COSRX naplasti proti akné

COSRX proti akné

Bojovať s akné je beh na dlhé trate. Pokiaľ aj Vás trápi, tak určite viete o čom hovorím. Keď som bola teenagerka mala som hrozné akné. Dovolím si povedať, že asi najhoršie v triede. Stále som si priala, aby to už prešlo a časom to aj prešlo, ale musela som si pár rokov počkať a samozrejme, že som sa musela aj naučiť starať sa o svoju pleť. Aj keď teraz už sa s akné až tak netrápim ako kedysi, stále mám problematickú pleť a veľmi ľahko sa z niečoho vyhodím. Preto mám doma stále produkty s ktorými si pomáham. Jednou z týchto vecí je maska na akné, alebo lepšie povedané náplasť.


COSRX náplasť na akné

Sú to malé priehľadné náplasti, ktoré sa umiestnia na akné, čím ho počas dňa zamaskujú a zároveň ho pomáhajú vysušiť, zmierňujú zápal a akné sa rýchlejšie zahojí. A keďže moja obľúbená kórejská značka COSRX takéto náplasti má, tak som ich musela vyskúšať. V minulosti som už takéto náplasti používala a aj keď sa nejedná o žiaden zázrak, ktorý by možno mnohí čakali, stále som videla nejaký efekt. Akné nebolo také začervenané a rýchlejšie zmizlo. Určite nečakajte, že si náplasť nalepíte a o pár hodín Vám akné zmizne. Keď už sa Vám akné vytvorí, tak tam už prebieha určitý zápal, ktorý sa musí zahojiť a to chce stále určitý čas.

Náplaste sú však skvelé ak to potrebujete urýchliť, alebo ak máte významný deň a potrebujete to zakryť. Práve preto aj COSRX majú 2 rôzne druhy týchto náplasti. Clear Fit Master Patch obsahuje 18 náplasti v priemere 10 mm, ktoré sú po bokoch tenšie a v strede trochu hrubšie. Slúžia hlavne na zamaskovanie nechcených vyrážok na pleti. Sú vhodné na denné nosenie počas ktorého vytvárajú bariéru medzi akné a vonkajším znečistením. Tým sa akné viac nezapáli. Zároveň počas dňa absorbuje nečistoty a prebytočnú mastnotu. Keď náplasť zmení počas dňa farbu na bielu, je potrebné ju odstrániť, pretože už do seba nasala prebytočnú mastnotu a už prestáva účinkovať. Počas dňa je na ňu možné dokonca naniesť aj makeup a normálne fungovať.

COSRX Clear Fit Master Patch

COSRX Clear Fit Master Patch náplasti

COSRX Clear Fit Master Patch

COSRX Clear Fit Master Patch aplikácia

Druhý typ náplastí v bielo červenom obale majú názov Acne Pimple Master Patch a tieto obsahujú už väčší počet náplasti a sú zamerané na intenzívnejšiu ´´likvidáciu´´ akné. V balení sa nachádza 24 náplasti v troch rôznych veľkostiach. Najväčšie majú priemer 12 mm, stredné 10 mm a najmenšie 7 mm. Tieto sú už hrubšie a preto nie sú úplne vhodné na denné nosenie, pretože sú už viac viditeľné. Je to z toho dôvodu, že sa viac zameriavajú na zneškodnenie nechcených vyrážok a nezameriavajú sa na ich maskovanie. Preto sú skôr vhodné na večerné a nočné nosenie. Nápodobne aj túto náplasť treba odstrániť a vymeniť za novú akonáhle zmení farbu na bielu.

COSRX Acne Pimple Master Patch

COSRX Acne Pimple Master Patch aplikácia

Náplasti fungujú ako majú, ale skutočne pri ich kúpe nečakajte zázrak. Je to pomôcka na zakrytie a urýchlenie hojenia. Akné je menej červené, zaberá menšiu plochu a skôr zmizne. A pokiaľ tieto náplasti skombinujete s tampónikmi od COSRX s kyselinou salycilovou o ktorých som už písala minulý rok, tak Vám to akné zmizne ešte skôr a pekne Vám to zároveň prečistí celú pleť. Zároveň nezabúdajte na správe čistenie pleti a odličovanie, pretože pokiaľ sa pleť správne nečistí a zanedbáva sa, tak potom ani náplasti napomôžu. Náplasti spolu s ďalšími produktmi od COSRX nájdete na notino spolu s ďalšími značkami kórejskej kozmetiky.

Určite mi dajte do komentárov vedieť, či ste už niečo podobné skúšali. A pokiaľ máte aj svoj vlastný trik ako bojujete s akné, tak sa môžte pokojne podeliť.

COSRX Master Patch náplasti


P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk

7 comments

  1. V mých teenage letech jsem měla úplně stejné problémy a troufnu si říct, že už jsem se s tím také naučila pracovat. Přesto mě akné stále trápí v jednom období v měsíci, kdy jsou ženské hormony trošku rozházené a přesně v tu dobu by se mi náplasti hodily :) Děkuji za tip <3

    Pauline's Tiny World

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mám to také tak, podařilo se mi sice od puberty se akné téměř zbavit, ale vždy před pár dní před menstruací se mi několik pupínků objeví. A myslím si také, že je to vlivem hormonů. Stejně jako to, že v jiné části měsíce zas nemám absolutně žádné libido. Tak docela uvažuji o něčem takovém.

      Delete
  2. O těchto maskách/náplastech slyším prvně, ale vypadají zajímavě. Dneska už tolik problémy s akné nemám jako kdysi, ale když se občas objeví při menstruaci třeba, tak je vhodné mít v záloze nějakou zbraň proti nim. :)

    Lucka z Seriouszone

    ReplyDelete
  3. Love your blog and hats off to your dedication towards your work!

    ReplyDelete
  4. "Great article! Thanks for sharing this with us.

    Check us out at Tropika Club Magazine
    To learn about Tropika Club's Search Directory for Beauty and Wellness Services, please pay a visit to Tropika Club now.

    Some of the articles at Tropika Club Magazine would be:

    1.Will Shaving Make Your Hair Grow Back Thicker?

    2.How to care for your hair between Salon Visits

    3.The Amazing Powers of Hyaluronic Acid for your Face

    4.The Best Nasi Lemak in Singapore

    5.Top 10 Frequently Drawn Winning 4D Numbers from Singapore Pools"

    ReplyDelete