Filorga C-Recover

Filorga

Vitamín C je zázrak pre pleť a práve preto je to jedna z mojich najobľúbenejších aktívnych látok. Na jej výsledky nemusíte čakať veľmi dlho a sú aj veľmi dobre viditeľné. Vitamín C je aj skvelý antioxidant a preto by ste ho určite mali zaradiť do svojej rutiny. Minulý mesiac som mala možnosť otestovať vitamín C francúzskej značky Filorga, ktorá je uznávanou značkou od 70-tych rokov a je známa vďaka svojimi anti-agingovými produktmi. 

Filorga C-Recover je ultra ľahké sérum mliečnej farby. Skvele sa rozotiera a veľmi rýchlo sa vstrebáva bez zanechávania filmu, či lepkavého pocitu. Má výraznejšiu no stále príjemnú a nenásilnú vôňu. Keď si zakúpite plné 30 ml balenie dostanete sérum rozdelené do troch 10 ml fľaštičiek s uzáverom a samostatne priloženou pipetou. Vitamín C je totiž dosť háklivý na vzduch a svetlo a môže zoxidovať. Preto toto rozloženie do troch osobitných fliaš zabezpečí to, že Vám produkt vydrží dlhšie čerstvý. Zároveň menšia 10 ml nádoba je praktickejšia na cesty. Oceňujem aj to, že nádoba je nepriehľadná, aby sa produkt nedostával do kontaktu s UV lúčmi.

Sérum obsahuje 8% kyselinu askorbovú (ascorbic acid), ktorá je asi najpopulárnejšou formou vitamínu C. Koncentráciu nájdete uvedenú len na oficiálnej stránke výrobcu, ale na samotnej fľaštičke to uvedené nie je. Okrem hlavnej účinnej látky obsahuje aj vitamín E, vitamín B3, kyselinu hyaluronovú a biotín. Keď som si poriadne preštudovala zloženie veľmi ma zaujala kombinácia týchto látok. 

- Vitamín C je skvelý antioxidant, má rozjasňujúce účinky, zjemňuje pigmentové škvrny, stimuluje tvorbu kolagénu a množstvo iných benefitov. Vitamínu C som už na blogu venovala jeden celý článok, tak pokiaľ by ste sa o ňom chceli dozvedieť viac, tak si ho odporúčam prečítať

- Vitamín E je skvelý v kombinácii s C-čkom pretože posilňuje jeho účinky a preto tieto dve látky uvidíte často spolu. Okrem toho je vitamín E skvelý v boji s vráskami a je rovnako dobrý antioxidant

- Niacinamid, teda vitamín B3 redukuje mazotvorbu, minimalizuje póry, je skvelý v boji s akné

- Kyselina hyaluronová je skvelý hydratant

Filorga C-recover swatch

Filorga C-recover serum

Sérum obsahuje 8% kyselinu askorbovú čo je skvelá koncentráci na to, aby ste videli prvé účinky už po pár dňovom pravidelnom používaní. Zároveň je to však dostatočne nízke na to, aby to bolo vhodné aj pre citlivejšiu pleť. Milujem na ňom jeho mliečne vodnatú konzistenciu, ktorá sa veľmi rýchlo vstrebáva do pleti. Nezanecháva ju vôbec lepkavú a už druhý týždeň som spozorovala jasnejšiu a rozžiarenejšiu pleť. Pleť sa Vám po dobrom C-čku stále odvďačí. Netreba však zabúdať na používanie SPF, ale to Vám asi pripomínam stále :-) Sérum môete používať každý deň, ráno a aj večer a prvé vysledky uvidíte už po jednom či dvoch týždňoch. 

Filorga ma veľmi milo prekvapila a rozhodne Vám odporúčam C-Recover vyskúšať. Skvelé je aj to, že si na skúšku viete zaobstarať aj 10 ml tester a nemusíte si kupovať plné balenie. Takto viete sérum vyskúšať a až potom sa rozhodnúť či si plné balenie zakúpite alebo nie. Tester nájdete na elnino.sk spolu s inými produktmi značky Filorga. Ja osobne oceňujem možnosť testerov a to najmä pri trošku drahších značkách, aby si človek bol istý či produkt s jeho pleťou sadne. Filorga je však skvelá značka, ktoré je na trhu už množstvo rokov a vedia čo robia a preto sa kúpy nemusíte obávať.

Filorga C-recover




P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžete ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžete sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)


**tento článok je napísaný v spolupráci s elnino.sk

1 comment