La Roche Posay Hyalu B5

L Roche Posay Hyalu B5

Blíži sa studené jesenné obdobie a určite nielen ja začínam trošku šalieť predtým, ako sa mi začne opäť meniť pleť. Studené dni mi každoročne menia pleť a stáva sa viac a viac citlivejšou. Preto musím byť neskutočne opatrná s látkami, ktoré by mohli moju pleť podráždiť. Látka, na ktorú sa však môžem celoročne spoľahnúť je Kyselina Hyalúronová, ktorá síce má v seba názov kyselina, no nie je kyselina v pravom zmysle slova. Nie je to látka, ktorá by bola pre pleť dráždivá a je skvelá pre všetky typy pleti. Je to veľmi obľúbená zložka, pretože dokáže v pleti zadržiavať vodu a tým ju udržať hydratovanú a predchádzať známkam starnutia. Práve preto je sérum s takýmto obsahom vhodné počas celého roka a dokonca aj keď naša pleť začne vyvádzať.


La Roche Posay Hyalu B5 sérum

Skvelý hydratačný produkt, ktorý Vám odporúčam vyskúšať je La Roche Posay Hyalu B5. Zázrak v modrej fľaštičke. Okrem obsahu kyseliny hyalúronovej obsahuje aj vitamín B5 (vo forme Panthenolu, ktorý je v podstate provitamínom vitamínu B5), ktorý je rovnako skvelý hydratant. Kombinácia týchto dvoch látok zabezpečí vašej pleti dostatočnú hydratáciu. Okrem toho tam nájdete aj Tocopherol (vitamín E) a Madecassoside (výťažok zo Centelly Asiaticy, ktorý podporuje účinky vitamínu B5 a Kyseliny Hyalúronovej). Sérum je vďaka svojmu zloženiu skvelým pomocníkom pri hydratáciu všetkých typov pleti.

Samotné sérum je priehľadnej farby a jeho konzistencia je gélovito vodnatá. Veľmi ľahučko sa rozotiera a dobre sa vstrebáva do pleti a nezanecháva na nej žiaden pocit ťažkosti a ani ju nijak nezaťažuje. Produkt sa predáva v sklenej 30 ml modrej fľaštičke s pipetou, ktorá veľmi dobre naberá produkt. Na moje počudovanie produkt obsahuje aj parfumáciu, ktorá mu dodáva veľmi jemnú no príjemnú vôňu. Je to však posledná ingrediencia v zložení, takže jej tam nie je veľa.

La Roche Posay Halu B5 pipeta

La Roche Posay Hyalu B5 swatch

Na účinky netreba čakať veľmi dlho. Po nanesení na pleť ucítite ihneď hydratačný boost a pleť je ihneď napitá, rozžiarená a hebká na dotyk. Moja pleť je síce mastná, no verte či nie aj mastná pleť potrebuje hydratovať. Niekdy môže byť prehnané mastenie sa pleti spôsobené tým, že je pleť dehydrovaná a extra hydratáciou sa pleť môže postupne dostať do normálu. Sérum je vhodné pre všetky typy pleti, ale určite si ho zamilujete a nepustíte z ruky keď ste majiteľkou suchej pleti. Ja osobne ho používam len pri večernej rutine a to mi bohato stačí. 

Doma už mám pár sér, ktoré majú podobné zloženie a slúžia primárne na hydratáciu pleti, no zo všetkých, ktoré som doteraz skúšala je toto najlepšie. La Roche Posay síce nie je najlacnejšia značka a ale je veľmi kvalitná a ich produkty sú vyrobené na jednotku. Pokiaľ Vás trápi suchá pleť, alebo len hľadáte dobré hydratačné sérum kvôli predchádzaniu vrások, tak určite by som vsadila na toto.

La Roche Posay Hyalu B5 sérum

Zloženie:
Aqua / Water, Glycerin, Alcohol Denat., Propylene Glycol, Panthenol, Pentylene Glycol, Dimethicone, Peg-6 Caprylic/Capric, Glycerides, Ppg-6-Decyltetradeceth-30, Glyceryl Isostearate, Madecassoside, Sodium Hyaluronate, Ammonium, Polyacryloyldimethyl Taurate, Disodium Edta, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Xanthan Gum, Butylene Glycol, Tocopherol, Phenoxyethanol, Parfum /Fragrance. (Code F.I.L. : B212343/1).

La Roche Posay Hyalu B5 hydratačné sérum

So sérom som veľmi spokojná, pretože oproti iným vidím a cítim okamžitú hydratáciu pleti a rýchlejšie účinky a určite sa k nemu ešte vrátim. Kupovala som ho na notino, kde viete nájsť okrem klasického 30 ml balenia aj veľké 50 ml balenie, ktoré vám samozrejme vydrží dlhšie. Budem rada ak mi dáte vedieť či sérum poznáte a aké s ním máte skúsenosti vy.






P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk

2 comments