La Roche-Posay pre citlivú a intolerantnú pleť

La Roche Posay citlivá pleť

Citlivá pleť je pojem ktorý som poznala len na teoretickej úrovni, no nikdy som nevedela aké to je ju mať. Keď som bola teenagerka, tak som mala ako väčšina mojich vtedajších rovesníkov problém s akné a mastnou pleťou. To bol jediný problém s pleťou, ktorý ma trápil a modlila som sa aby sa mi pleť už konečne znormalizovala. To však prišlo až o veľa rokov neskôr kedy som spoznala aké to je mať peknú a čistú pleť bez bubákov na tvári. No s pribúdajúcim vekom pribúdajú aj iné problémy a na pleti sú to vrásky. Preto som posledné roky začala zdokonaľovať svoju skin care, aby moja pleť bola čo najzdravšia. No pleť nie je niečo čo môžme naprogramovať a ani niečo čomu môžme rozkazovať a rovnako ako sa meníme my a mení sa prostredie v akom žijeme, mení sa naša  pleť. Moja sa vekom zbavila akné no akosi je posledné roky viac a viac precitlivelá. Vekom sa človek zbaví jedného problému, aby mohol začať riešiť iný. Našťastie trh so skin care je dnes plný skvelých a hlavne kvalitných produktov na rôzne problematiky pleti.

Mojou hlavnou zásadou je, že ak potrebujem riešiť nejaký zásadný kožný problém, či už na pleti, alebo na tele, tak smerujem rovno do lekárne. Nechcem tým povedať, že všetko čo kúpite v lekárni je automaticky to najlepšie na pleť. Samozrejme, že je veľa skvelých a účinných produktov, ktoré kúpite mimo lekáreň. No lekáreň je poruke na úplne každom sídlisku a viem, že tam nájdem už overené značky, ktoré mi už v minulosti zachránili pleť. V drogériách to s kvalitnou skin care, ktorá by mala k tomu všetkému ešte aj dobré a kvalitné zloženie je už trochu ťažšie. Preto keď sa moje pleť zblázni idem rovno smerom do lekárne.

La Roche Posay toleriane sensitive riche

Každým rokom pozorujem, že hlavne v zime je moja pleť veľmi precitlivelá. Vyvrcholilo to minulého roku v decembri kedy ma zachránila značka La Roche-Posay s kozmetickým radom Toleriane, ktorý je určený na citlivú, suchú a intolerantnú pleť. Pleť bola celú zimu v poriadku a prežila som ju. Potom sa opäť znormalizovala a ja som opäť nabehla na svoju pôvodnú skin care rutinu. No túto zimu sa to opakuje znova a mojej precitlivenej pleti vadí proste všetko. Preto som opäť siahla po overenej značke, no po iných produktoch ako minulého roku.

La Roche Posay Toleriane Sensitive Riche je hydratačný pleťový krém, ktorý je vhodný aj pre tú najcitlivejšiu pleť. Obsahuje skvelé zložky ako glycerín, ceramidy, niacinamid a samozrejme aj upokojujúci termálnu vodu z La Roche-Posay a neobsahuje žiadnu parfumáciu čo je veľmi dôležité. Je veľmi hutný a je skvelý aj pre extrémne suchú pleť. Aj keď moja pleť je v zime skôr zmiešaná, tak vôbec mi tá hutnosť nevadí a ani sa mi vôbec počas dňa nemastí pleť. Pleť je hydratovaná a nerobia sa mi potom na pleti nepekné červené fľaky či iné známky podráždenia. Minulý rok som skúšala probiotickú verziu, ktorá mala trochu ľahšiu konzistenciu, no tento rok som chcela niečo poriadne hutné a som rada, že som neurobila krok vedľa.

Tak ako je dôležité hydratovať pleť, je aj veľmi dôležité hydratovať očné okolie, pretože práve táto oblasť je náchylná na prvé vrásky ale je aj najcitlivejšia, takže som tiež siahla po produkte z radu Toleriane. Nikdy predtým som ešte nemala očný krém od La Roche-Posay a preto som nevedela do čoho idem, ale zároveň som bola aj veľmi zvedavá. La Roche-Posay Toleriane Ultra Yeux je určený výlučne na citlivé očné okolie. Na začiatok musím pochváliť balenie s uzamykateľnou pumpičkou, ktoré je hermeticky uzavreté čo je skvelé. Všetky ostatné krémy z tohto radu, ktoré som skúšala sú v klasických plastových tubách, kde sa po otvorení dostáva vzduch a tým sa produkt po čase znehodnocuje oxidovaním. Krém obsahuje okrem termálnej vody aj patentovaný komplex Neurosenise spolu s Niacinamidom, ktoré pôsobia proti opuchom očného okolia. Rovnako neobsahuje žiadne konzervanty, parfumáciu a ani alkohol. Krém je veľmi ľahučký a dobre sa nanáša, čo v mojom veku ocením. Skvele hydratuje a ak sa náhodou dostane do očí, tak vôbec nepáli a ani nespôsobuje žiaden diskomfort. Pokožka očného okolia nie je nijak podráždená a ani začervenená, takže krém jednoznačne odporúčam.

La Roche-Posay Toleriane Yeux

La Roche Posay Effaclar

K správnej starostlivosti o pleť patrí aj čistenie pleti. Tentokrát som trošku zariskovala a siahla som po La Roche-Posay Effaclar Gel, ktorý je tiež určený na citlivú pokožku, ale so zameraním na mastnú pleť. Čistiaci krém od Toleriane už mám odskúšaný a je skvelý, no mala som pocit, že na moju mastnú pleť nedostačujúci. Effaclar je čo sa týka mastnej pleti skvelý rad a výnimkou nie je ani tento čistiaci gél. Okrem termálnej vody obsahuje aj zinok, ktorý znižuje sekréciu kožného mazu. Jediná vec, ktorú musím vytknúť je parfumácia, ktorá je síce na poslednom mieste, no aj tak tam je a nemusela by. Odhliadnuc od parfumácie je to skvelý čistiaci gél, ktorý zbaví kožu všetkých nečistôt a mastnoty a zanecháva ju čistú. No odporúčam ho len pokiaľ máte mastnú pleť v opačnom prípade môže byť na pleť dosť vysušujúci.

Zima je tiež neúprosná aj k mojim perám a každú zimu mám v každom vrecku aspoň jeden balzám na pery. Povedala som si, že vyskúšam aj balzám La Roche-Posay Cicaplast Balm, ktorý je určený pre extrémne suché pery. Balzam je fajný hutný a skvele hydratuje pery do hĺbky. Nie je to len mastný krém, ktorý sedí na povrchu a nerobí nič.

La Roche-Posay Cicaplast

Urobila som si poriadnu zásobu, ale táto zima je neúprosná, takže o pokožku sa treba poriadne starať. Lekáreň BENU mala v čase keď som produkty objednávala aj skvelú akciu a to, že k nákupu produktov La Roche-Posay posielali darček La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+. Tento sprchový gél je určený pre citlivú, suchú, intolerantnú a atopickú pokožku a je vhodný dokonca aj pre novorodencov. Pokožku tela síce citlivú nemám, no ako prevencia je to super.

Pokiaľ aj vy v zime máte problémy so suchou, či precitlivenou pleťou, jednoznačne odporúčam tieto produkty. Značka Je veľmi kvalitná so super zložením a má super produkty aj pre intolerantnú pleť. Ja ich používam už druhú zimu a moja pokožka už nie je začervenaná.

La Roche-Posay Lipikar AP+

Benu lekáreň La Roche Posay


P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s lekárňou BENU

8 comments

  1. Cicaplast bazlam som mala a je fakt super.

    ReplyDelete
  2. Ještě jsem od této značky nic neměla, ale líbí se mi. Já jsem si teď oblíbila značku Uriage. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uriage je tiež skvelá značka :-) Teraz testujem šampóny a som bola velmi milo prekvapená

      Delete
  3. Tuhle značku chci čím dál tím více vyzkoušet :)
    Vítejte u Mišky

    ReplyDelete
  4. Хочу спробувати цю марку!

    https://lolazas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. "Great article! Thanks for sharing this with us.

    Check us out at Tropika Club Magazine
    To learn about Tropika Club's Search Directory for Beauty and Wellness Services, please pay a visit to Tropika Club now.

    Some of the articles at Tropika Club Magazine would be:

    1.Will Shaving Make Your Hair Grow Back Thicker?

    2.How to care for your hair between Salon Visits

    3.The Amazing Powers of Hyaluronic Acid for your Face

    4.The Best Nasi Lemak in Singapore

    5.Top 10 Frequently Drawn Winning 4D Numbers from Singapore Pools"

    ReplyDelete