Alverde - 7 dňová kúra

alverde ampulky

Minulý mesiac sa ku mne dostala nová pleťová ošetrujúca 7-dňová kúra od značky Alverde. Krásne jarné balenie obsahujúce 7 ampuliek so zmesou bachových kvetov, ktoré sú vhodné pre všetky typy pleti. Milujem takéto intenzívne kúry, pretože s nimi viete dosiahnuť žiadaný efekt za krátky čas. 

Keď balenie otvoríte vo vnútri nájdete 7 ampuliek troch rôznych druhov. Viete ich rozlíšiť samozrejme podľa názvu na obaloch, ale aj podľa farieb.
Frische-Kur - osviežujúca kúra sa nesie v modrej farbe a aplikuje sa v prvý, druhý a siedmy deň. Obsahuje kyselinu hyaluronovú a komplex hnedých a zelených rias.
Gelassenheits-Kur - relaxačná kúra so zelenou farbou, ktorá sa aplikuje v tretí a štvrtý deň. Obsahuje vitamín E a komplex na ochranu pred voľnými radikálmi.
Regenerations-Kur - regenračná kúra chrakteristická žltou farbou, ktorá sa nanáša na pleť v piaty a šiesty deň. Obsahuje vitamín E a účinnú látku z rastliny Parakresse, ktorá je známa svojimi omladzujúcimi účinkami.

alverde 7-tage-ampullen kur


Ampulky od Alverde pre mňa nie sú novinkou, pretože som ich už mala možnosť v minulosti testovať. Cca 10 ampuliek sa nachádzalo v adventnom kalendári roku 2019 a bola som s nimi veľmi spokojná. Tieto sú však úplnou novinkou a sú odlišné aj svojim zložením, pretože sú dokonca dvojzložkové a obsahujú nielen sérum na báze vody, ale aj olejovú časť. Práve preto je dôležité ampulky pred rozlomením a použitím priadne premiešať, aby sa obe časti prepojili a vy ste si produkt rozniesli na tvár, krk a dekolt rovnomerne.

Pokiaľ ste ešte nikdy predtým nepoužívali ampulky, tak sa nemusíte báť. Je to v podstate viac koncentrované sérum, ktoré je balené v sklenenej ampulke, ktorú stačí len rozlomiť a obsah vyliať na tamopónik. Ja si zvyknem stále zabaliť ampulku do vatového tampónu a takto ju zlomiť a obsah si vylievam priamo na ruku, aby som zo séra dostala čo najviac na svoju tvár.

Alverde nie je žiadna nová značka a v DM-ke je už roky a preto určite viete, že sa zameriava na to, aby jej zloženie bolo čo najprírodnejšie. Výnimkou samozrejme nie sú ani tieto ampulky. Sú bez minerálnych olejov, umelej parfumácie a farbív a bez umelých konzervantov. V zložení sa môžete všimnúť parfum, no jedná sa len o esenciálne oleje, preto ak na ne nemáte alergiu alebo reakciu, tak ich môžete pokojne používať. 

Ale poďme na moje dojmy a skúsenosti po testovaní. Musím najprv pochváliť obal, ktorý je krásny a vo vnútri je jasne označené ktoré ampulky sa používajú v ktorý deň. Myslím si, že aj vďaka obalu a celkovej prezentácii, je toto vhodné aj ako darček pre kozmetickú maniačku. Samotné ampulky sa celkom ľahko otvárajú a každá jedna z nich obsahuje 1 ml, čo stačí na celú tvár, krk a dekolt. Pokiaľ by ste ampulku použili len na tvár, tak Vám vystačí aj na dva dni. Odporúčam Vám však požívať ju aj na krk a dekolt, pretože práve na tieto oblasti veľmi často zabúdame a zanedbávame ich, takže si túto intenzívnu kúru zaslúžia.

Prvé dva dni sa používajú modré ampulky po ktorých som mala pleť pekne zhydratovanú a nič jej nechýbalo. Ďalšie dni nasledujú zelené ampulky, ktoré boli z tohto celého setu moje najobľúbenejšie. Ihneď na ďalší deň som si všimla, že moja pleť bola nielen zhydratovaná, ale aj krásne rozžiarená a zjednotená. Milujem keď vidím tak rýchlo výsledok a bola som aj veľmi milo prekvapená, pretože aj drogérkové produkty dokazujú svoju kvalitu. Nasledovali žlté ampulky, ktoré sú podľa popisu zamerané na omladenie. Po ich použití som opäť videla, že moja pleť bola zhydratovaná a pekná. Omladenie sa za 2 dni vidieť samozrejme nedá a na to treba určite dlhšie užívanie. A posledný deň sme sa opäť vrátili k modrej ampulke a trošku mi bolo ľúto, že tam namiesto modrej nebola zelená, pretože tú som si obľúbila najviac. Na všetkých troch druhoch ampuliek musím pochváliť to, že aj napriek tomu že obsahovali olejovú časť, tak sa do pleti veľmi rýchlo vstrebávali a nezanechávali je premastenú. Celkovo tento set hodnotím veľmi klade a je to ozaj hydratačná bomba (chcem len poznamenať, že môj typ pleti je zmiešaná až mastná) a vaša pleť dostane boost. 


Alverde ampulky

Zloženie:

Osviežujúca kúra: Aqua, Carthamus Tinctorius Seed Oil*, Sesamum Indicum Seed Oil*, Alcohol Denat., Glycerin, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Water*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Sodium Pca, Sodium Levulinate, Parfum**, Malachite Extract, Sodium Anisate, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Tocopherol, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Algin, Citronellol**, Linalool**, Maris Aqua, Lactic Acid, Chlorella Vulgaris Extract, Calluna Vulgaris Flower Extract*, Centaurium Erythraea Extract*, Geraniol**, Citral** * zložky z ekologického certifikovaného poľnohospodárstva **z prírodných esenciálnych olejov 

Relaxačná kúra: Aqua, Carthamus Tinctorius Seed Oil*, Sesamum Indicum Seed Oil*, Alcohol Denat., Glycerin, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Water*, Propanediol, Helianthus Annuus Seed Oil*, Sodium Levulinate, Parfum**, Hordeum Vulgare Seed Extract, Prunus Persica Juice, Pyrus Malus Juice, Triticum Vulgare Seed Extract, Sodium Anisate, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Panax Ginseng Root Extract, Tocopherol, Glyceryl Caprylate, Sodium Hydroxide, Citronellol**, Linalool**, Glyceryl Undecylenate, Ci 75810, Lonicera Japonica Flower Extract*, Geraniol**, Verbena Officinalis Flower/Leaf Extract*, Citral* * zložky z ekologického certifikovaného poľnohospodárstva **z prírodných esenciálnych olejov 

Regeneračná kúra: Aqua, Carthamus Tinctorius Seed Oil*, Sesamum Indicum Seed Oil*, Alcohol Denat., Glycerin, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Water*, Alcohol, Helianthus Annuus Seed Oil*, Sodium Levulinate, Parfum**, Acmella Oleracea Extract, Tocopherol, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Sodium Anisate, Citronellol**, Linalool**, Sodium Hydoxide, Cichorium Intybus Leaf Extract*, Geraniol**, Olea Europaea Fruit Extract*, Citral**, Ci 75120 * zložky z ekologického certifikovaného poľnohospodárstva **z prírodných esenciálnych olejov


Alverde ampulka


Túto 7-dňovú kúru Vám určite odporúčam pokiaľ potrebujete poriadne zhydratovať pleť a dodať jej trocha energie po tejto ťažkej zime. Zloženie je veľmi príjemné, účinky viditeľné a cena je cca o polovicu nižšia ako pri iných značkách, ktoré ponúkajú podobné 7 ampulkové sety. Táto cena je skvelá pokiaľ ste ešte nikdy takýto set nepoužívali a chceli by ste to vyskúšať. Čo je super je aj to, že túto kúru viete kúpiť v každej DM drogérii a pokiaľ kvôli aktuálnej situácii uprednostňuje nákupy online, tak aj na ich e-shope mojadm.sk.


Alverde kúra


P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)


Tento článok je napísaný v spolupráci s DM drogériou


2 comments

  1. takéto ampulky som skúšala asi iba od Balei a už si na ne moc nepamätám. takže to asi nebola žiadna extrémna výhra. Ale toto ma moc zaujalo a určite si ich v najbližšej návšteve Dm.ka kúpim. Ďakujem ti za tip:)
    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    ReplyDelete
  2. Tahle kůra vypadá vážně zajímavě, možná dám na tvé doporučení a ráda vyzkouším. :)

    ReplyDelete