuť.

2. Ľúbime sa aj bez Valentína
Na to aby môj drahý vedel, že ho ľúbim a aby som som ja vedela, že on ľúbi mňa nepotrebujem žiaden sviatok. Lásku si treba dokazovať stále a nie len v konkrétne dni. Sme spolu už 9 rokov, ale hocikedy ma prekvapí nejakou sladkosťou, alebo ničím roztomilým. A keď máme chuť isť do reštaurácie a stráviť romantický večer, tak na to tiež nepotrebujeme, aby bolo 14. februára. 

A keď je Valentín o tom , že si zamilovaní dokazujú ako sa ľúbia, tak my máme Valentína dosť často.


3. Valentín je umelo nafúknutý
Srdiečka, macíky, ružičky a bonboniéry na mňa vyskakujú skoro z každého regálu už mesiac pred Valentínom. Komu to nelezie na nervy? Vtedy Valentín vnímam už len ako pokus obchodníkov zvýšiť tržby a zarobiť čo najviac. A už ho len veľmi ťažko vnímam ako sviatok zamilovaných.


Týmto článkom nechcem nikoho uraziť ani kritizovať. Nechcem tento deň ani nikomu znechutiť. Veľa ľudí sa na Valentína teší a užíva si ho, ale ja tento deň vnímam ako každý bežný deň.


Ako Valentín vnímate vy?

Vaša AN :-)

4 comments

  1. Ten 3. bod se mi vůnbec nelíbi. Kdybys ses rozhlédla tak jde všechno o marketing. Vánoce, Velikonoce, prostě všechny svátky a mě přijde Valentýn hezký svátek. Neříkám, že by jsme měli jít do fancy restaurace ale zajít si do kina nebo udělat si doma pohodu a nic neřešit. Všechny svátky a tohodle okolo je abychom lidi byli spolu a nemyslím konkrétní svátek na Valentýn.
    All about Candys life

    ReplyDelete
  2. Já Valentýn také neslavím, je to americký svátek, slavíme první máj :)

    ReplyDelete
  3. Valentín tiež príliš neoslavujem. Každý mi vravel, že sa to zmení vtedy, keď budem mať priateľa.. a čosi na tom pravdy je. Povedala som mu, že na Valentína nech nevymýšľa nič, že je to jednoducho neprežívam :D A on povedal, že aj kvôli tomu ma zbožňuje... Ja som mu dala len takú drobnosť a on mi poslal poštou obrovskú kyticu. Skoro som odpadla..
    World of Nicol | Narodeninová GIVEAWAY

    ReplyDelete
  4. Já mám ráda i Valentýn i první máj... i jakýkoliv jiný svátek ! :)

    LenaČerge

    ReplyDelete