BIODERMA Sensibio

 
Bioderma sensibio

Dnes Vám prinášam recenziu na jednu z najobľúbenejších značiek z dermatokozmetiky, ktorou je Bioderma. Používala som ju už vo svojich teenagerských rokoch pri boji s akné. Vtedy mi pomáhal rad Sébium, ktorý je prispôsobený na boj s mastnou pleťou a akné. Dnes mi pomáha rad Sensibio, ktorý je určený pre citlivú pleť s ktorou sa trápim počas studených zimných dní. Moja pleť je citlivá a často začervenaná a aby som tomu predišla používam práve Biodermu.

Bioderma Sensibio obsahuje široký sortiment produktov určených pre citlivú pleť. No zároveň sú všetky produkty prispôsobené pre rôzne typy pleti ako suchá či mastná. Jeden z najobľúbenejších produktov vôbec sú Bioderma micelárne vody, ktoré sú topky na trhu. Ja osobne micelárky vôbec nemusím, ale Bioderma je výnimka, pretože z nich nemám podráždenú pleť.

Bioderma Sensibio H2O je micelárna voda určená na čistenie a odličovanie pleti a očného okolia, bez toho aby ich dráždila. Je vhodná aj pre tú najcitlivejšiu pleť a práve preto má neutrálne pH, neobsahuje parfumáciu, alkohol a ani žiadne iné alergény. Perfektne odstraňuje všetky nečistoty, ale aj makeup. Môžte ňou odličovať dokonca aj očný makeup bez podráždenia očí. Je to skutočne veľmi univerzálny čistiaci produkt, ktorý potrebujete vo svojej starostlivosti o pleť, aby ste dosiahli peknú a čistú pleť.

bioderma sensibio

bioderma sensibio light krém

Bioderma Sensibio Light

Pokiaľ však máte citlivú pleť, tak viete, že pri čistení to nekončí a je dôležité do rutiny zaradiť aj iné produkty, ktoré sa postarajú o citlivú pleť. Jedným z nich je jednoznačne pleťový krém, ktorý bude pleť hydratovať a zároveň nenaruší kožnú bariéru. Bioderma Sensibio Soothing Cream je vyrábaný v dvoch verziách a to Light, určený pre normálnu a zmiešanú pleť a verzia Rich pre suchú až veľmi suchú pleť. Nakoľko mám mastnú pleť, zvolila som si verziu Light, ktorá je vhodná pre môj typ pleti. Krém nie je príliš hutný no stále dostatočne hydratačný vhodný aj na zimné obdobie, ale zároveň nezmastňuje pleť. Neobsahuje žiadnu parfumáciu, alkohol, parabény ani sulfáty a je vhodný aj pre tú najcitlivejšiu pleť. Stará sa o to aby, aby si pleť zachovala ochrannú kožnú bariéru. Krém Vám odporúčam pokiaľ sa chcete vyhnúť začervenaniu a podráždeniu pleti. 

U mňa je dôležitou súčasťou skincare aj očný krém. Pokožka očného okolia je najjemnejšia a práve preto by očné krémy by mali byť extra jemné. Práve preto odporúčam očné krémy, ktoré sú určené pre citlivú pleť a to aj pre ľudí, ktorý tú citlivú pleť nemajú. Tieto krémy by nemali obsahovať žiadne alergény, alkohol a ani parfumáciu, aby to nedráždilo očné okolie a ani samotné oči. A pokiaľ máte citlivú pleť, tak by ste nad inými očnými krémami ani nemali uvažovať. Bioderma Sensibio Eye Soothing Moisturuzing Eye Contour Gel je ľahký očný krém, ktorý sa veľmi rýchlo vstrebáva a dodáva očnému okoliu nielen hydratáciu, ale odstraňuje začervenanie a opuchy očí. Perfektný krém na každodenné použitie, ktorý odporúčam o očnú starostlivosť úplne každému.

bioderma sensibio eye krém

Bioderma sensibio eye

bioderma sensibio

Okrem týchto troch skvelých produktov, ktoré by mali tvoriť ten minimálny základ vašej starostlivosti o pleť obsahuje rad Sensibio aj veľa ďalších produktov, ako napríklad čistiaci gél, pleťovú masku, či krém s SPF.  A skvelé na ňom je aj to, že ho môžte pokojne používať aj pokiaľ nemáte citlivú pleť a chcete sa len vyhnúť parfumácii, alkoholu alebo alergénom vo svojej skincare.




P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžete ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžete sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

**tento článok je napísaný v spolupráci s elnino.sk

3 comments

  1. Bioderma je skvělá pečující kosmetika, nikdy mě nezklamala. :))

    ReplyDelete
  2. Дуже подобається ця лінія від Bioderma!

    ReplyDelete
  3. Já používám zelenou řadu a jsem maximálně spokojená. :)
    Vítejte u Mišky

    ReplyDelete