Podkladová báza pod make-up Dermacol vs. Maybelline

Ahojte baby,

na to aby náš dokonalý make-up vydržal celý deň potrebujeme dobrú podkladovú bázu. Už si nepamätám presne v ktorom mesiaci som si objednala tieto dve podkladové bázy pod make up. Nevedela som sa rozhodnúť a tak som si kúpila obe. Podkladová báza od Dermacolu sľubuje dokonalé zmatnenie a báza od Maybelline zase dokonalé vyhladenie pórov. Oboje teda sľubujú niečo iné, takže je dosť ťažké ich porovnávať, ale aj tak sa o to pokúsim.


Začnem značkou Dermacol, ktorá má v poslednom čase dosť prekvapuje svojou dobrou kvalitou. Nie že by niekedy bola nekvalitná, ale asi som v minulosti mala výrobky, ktoré mi nesadli a tak som sa jej aj trochu vyhýbala. 

Dermacol - Mat Control sľubuje zmatnenie až do 18 hodín. To s tými 18 hodinami je dosť prehnané. Báza je bielej farby a na pleť sa nanáša veľmi dobre. Po nanesení pleť pekne zmatní a jemne ju vyhladí. Make-up sa na pleť potom nanáša veľmi ľahko. Zmatnenie drží maximálne 4 hodiny a potom sa už moja už začína opäť mastiť. Mastnota na pleti však nie je taká výrazná ako zvyčajne, ale určite tomu dopomáhajú aj zmatňujúci make-up a zmatňujúci púder. To koľko podielu na tom má báza je ťažké povedať. Každopádne, ak máte mastnú alebo zmiešanú pleť určite si kúpte podkladovú bázu ktorá zmatňuje alebo reguluje tvorbu mazu. Make-up vám vydrží o niečo dlhšie ako zvyčajne. Táto je bez obsahu olejov, takže je výborná pre mastnú pleť. Bázu som kupovala online a 20 ml balenie stálo 8,80 eur. Neviem koľko stojí v drogérii, ale väčšinou je kozmetika v drogérke drahšia.


Maybelline - Baby Skin Instant Pore Eraser sľubuje vyhladenie pokožky a odstránenie viditeľných pórov. Báza je priehľadná a gélovitá a oproti Dermacolu o čosi hustejšia. Na pleť sa nanáša taktiež veľmi ľahko. Pleť krásne vyhladí a trochu zjemní póry. Najlepšie to vidno po nanesení make-upu. Prekvapilo ma však to, že to zjemnenie pórov je len o čosi lepšie ako keď som použila bázu od Dermacolu. Rozdiel tam síce je ale len veľmi malý. Nečakajte však žiadne zázraky. Póry stále viditeľné budú, ale nebudú také výrazné. Make-up sa po nanesení báze aplikuje na pleť veľmi ľahučko a vyzerá na pleti pekne. Báza nie je zmatňujúca, ale to mi neprekáža, pretože aj tak si potom na ňu aplikujem zmatňujúci make-up a potom aj púder. 20 ml balenie som kúpila za 7,40 Eur taktiež online.


Obidve bázy ma milo prekvapili a som s nimi veľmi spokojná. V minulosti som mala aj pár zlých podkladových báz, ktoré sa buď nanášali veľmi ťažko a hrudkovateli, alebo sa na ne nanášal ťažko samotný make-up. Tieto sú výborné vo všetkých smeroch. A už len pre porovnanie, také malé zhrnutie:

Balenie a vzhľad
Dermacol sa predáva v klasickej 20 ml tube, z ktorej treba produkt vytláčať. Samotný produkt je bielej a krémovitejšej farby, ktorý sa dobre rozotiera.
Maybelline sa takisto predáva v rovnakej 20 ml tube. Produkt je priehľadnej gélovitej farby a taktiež sa veľmi dobre nánáša.

Vyhladenie pokožky a pórov
Dermacol pokožku a aj viditeľné póry jemne vyhladí. Póry stále viditeľné sú, a ich vyhladenie je skutočne len veľmi minimálne.
Maybelline vďaka svojej gélovitej štruktúre oveľa viac vyhladí pokožku. Je oveľa jemnejšia a hladšia ako pri Dermacole a aj póry sú o čosi menej viditeľné. Ten rozdiel je viditeľný len minimálne.

Zmatnenie 
Dermacol pokožku po nanesení veľmi pekne a prirodzene zmatní. Vďaka tejto vlastnosti je vhodný viac pre mastný a zmiešaný typ pleti.
Maybelline pokožku nezmatňuje, ale ani ju zbytočne nerozjasňuje. Týmto je určite vhodný pre všetky typy pleti.

Výdrž
Výdrž báz som testovala tak, že som si na jednu polovičku tváre naniesla Dermacol a na druhú Mayballine. Prekvapivo som nepostrehla žiadny rozdiel vo výdrži a to cca 4 hodiny. Pleť sa mi začala mastiť približne rovnako a aj ten make-up sa mi na problémovom mieste na nose a v okolí zlieval rovnako na oboch stranách. Je to skutočne zaujímavé pretože Maybelline, ktorý nesľubuje kontrolu mazu ani zmatnenie vydržal rovnako ako ten Dermacol. Pokiaľ máte normálny typ pleti, tak verím tomu, že ten make-up Vám vydrží dlhšie.

Cena
Dermacol: 8,80 Eur
Maybelline 7,40 Eur
Všetko ale závisí od toho kde ich budete kupovať.

Z týchto dvoch báz pre mňa zvíťazil asi ten od Maybelline. Je trochu lacnejší, má príťažlivejší obal, make-up drží na mieste rovnako dlho ako ten od Dermacolu, ale o trošičku viac vyhladí póry. Nie je síce zmatňujúci, ale po nanesení zmatňujúceho make-upu a púdru je konečný výsledok rovnaký ako pri Dermacole.

Skúšali ste už jeden z týchto produktov? Dajte mi vedieť do komentárov.

Vaša AN :-)

4 comments

  1. Ta Dermacol báze mě dost zaujala.
    Můj blog: Beauty by K.

    ReplyDelete
  2. skvelá porovnávacia recenzia :) pre mňa by bol asi viac ten Dermacol :)
    MakeUpByVeo

    ReplyDelete
  3. Mě docela vyhovovala báze od Rimmelu :-) tyto jsem nezkoušela

    ReplyDelete
  4. len nedávno som robila recenziu na Baby skin vs. Porefessional od Benefitu..o tejto báze od Dermacolu som počula,ale nezaujala ma až tak..pravdu povediac to mám s touto značkou asi tak ako ty..už dlho som od tejto značky nič nekupovala :)

    BeautyMuffin

    ReplyDelete