Prírodné lufy VOLO

prírodné lufy

Neviem ako vy, ale ja som sa doteraz v sprche umývala len s klasickou hubkou aké sa dajú kúpiť v hocijakej drogérii. Keď mi však v maily pristála ponuka vyskúšať tieto prírodne lufy, nemala som ani šajnu čo to je. Niečo som si o tom prečítala a s radosťou som súhlasila, pretože zbožňujem skúšať novinky. Pokiaľ ste na tom podobne ako ja a ešte ste lufy neskúšali, tak Vám ich v tomto článku trochu priblížim.


volo sponge

Lufa je v podstate prírodná špongia, ktorá vďaka jemným pórikom dokáže vytvoriť hustú penu. Má skvelé absorpčné schopnosti a obsahuje molekulárny jód vďaka ktorému má dobré antiseptické vlastnosti. Tieto lufy sú vhodné na umývanie celého tela ale aj tváre. Predtým som na tvár zvykla používať napríklad konjackovu hubku, ktorá je skvelá, ale mám s ňou jeden problém. Trvá veľmi dlho kým do seba nasaje vodu a zmäkne a to sa pri týchto lufách vôbec nestane. Ihneď po namočení do seba nasaje vodu a zmäkne a je pripravená na použitie. 

Tieto lufy sa zbierajú z Jadranského mora, kde ich zbierajú ručne potápači. Pri zbere zachovávajú časti týchto húb, ktoré sa potom dokážu opäť zregenerovať. Preto sú tieto hubky skvelou ekologickou alternatívou k syntetickým hubkám na ktoré sme zvyknuté. Všetky tieto hubičky v rôznych veľkostiach viete kúpiť na e-shope volo.sk, ktorý sa špecializuje práve ne tieto prírodné lufy.

lufa na tvár

Lufa VOLO na telo

Okrem samotných hubiek si viete obstarať aj 2v1, teda hubku s mydielkom, alebo lepšie povedané mydlo s lufou. Majú v ponuke krásne mydlá v tvare mušle a na druhej strane je samotná lufa. Mydielko stačí namočiť a potom sa s ním priamo umývať. všetky mydlá sú vyrábané ručne iba z prírodný surovín a z certifikovaných esenciálnych olejov a vôní. Ja som si vybrala bielu verziu s vôňou levandule a s obsahom bambuckého masla, manga a kakaového masla. A to mydielko je jednoducho pecka. 

Druhá verzia mydielok sú v klasických tvaroch hranola v ktorom sú ale taktiež zapustené lufy rôznych farieb. Takže mydlo stačí tiaž len namočiť a priamo sa s ním aj umývať. Lufy v týchto mydielkach sú rovnako jemnučké ako len čisté lufy a ihneď po namočení zmäknú a dajú sa používať. Na výber máte z viacerých vôní ako je levandula, hrozno, mlieko a med a pomaranč.

Lufa s mydlom

Lufa s mydlom levanduľa

Lufa s mydlom hrozno

Mydlo s lufou hrozno

Tieto lufy sa mi veľmi zapáčili. Používam ich každý deň a zatiaľ sú ako nové, takže môžem potvrdiť aj to, že sú veľmi trvácne. Sú jemnučké a hebučké a k tomu aj ekologické, takže som sa rozhodla, že na ne presedlám úplne a už nebudem kupovať žiadne syntetické hubky a ostávam už len pri týchto prírodných. 

Budem rada ak mi dáte do komentárov vedieť, či ste už na podobné hubky narazili a či ich používate a ja sa na Váš teším pri ďalšom článku.

volo



P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s volo.sk

3 comments

  1. Davnejsie som tieto hubky skusala, ale nezaujali ma tak, aby som ich pouzivala pravidelne.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    ReplyDelete
  2. Mydlá s lufou ma veľmi zaujali, rada by som ich v blízkej budúcnosti vyskúšala :). Inak krásna recenzia, ako vždy :)

    ReplyDelete
  3. "Great article! Thanks for sharing this with us.

    Check us out at Tropika Club Magazine
    To learn about Tropika Club's Search Directory for Beauty and Wellness Services, please pay a visit to Tropika Club now.

    Some of the articles at Tropika Club Magazine would be:

    1.Will Shaving Make Your Hair Grow Back Thicker?

    2.How to care for your hair between Salon Visits

    3.The Amazing Powers of Hyaluronic Acid for your Face

    4.The Best Nasi Lemak in Singapore

    5.Top 10 Frequently Drawn Winning 4D Numbers from Singapore Pools"

    ReplyDelete