POREfessional vs POREfessional

Porefessional

The Porefessional z dielne Benefit je asi najikonickejšia podkladová báza na trhu. A pokiaľ zvyknete sledovať YouTube, tak ste túto bázu určite videli u nejednej, alebo nejedného Beauty Guru. Pokiaľ ste ale vo svete kozmetiky nováčikovia, tak podkladová báza na pleť slúži na ´´vyzmizíkovanie´´ pórikov a jemných liniek a prípravu pleti na následné nanášanie make-up. 

Zelený Porefessional je na trhu už pár rokov, no konečne sa tento produkt začal vyrábať aj v iných verziách. Minulého roku to bol ružový a tohto roku modrý.

Porefessional hydrate

Minulého roku uzrela svetlo sveta ružová verzia The Porefessional Pearl Primer, ktorý slúži rovnako na minimalizáciu pórov ale je zároveň rozjasňujúci. Keďže je mám mastný typ pleti, tak tento primer som musela žiaľ odignorovať. Preto ma potešilo keď tohto roku vyšla nová verzia v modrom obale The Porefessional Hydrate Primer. Hydratáciu pleti potrebuje každý a preto je tento primer oveľa univerzálnejší ako jeho ružový predchodca. No je táto novinka rovnako dobrá ako originál?

Povedzme si najprv niečo o originále. The Porefessional je skvelá podkladová báza, ktorá aj napriek obsahu silikónu nie je na pocit silikónová. Je jemne našľahaná a veľmi dobre sa aplikuje na pleť. Neobsahuje žiaden alkohol, parabény, sulfáty a ani oleje a preto je skvelá aj pre mastnú pleť. Obsahuje však parfumáciu, ktorá síce je príjemná, no nepotrebná. Okrem toho obsahuje aj vitamín E, ktorý je skvelý kvôli svojim anti aging účinkom. Po nanesení na pleť veľmi pekne vyplní póriky bez toho aby ich upchával a urobí na pleti jemnučký photoshop. Čo sa týka ´´vyzmizíkovania´´ pórov, tak je to jeden z top primerov na trhu a preto je aj tak obľúbený. 

Ja osobne ho mám veľmi rada a pokiaľ sa potrebujem zbaviť pórikov, tak stále siahnem len po tomto priemeri. Má príjemnú konzistenciu a dobre sa rozotiera po pleti a nedrolí sa a ani nerobí žmolky. Za mňa skvelá báza a pokiaľ máte problém s rozšírenými pórmi tak ju odporúčam. Cenovo nie je najlacnejšia, ale viete si zaobstarať aj mini cestovnú verziu a otestovať produkt a zistiť či Vám sedí.

porefessional
(vľavo klasický, vpravo modrý)

The Porefessional Hydrating Primer má veľmi podobnú konzistenciu ako originál. No narozdiel od originálu je samotný produkt viac lesklejší a to hlavne kvôli obsahu hydratačných zložiek. Pôvodný je viac matnejší. Nanáša sa na pleť rovnako dobre a čo sa týka svojej prvotnej funkcie tak v tomto sa nijak neodlišuje od pôvodného Porefessional. Čo sa týka zloženia, tak rovnako obsahuje silikóny a parfumáciu a neobsahuje sulfáty, parabény a ani alkohol. Namiesto vitamínu E obsahuje kyselinu hyaluronovú a bambucké maslo. Tieto dve zložky by mali dodať pokožke hydratáciu. Čo sa týka samotnej hydratácie, tak tá je dosť nevýrazná a pocitovo z tejto báze by som nikdy nezistila, že sa jedná o hydratačnú ak by to nemala napísané na obale. Napríklad báza od Too Faced Hangover, alebo báza od Catrice Prime and Fine sú po nanesení príjemne hydratačné. 

Túto bázu by som zhodnotila ako veľmi príjemnú a robí čo má a pokiaľ máte suchú pleť a máte radi klasický Porefessional, tak táto novinka je niečo čo má rovnaké účinky a plus nato obsahuje aj hydratačné zložky. Je to taká zlatá stredná cesta medzi klasikou a hydratačnou bázou.

Porefessional

Porefessional Hydrating primer

Zloženie:
The Porefessional - Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Isononyl Isononanoate, Silica, Dimethicone Crosspolymer, Isododecane, Phenoxyethanol, Polymethyl Methacrylate, Titanium Dioxide (CI 77891), Cyclohexasiloxane, Tocopheryl Acetate, Fragrance (Parfum), Mica, Iron Oxides (CI 77492), Limonene, Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77499), Triethoxycaprylylsilane, BHT.


The Porefessional Hydrating Primer - AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, GLYCERIN, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, DIGLYCERIN, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, DIMETHICONE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, PENTYLENE GLYCOL, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, ISOHEXADECANE, PHENOXYETHANOL, DIPHENYLSILOXY PHENYL TRIMETHICONE, CYCLOHEXASILOXANE, SILICA, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, ISOCETETH-10, POLYSORBATE 60, PARFUM (FRAGRANCE), DIMETHICONE/PHENYL VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, SORBITAN ISOSTEARATE, SODIUM HYALURONATE, LIMONENE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, BHT, ALUMINA, MAGNESIUM OXIDE, TOCOPHEROL. [+/-: CI 19140 (YELLOW 5, YELLOW 5 LAKE), CI 42090 (BLUE 1 LAKE), CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77163 (BISMUTH OXYCHLORIDE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)]. N° 13762/A

The Porefessional

Oboje verzie The Porefessional sú skvelé a svoju primárnu funkciu robia úžasne. Baby s rozšírenými pórmi by sa na túto vecičku mali určite zamerať. Modrá hydratačná verzia nie je až taká hydratačná ako by som očakávala, ale je dobre že existuje aj takáto verzia pre ženy, ktoré majú suchšiu pleť, alebo potrebujú napríklad počas zimných období pod makeup niečo hydratačnejšie.


P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok nieje napísaný v rámci žiadnej spolupráce.

3 comments

  1. Hmm, značka Benefit ide akosi mimo mna... neviem, páčia sa mi jej produkty, dizajn, čitala som na nu už vela pozitivnych reakcii... no budem musiet niekedy skusit... a možno začnem práve s týmito bázami, lebo nejakú hladam už dlhšie.

    ReplyDelete
  2. Ja by som chcela od Benefitu ceruzku na obočie ale nejak som sa k nej ešte nedostala. Možno časom :) Ale báza vyzerá pekne.

    Ako (ne) nakupovať počas tehotenstva?

    ReplyDelete