Urban Decay - testovanie noviniek

Urban decay

Urban Decay je značka, ktorá je známa úplne každému milovníkovi kozmetiky. Už ako mladá baba študentka som túžila po jednej z ich paletiek. V tom čase vyšla paletka Naked a všetci z nej boli paf. No ako študentka bez peňazí som si takú drahú paletku nemohla dovoliť a vtedy sa u nás na Slovensku asi ani nedala zohnať. Keď som si už konečne našporila, tak som nakoniec siahla po Book Of Shadows 4, ktorá okrem paletky obsahovala aj linku, riasenku a bázu pod očné tiene. Bola to moja prvá drahá paletka, ktorú som si kúpila a mám ju dodnes. Síce ju už nepoužívam, pretože už je 100 rokov po spotrebe, ale mám ju len pre tú nostalgiu.

Od vtedy už pretieklo veľa vody a už ako pracujúci a zarábajúci človek si môžem dopriať aj tie najnovšie vecičky od UD. Preto mi dnes napadlo, že vám zhrniem posledných pár noviniek, ktoré sa u mňa za posledný rok objavili a prezradím vám, aký mám na ne názor.


Urban Decay Stay Naked

Začnem s najnovším makeupom Urban Decay Stay Naked, ktorý sa na trhu objavil minulý rok. Nahradil makeup Naked Skin, ktorý sa už tuším prestal vyrábať. Predchádzajúcu verziu som žiaľ neskúšala a preto ich neviem porovnať. S touto novinkou som však veľmi spokojná. Má krásne luxusne vyzerajúce balenie, ktoré je žiaľ plastové a nie sklenené ako som si sprvu myslela. Je síce vhodnejší na cestovanie kvôli váhe, no sklo je sklo. Výhodou drahších makeupov oproti drogérke je obrovský výber odtieňov. Stay Naked má v ponuke širokú škálu odtieňov od najsvetlejších až po najtmavšie. Nie som si úplne istá či sa aj na európskom trhu dajú kúpiť tie úplne najtmavšie, no na americkom určite. Označenie odtieňov je perfektné a týmto by sa mohli inšpirovať všetky značky.

Dvojčísile - 30 - označuje tmavosť odtieňu. Čím vyššie číslo, tým tmavší odtieň.
Prvé písmeno - W ; C ; N - Warm - teplý typ, Cool - studený typ, Neutral - neutrály typ
Druhé písmeno - Y ; P ; N - Yellow - žltý podtón, Pink - ružový podtón, Neutral - neutrálny podtón

Makeup má plné krytie a môžte ho nanášať hubkou a pre ešte plnšie krytie aj štetcom. Na pleti drží veľmi dlho a výdržou mi takmer pripomína Estee Lauder Double Wear. Aj keď na Double Wear nemá nič. Páči sa mi, že aj napriek plnému krytiu na pleti nevytvára masku a pekne s ňou splynie. Je určený pre všetky typy pleti. Musím potvrdiť, že na mastnej pleti drží perfektne, no nie som si úplne istá či bude úplne vhodný aj pre veľmi suchú pleť. Tieto extrémne dlho-trvácne makeupy môžu mať totiž tendenciu vysušovať. Preto ak máte suchú pleť, tak odporúčam pred použitím dobre zhydratovať pleť.

Urban Decay Stay Naked makeup

Urban Decay Stay Naked swatch 30WY

Ďalšia novinka, ktorá ma nesmierne zaujala je nový krycí púder Urban Decay Stay Naked The Fix, ktorý je niekde prezentovaný aj ako púdrový makeup. Skúšala som ho preto aj samostatne ako makeup a je tam ozaj len jemnučké krytie a zjednotenie pleti. Určite ho neodporúčam pre veľmi suchú pleť pretože by Vás mohol dosť vysušiť. No pre mastnú pleť je to topka. Radšej ho však nosím ako púder spoločne s Stay Naked makeupom. Obe dokopy sa nádherne dopĺňajú a na pleti robia krásny finish a predĺži aj životnosť makeupu. 

Musím veľmi pochváliť nádherné luxusné prevedenie. Vo vnútri nájdete aj zrkadielko, ktoré by podľa mňa malo byť súčasťou každého púdru a taktiež aj labutienku. Odtiene púdru sa zhodujú s odtieňmi makeupu, takže ak už máte makeup, tak odporúčam kúpiť si rovnaký odtieň púdru.

Urban Decay Stay Naked The Fix

Urban Decay Stay Naked The Fix

Urban Decay Stay Naked odtieň

To čo dokáže ešte viac predĺžiť makeup je setting sprej. Asi najznámejší a najlepší na trhu je Urban Decay All Nighter. Tohto roku však vyšlá aj jeho druhá verzia s podnázvom Ultra Matte. Všetko čo má v názve matte je vhodnejšie viac na mastnú ako na suchú pleť. Zloženie má veľmi podobné s klasickým, no je tam pridaný kaolín, ktorý zvyknete nájsť v hĺbkovo čistiacich maskách, ktoré z pleti dokážu odstrániť mastnotu. Práve tento kaolín má zabezpečiť matnú pokožku a makeup po dlhšiu dobu ako klasický. Musím povedať, že rozdiel je len minimálny a preto nevidím veľký dôvod prečo vymeniť klasický za novú verziu. Novinka má však jednu chybičku krásy a to, že ako ho pred použitím poriadne nepremiešate, tak na pleti zanechá malé biele bodky (predpokladám že je to ten kaolín). Dajú sa síce pretretím ruky zmazať, no je to niečo čo by som od drahého setting spreja nečakala. Preto jednoznačne odporúčam klasický All Nighter, na ktorý sa môžte spoľahnúť stále a nerobí neplechu.

Urban Decay All Nighter

Urban Decay All Nighter

Urban Decay Naked Honey

A konečne sa dostávame k mojej láske. Urban Decay Naked Honey. Už keď som ju videla na Instagrame, povedala som si, že toto musím mať. Skladba tieňov je presne taká akú milujem a myslím že takéto zlatavé tiene pristanú môjmu typu. Nádherný zlatý mohutný a luxusne vyzerajúci obal v sebe ukrýva 12 tieňov, zrkadlo a obojstranný štetec. Kvalita je famózna a pokiaľ máte nektorú z Naked paletiek, tak viete o čom hovorím. Perfektná pigmentácia, dobre sa chytajú a roztierajú po viečku a skvele sa medzi sebou strácajú. Farby sú perfektne poskladané, ale aj tak sa nájde veľa ľudí, ktorým vadí, že sa jedna opäť o teplú paletku. Ja však tento typ paletiek milujem a užívam si že to teraz letí. 

No nejedná sa o úplnú novinku. Tohto roku už vyšla aj nová Naked paletka s názvom Ulta Violet, ktorá už podľa môjho názoru, tak trošku stráca zmysel slova Naked. Neviem si totiž predstaviť nahé líčenie s fialovou. Každopádne paletka je sama o sebe krásna a pokiaľ preferujete studené tiene a milujete fialovú, tak sa Vám bude určite páčiť. Ja však ostávam pri tejto Honey, pretože je univerzálna na každú príležitosť a jednoducho ju milujem. Mám tu samozrejme pre Vás aj líčenie, ktoré som tentoraz nahrala na IGTV.

Urban Decay Naked Honey

Urban Decay Naked Honey

Urban Decay Naked Honey

Urban Decay Naked Honey líčenie

A teraz Vám poviem jednu skvelú správu, Urban Decay už viete kúpiť aj na notino a viete tam nájsť všetky ich ikonické produkty s ktorými budete mať dokonalý makeup. Určite mi nezabudnite napísať, ktorý Urban Decay produkt je Váš najobľúbenejší a či sa chystáte na nákup novej Naked paletky.

Urban Decay novinky


P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk

2 comments

  1. Zo spomínanej značky ma hlavne zaujíma vyskúšať makeup

    ReplyDelete
  2. Od této značky bych jednou ráda něco vyzkoušela, ta paletka vypadá krásně! :)

    ReplyDelete