Philips Lumea IPL

 
IPL epilátor

V minulosti som nikdy neuvažovala nad IPL prístrojom na odstraňovanie chĺpkov, ale priateľ ma ním pred pár rokmi prekvapil na meniny. Odvtedy si ho neviem vynachváliť a žiletku som nevidela už asi dva roky. Takýto IPL epilátor je však finančne náročnejší a pokiaľ nad nim uvažujete a neviete sa rozhodnúť, tak možno Vám tento článok pomôže pri rozhodovaní.

IPL znamená Intensed Pulsed Light a dokáže prerušiť cyklus opätovného rastu chĺpkov. Po niekoľkých ošetreniach chĺpky prestávajú rásť na dlhé obdobie. Funguje na mnohých odtieňoch pokožky a ochlpenia a čím väčší kontrast medzi farbou pokožky a farbou chĺpkov tým lepší výsledný efekt. Teda ak máte svetlú pokožku a tmavé chĺpky ste ideálny kandidát. Na každom prístroji máte aj tabuľku podľa ktorej sa môžte riadiť a zistiť či u Vás prístroj bude fungovať. Ak áno tak ho môžte používať na celé telo od nôh, podpazušia, bikín a oblasti nad hornou perou.


IPL

philips lumea prestige ipl

Doma mám Philips Lumea Prestige, ktorý obsahuje základnú hlavicu a bonusové hlavice na tvár, podpazušie a oblasť bikín. Je možné ho používať s nabíjacím káblom, ale dokonca aj bez a na jedno nabitie vydrží pár aplikácií v závislosti na veľkosti ošetrenej oblasti. Ošetrenie je pomerne bezbolestné, no na niektorých oblastiach môžete cítiť niečo ako jemné štipnutie. Philips má k prístrojom aj skvelú mobilnú aplikáciu, ktorá Vás prevedie celým procesom a pripomenie Vám kedy je nutné aplikáciu opakovať. Celé je to veľmi intuitívne a keď prístroj raz vyskúšate veľmi rýchlo prídete na to ako ho používať. Má dokonca aj autodetekciu kde podľa vašej pokožky sám určí intenzitu. Je však veľmi zásadné aby ste dodržiavali pravidelnosť v používaní, pretože ak vynecháte aplikáciu, tak sa cyklus rastu chĺpkov môže obnoviť a môžu začať opätovne rásť. Dôležité je aj nikdy neprechádzať po jednom mieste dvakrát po sebe aby nedošlo k spáleniu pokožky. Zo začiatku sa prístroj aplikuje cca každé 2 týždne, následne po mesiaci a následne podľa potreby. Pokiaľ siahnete po inej značke tak intervaly medzi používaním môžu byť podľa návodu kratšie, alebo dokonca dlhšie. Stále sa však riaďte inštrukciami výrobcu, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky. 

Pokiaľ k prístroju dostanete aj špeciálne hlavice na rôzne oblasti tela, tak ich určite odporúčam. Hlavice sú špeciálne prispôsobené na rôzne oblasti, pretože pokožka je všade iná. Niekde hrubšia ako napríklad na nohách a na iných miestach tenšia, ako napríklad nad hornou perou.

Moja osobná skúsenosť je veľmi dobrá, pretože chĺpky mi prestali rásť cca po 2,5 mesiacoch. Jedno obdobie som to však trošku zanedbala a chĺpky začali opäť rásť, alebo boli neskutočne jemné a tenké a stačili 3 aplikácie a opäť prestali rásť. Pristoj je neskutočný zázrak a pokiaľ budete postupovať podľa návodu, tak na holenie a zarastanie chĺpkov môžte totálne zabudnúť.

philips lumea prestige

IPL Philips lumea

Ošetrenie IPL svetom viete samozrejme absolvovať aj v salóne a sprvu sa to môže zdať lacnejšie, no IPL svelo je nutné pravidelne opakovať a z dlhodobého hľadiska Vás to po niekoľkých sedeniach vyjde drahšie ako IPL prístroj na doma. Je to väčšia investícia naraz, ale z dlhodobého hľadiska nakoniec ušetríte a môže sa oň deliť s mamou či sestrou a dokonca aj partnerom :-) 

Na trhu je veľké množstvo prístrojov a niekedy môže byť mätúce ktorý si zvoliť. Obrovský výber nájdete na e-shope notino kde si viete vyfiltrovať prístroje podľa značky, či cenovej kategórie. Viete si prezrieť hodnotenie jednotlivých produktov a tak sa môžte ľahšie rozhodnúť ktorý si zvoliť. Ja sama za seba nedám na môj Philips Lumea dopustiť a odporúčam Vám ho všetkými desiatimi.

Philips lumea ipl



P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk


No comments