TOP 5 opaľovacích krémov pre mastnú pleť

Minulý týždeň začalo leto a s ním začínajú stúpať aj teploty. Mnoho z nás sa už teší na pekné počasie, kúpaliská a na letné dovolenky. No prvá vec, ktorá mne ako skincare maniačke napadne v spojení s letom sú kvalitné opaľovacie krémy na tvár. Dnes už všetci vieme, že dobrý SPF krém nie je len výsadou letných dní, ale v lete je to povinnosť a s letom samozrejme volíme aj vyšší ochranný faktor ako po zvyšok roka. Každoročne Vám prinášam tipy s opaľovacími krémami a tohto roku som sa rozhodla zamerať primárne na mastnú pleť. Preto ak máte mastnú alebo zmiešanú pleť a hľadáte ultraľahký opaľovací krém, ktorý nebude mastný a nebudete ho na pleti cítiť, tak tento článok je presne pre Vás.

opalovacie krémy na tvár

Moju top päticu tvoria len produkty kórejskej kozmetiky. A nejedná sa o žiadnu náhodu. Kórejské značky majú v tomto obrovský náskok pred západnými značkami. Ich SPF krémy sú svojou ľahkosťou najvhodnejšie pre mastný typ pleti. 


Beauty of Joseon - Relief Sun : Rice + Probiotics SPF50+ PA++++

Ultra ľahké SPF ktoré na pleti nebudete vôbec cítiť. Má veľmi ľahkú krémovú konzistenciu, ktorá sa pri rozotieraní doslova vpije do pleti rýchlosťou blesku. Vďaka tomu je tento krém možné viackrát vrstviť. Neobsahuje žiadnu parfumáciu, parabény, sulfáty a alkohol a preto je vhodný aj pre citlivú pleť. Obsahuje až 30% ryžového extraktu a fermentovaných obilných extraktov. Okrem toho obsahuje niacinamid, extrakt zo ženšenu a probiotiká. Dokáže skvele hydratovať pleť a je vhodný pre všetky typy pleti od suchej až po mastnú.

Toto je moja topka z tejto pätice pokiaľ hľadáte niečo ultra ľahké, čo rýchlo splynie s pleťou a nebudete vedieť že na pleti niečo máte. 

Beauty of Joseon Relief Sun


Beauty of Joseon Relief Sun


Benton - Air Fit UV Defense Sun Cream SPF 50+ PA++++

Druhým krémom je ďalší ultraľahký krém značky BENTON. Má ľahkú krémovú konzistenciu jemne nazelenalej farby. Veľmi ľahko sa rozotiera, rýchlo sa vstrebáva a na pokožke pôsobí chladivým efektom. Na pleti nezanecháva mastný film ani lepkavosť. Neobsahuje žiadne parabény, sulfáty, silikóny, alkohol a ani parfumáciu. Na druhú stranu obsahuje pre pleť prospešný niacinamid, adenozín, vitamín E, panthenol a extrakt zo Centella Asiatica. Vďaka týmto zložkam je vhodný pre citlivú a začervenenú pleť. Pokiaľ potrebujete hydratačnejší krém tak tento je tá správna voľba.

Benton Air Fit UV Defense Sun Cream

Benton Air Fit UV Defense Sun Cream

IT'S SKIN - Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF 50+ PA++++

Minerálne SPF vhodné pre všetky typy pleti. Má veľmi ľahkú krémovú konzistenicu, ktorá sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva pleť mastnú a lepkavú. Konzistenčne je dosť podobný Beauty of Joseon, takže ak Vám vyhovuje ten, tak aj It's Skin bude Váš favorit. Budete ho milovať aj pokiaľ máte citlivú pleť, pretože neobsahuje žiadne silikóny, parabény, sulfáty, alkohol a ani parfumáciu. Nájdete v ňom niacinamid, adenozín, vitamín E, panthenol a až 8 typov kyseliny hyaluronovej. Skvelý krém pre ocharnu pokožky pred slnečným žiarením a zároveň chráni aj pred vysúšaním pokožky počas horúcich dní.

Its skin Hyaluronic acid watery sun

Its skin Hyaluronic acid watery sun

PURITO - Daily Go-To Sunscreen SPF 50+ PA++++

Pokiaľ milujete kórejskú kozmetiku, tak Purito určite poznáte. V minulosti urobili pár prešľapov, ale nakoniec sa im podarilo vytvoriť perfektné hydratačné SPF. Má ľahkú krémovú konzistenciu, ktorá sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva na pleti biely film ani mastnotu. Počas dňa pleť hydratuje a nezmastňuje ju. Má skvelé zloženie neobsahujúce alkohol, parabény, silikóny, sulfáty a ani parfumáciu. Skvele hydratuje a upokojuje pokožku pomocou CICA. Úžasné neutrálne SPF vhodné pre všetky typy pleti.


Purito Daily Go To SUnscreen

Purito Daily Go To SUnscreen


Posledným ultra ľahkým SPF-kom je krém z dielne SKIN1004. Krém je jemne nahnedlej farby s ľahkou krémovou kozistenciou. Dobre sa rozotiera a rýchlo vstrebáva. Nemusíte sa báť žiadneho filmu či mastnej pleti. Vôbec ho na pleti necítite a chráni Vás aj pred tými nasilnejšími lúčmi. Zároveň pleť hydratuje vďaka obsahu kyseliny hyaluronovej a je vhodný aj pre citlivu pleť vďaka CICA. Okrem toho obsahuje a iné prospešné látky pre pleť ako niacinamid a rastlinné extrakty. Pokiaľ citítie že Vaša pleť potrebuje extra hydratáciu, tak by som z tejto pätice volila práve tento.

SKIN1004 Madagascar Centella Air Fit

SKIN1004 Madagascar Centella Air Fit

Takto vyzerá mojich TOP 5 SPF krémov pre mastnú pleť. Ktorýkoľvek si zvolíte nebudete ľutovať. Ale aj pokiaľ mastnú pleť nemáte neznamená to, že pre Vás nie sú vhodné. Všetky sú primárne pre všetky typy pleti vrátane citlivej, no tieto sú najľahšie a najmenej mastné. Pokiaľ však z nejakého dôvodu nefandíte kórejským značkám a preferujete európske tak aj tie majú v ponuke kopec SPF vhodných aj pre mastnú pleť ako La Roche Posay či Bioderma. Mrknite na Katkin článok z blogu My cosmetics test, ktorá má o týchto značkách skvelý článok.

Koniec koncov je úplne jedno akú značku si zvolíte. Hlavné je použiť kvalitný a vysoký ochranný faktor a nezabúdať na reaplikáciu počas dňa, aby bola pokožka stále chránená.

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk

3 comments

  1. Skvelý článok!! Ten od Beauty of Joseon by som rada vyskúšala, keďže mám od nich pleťové séra a som s nimi neskutočne spokojná. Ja momentálne používam SPF s Aloe Vera od COSRX a veľmi mi vyhovuje, už mám druhé balenie :)

    FRENCHSTYLE | Sleduj ma na instagrame ♥

    ReplyDelete
  2. Ani jednu značku neznám, ale ráda získám nové tipy. :))

    ReplyDelete