Deň otcov

deň otcov

Oslava dňa otcov sa tiahne až do roku 1910 kedy Sonora Smart Dodd chcela uctiť svojho otca, ktoré narodeniny boli práve 19. júna. Postupom rokov začal tento sviatok naberať na popularite a dnes sa oslavuje takmer celosvetovo. Je to krásny sviatok pretože rovnako ako milujeme svoje mamy a ďakujeme im za ich obetavosť a za to že nás vychovali, tak rovnakú vďaku si zaslúžia aj otcovia.

Je mnoho spôsobov ako rodičom poďakovať za to čo pre nás urobili. Malá oslava, jednoduchá večera, či len úprimná SMS-ka. Verím, že v každej rodine je to iné, pretože každý má iný spôsob akým vyjadruje lásku a vďaku. A niekto možno tieto sviatky ani nijak špeciálne neoslavuje nakoľko svoju vďačnosť dáva na vedomie stále a nie len v konkrétny deň.

Ja osobne rada dávam ľuďom aj darčeky. Nie je to o danej hmotnej veci, ale o tom že som si na daného človeka spomenula a dala som si námahu aby som mu kúpila, alebo dokonca vyrobila niečo čo mu vyčaruje úsmev na tvári. 

Pokiaľ ste ako ja a chcete tohto roku na deň otcov Vášmu otcovi niečo podarovať, prinášam Vám pár užitočných tipov.

Pokiaľ uvažujete nad niečím hmotným a praktickým, tak tým najuniverzálnejším darčekom je kozmetický balíček, alebo parfém. Nakoľko ste na beauty bolgu, tak sa to asi dalo aj čakať. Odporučím Vám moju obľúbenú značku Rituals, ktorá vyrába kozmetické baličky plné voňavých produktov aj pre náročných pánov. Pokiaľ chcete obdarovať milovníka vôní, tak značky ako JOOP alebo Giorgio Armani sú úžasne voňavé a cenovo dostupnejšie. Alebo môžete rovno zvoliť darčekový balíček, ktorých nájdete na trhu kopec od značiek Mugler až po Paco Rabnne.

deň otcov darčeky

Pokiaľ chcete darovať niečo osobnejšie, tak môžte kúpiť krásny foto-rámik a naplniť ho spoločnými fotkami. Alebo pokiaľ Vám nevadí nad darčekom stráviť viac času, tak môžete vytvoriť fotoknihu plnú spoločných fotiek z Vášho detstva. Takýto darček je stále niečo hmotné, no zároveň unikátne a veľmi osobné. Je to zároveň aj spomienka ktorá nikdy nevyjde z módy.

A pokiaľ je Vás otec dobrodružnejšej povahy, tak mu môžete podarovať nejaký pekný zážitok. Teraz sú veľmi populárne escape rooms, lezecké steny, alebo dokonca tandemové zoskoky. Alebo môžete pre istotu staviť na pokojnejší zážitok ako víkendový výlet, alebo rovno letnú dovolenku, na ktorú sa určite tohto roku každý teší.

Či už sa rozhodnete pre darček, alebo nedarček najdôležitejšie je stráviť tento deň spoločne pokiaľ je to možné. Taktiež budem veľmi rada ak mi v komentároch dáte vedieť ako oslavujete deň otcov vy a možno tým niekoho inšpirujete.






P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk

2 comments

  1. Tak to som vobec nevedela, ako tento den vlastne vznikol. Ale celkovo mám pocit, že sa u nás až tak neudomacnil, my ho teda vobec neslavime, ani nič nekupujeme. Ale zase na druhej strane je fajn si uctit aj otcov, tak ako mamy.

    ReplyDelete
  2. Moc krásný článek a tipy na dárečky, tatínky určitě potěší! :)

    ReplyDelete