Mojich TOP 5 letných parfémov

letné perfémy

Leto máme v plnom prúde a preto Vám dnes predstavím moje obľúbené letné parfémy. V lete obľubujem svieže a kvetinové vône, ktoré vo mne evokujú horúce letné dni.

Hneď na úvod začnem asi s najkvetinovejšími parfémami aké vlastním a to značky Marc Jacobs Daisy. Milujem ich kvetinové flakóny, ktoré sú sami o seba nádhernou dekoráciou a ich vône sú úžasne kvetinové. Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh je svieža, jemná, ovocno-kvetinová vôňa vhodná na denné nosenie a rovnako je na tom aj mladšia sestrička Marc Jacobs Daisy Dream. Milujem obe a ak by som si mala medzi mini vybrať tak by som úprimne nevedela. Milujem ich univerzálnosť a to, že si ich môžem dať kedykoľvek. 

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh
Hlava: hruška, grepfruit, zelené tóny, malina
Srdce: fialka, jazmín, liči, ruža, 
Základ: pižmo, slivka, cédrové drevo

Marc Jacobs Daisy Dream
Hlava: černica, hruška
Srdce: vistéria, liči, jazmín
Základ: pížmo, kokos, drevité tóny

Marc Jacobs Daisy Eau so Fresh

Calvin Klein One

Treťou vôňou ktorú by ste mali určite vyskúšať je Calvin Klein CK One. Jedná sa o unixesovú vôňu, takže vhodnú rovnako pre dámy ako aj pre pánov. Svieža citrusovo-aromatická vôňa vhodná počas celého roka, ale najviac ju milujem nosiť v lete. Je to tak ikonická vôňa, že každé leto sú dostupné letné limitky vo farebných flakónoch.

Calvin Klein CK One
Hlava: papája, citrón, mandarínka, zelené tóny, kardamon
Srdce: konvalinka, jazmín, ruža, fialka, muškátový orech
Základ: santalové drevo, céred, ambra, pižmo. dubový mach

Ďalšou mojou obľúbenou letnou vôňou je Kenzo Kenzo World. Kenzo je známy najmä vďaka svojim extravagantným flakónom. Preto všetky parfémy Kenzo World majú tvar oka a jednotlivé verzie sa odlišujú farbami. Najvhodnejšia na leto je Kenzo World Fantasy Collection v ružovej farbe a kvetinovým podkladom. Skvelá púdrová kvetinovo-ovocná vôňa ktorá drží celý deň. Vôňa je vhodná na horúce letné večery.

Kenzo Kenzo World Fantasy Collection
Hlava: bergamot, hruška
Srdce: pivónia, ruža
Základ: fialka, vanilka, santalové drevo

A nakoniec tu musím spomenúť Gucci Bloom, ktorá Vás zahalí do nezabudnuteľnej jazmínovej vône. Je to nádherná luxusná vôňa, ktorá vydrží rozvoniavať celý deň. Je vhodná na každodenné nosenie a nepoznám nikoho, komu by táto vôňa nevoňala. Je samozrejme viacero verzií, ale ja pevne stojím za pôvodným Bloom, pretože podľa mňa je najlepšia.

Gucci Bloom
Hlava: rangún
Srdce: tuberóza
Základ: jazmín

Gucci Bloom

letné vône

Takto vyzerá moje letná topka. Je mi úplne jasné, že vône sú veľmi individuálne a môj výber nemusí sadnúť každému a preto ak hľadáte ďalšie inšpirácie na skvelé letné vône, tak na notine ich nájdete určite neúrekom. O pár dní tam začína aj Summer Black Friday 2021 a preto je to skvelá príležitosť uchmatnú si letnú vychytávku za super cenu.

Budem rada ak mi do komentárov napíšete Vašu letnú topku parfémov a ja sa na Vás teším nabudúce.


P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk

2 comments

  1. O Calvin Klein CK One parféme som už toho veľa počula a už dlho som ho chcela aspoň ovoňať :) Parfémy od Marca Jacobsa sú jednoducho nádherné, sama som jeden vyskúšala a bol skvelý :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    ReplyDelete