Ako na kruhy a vačky pod očami

kruhy a vačky pod očami

Kruhy a vačky pod očami Vám pravdepodobne nemusím nijak špeciálne predstavovať. Určite ich dôverne poznáte a neraz ste sa s nimi trápili. Ja nie som výnimkou a aj keď niektoré dni sú lepšie, niektoré dni horšie a niektoré dni mi je to úplne jedno, aj tak mám doma pár tajných zbraní ako s nimi zatočiť. Pokiaľ sa teda chcete niečim inšpirovať, tak určite dočítajte až do konca.

Ja osobne sa trápim s vačkami, ktoré nie je možné zamaskovať korektorom, pretože oblasť pod očami je opuchnutá a preto mojim prvotným záchrancom je chlad. V zime je to easy, pretože stačí vyjsť von a vačky sa zredukujú samé od seba. No po zvyšok roka mi pomáha moja kozmetika skrytá v chladničke. Len nedávno som na e-shope notino objavila túto pomôcku od Real Techniques Under Eye Duo, ktoré obsahuje roll-on a dve polmesiačiky pod oči. Stačí ich mať v chladničke a keď sa ráno zobudíte s veľkým vačkami, tak stačí pár minút a vačky sú zredukované. Výhodou tohto dua je to, že ich môžte používať každý deň a nikdy sa Vám neminú na rozdiel od klasických masiek, alebo roll-on produktov. No na druhej strane pracujú len s chladom a neobsahujú žiadne účinné látky. Chlad je v tomto prípade nenahraditeľný a vie urobiť veľký rozdiel. Ale netreba čakať zázraky, pretože opuchnuté oči sú signálom nedostatočného spánku, alebo vysokého príjmu soli a preto treba napraviť aj to.

Pokiaľ však chcete do hry zaradiť aj nejaké účinné látky tak potom jednoznačne polmesiačiky pod oči. V jednom balení máte stále viac párov, ktoré keď si necháte v chladničke opäť zredukujete vačky a spolu v kombinácii s účinnými látkami, ktoré vedia okolie oči vyhladiť dosiahnete skvelé výsledky. Dermacol 3D HT Hyalurom sú skvelé a veľmi dostupné masky, ktoré zároveň bojujú so známkami starnutia, no je ich v balení len 6. Pokiaľ máte radšej väčšie balenia, tak vyskúšajte napríklad Holika Holika Hydrogel Eye Patch kde ich máte až 60 a obsahujú Aloe Vera.

Real Techniques Under Eye Treatent Duo

Real Techniques Under Eye Treatent Duo
Dermacol HT 3D Hyaluron Therapy

Holika Holika Hydrogel Eye Patch

Ďalšie skvelé produkty, ktoré viete držať v chladničke sú roll-on produtky na oči ktoré si nanášate krúžením po očnom okolí. Chlad a samotná masáž pomôže zmierniť vačky a prejasniť Váš pohľad. Dnes je kozmetika už neskutočne dostupná a viete nájsť skvelé produkty za pár Eur. Napríklad Catrice Hydro Depuffing Eye Serum je super dostupný pomocník s obsahom kofeínu. A pokiaľ chcete od séra ešte niečo viac, tak odporúčam Lancome Genifique Yeux, ktoré zároveň bojuje so známkami starnutia a vypína pokožku.

Pokiaľ Vás trápia kruhy pod očami, tak tu si viete dopomôcť aj dekoratívnou kozmetikou, ale najdôležitejšia je hydratácia a to nielen pomocou kozmetiky, ale aj dostatočným príjmom tekutín a samozrejme aj dostatkom spánku. Mali by ste sa zamerať na produkty na oči obsahujúce kolagén a kyselinu hyaluronovú.

kruhy pod očami

Catrice Hydro Depuffing Eye Serum

kruhy a vačky pod očami

Na záver chcem len poznamenať, že všetky produkty majú len pomocnú úlohu a na to aby sme sa kruhov, alebo vačkov zbavili, alebo ich zjemnili je dôležitá dobrá životospráva a dostatok spánku. To sa však ľahšie povie ako spraví a v dnešnom uponáhľanom svete na to niekedy nie je priestor a aj práve preto mám v chladničke okrem jedla aj kozmetiku :-D Ako ste na tom vy? Bojujete s kruhmi alebo vačkami? A aká je Vaša tajná zbraň?




P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk


3 comments

  1. Já na kruhy pod očima moc netrpím, ale jsou to super tipy na produkty. :)

    ReplyDelete
  2. Pěkný článek :)

    ReplyDelete
  3. Také na kruhy pod očima moc netrpím. Ale jednu dobu jsem je měla hrozné a vím přesně, co za tím stálo. Bylo to kvůli staré posteli, která při každém otočení vydala skřípavý zvuk a tím mě několikrát za noc probudila. Od té doby co jsem si pořídila novou postel, samozřejmě i kvalitní novou ortopedickou matraci, tak se mi spánek zlepšil a kruhy postupně zmizely. Takže spánek dámy :)

    ReplyDelete