Alcina - čím prekvapila posledné mesiace ?

ALCINA

Ahojte baby, dúfala som, že tento článok stihnem vydať do konca roka, no nestíhačky a vydávam ho až teraz. Ale konečne je to tu. Novinky značky Alcina za posledné mesiace boli plné dekoratívky, vlasovej kozmetiky, ale aj skin care.  Pôjdem však pekne po poradí a začnem kolekciou na ktorú sa každoročne teším.


Alcina FALL in love rúže

Jesenná kolekcia FALL in love je každoročne plná skvelých rúžov na pery a krásnych farieb. A aj v roku 2019 som sa dočkala. Kolekcia pozostávala zo 4 rúžov na pery, 2 ceruziek a lesku. Obľúbencom z tejto kolekcie je obojstranná ceruzka na pery Lip Duo, ktorá má z jednej strany kontúrku a z druhej je to rúž v ceruzke. Máte na výber z farbičiek Cinnamon Brown a Berry Nude a oboje sú krásne nude jesenné farbičky s dokonalou pigmentáciou. Pokiaľ by ste chceli vymeniť matný vzhľad za lesklý, tak stačí pridať lesk na pery Satin Lip Gloss, ktorý s rúžmi perfektne ladí. Či ho použijete v kombinácii s nejakým rúžom, alebo len samostatne je na Vás. Na perách vyzerá krásne a zároveň ich hydratuje.

Posledné produkty z kolekcie sú rúže Pure Lip Colour, ktoré ma dosť sklamali. Oproti ostatným rokom mi tam chýba vysoká pigmentácia na akú som pri Alcine zvyknutá z minulých rokov. Na výber je zo štyroch krásnych farieb, ktoré sú ako stvorené na jeseň: 01 Natural Mauve, 02 Warm Sienna, 03 Cashmere Rose a 04 Poppy Red. Tohto roku je aj dizajn rúžov iný na rozdiel od ostatných rokov, čo sa mi páči, pretože je to niečo nové, svieže a hravé. Ale žiaľ pigmentácia je dôležitejšia ako obal a tu som ostala sklamaná.

Alcina Lip Duo

Alcina Fall in love swatch
(zľava: Pure Lip Colour 03+04; Lip Duo Berry Nude rúž + ceruzka; Satin Lip Gloss)

ALCINA glam it up

Druhá kolekcia dekoratívnej kozmetiky s názvom Glam It Up! sa nesie v elegantom štýle. Najviac ma zaujali krásne trblietavé monotiene Eye Shadow v troch variáciách: 01 Golden Sand; 02 Bronzing Rose a 03 Cool Taupe. Krásne len tak na celé viečko, alebo len do stredu na zvýraznenie alebo aj ako rozjasňovač. Určite odporúčam aj ceruzky Kajal Liner v týchto krásnych metalických odtieňoch: Silver Gray a Rosy Brown. Na jednej strane je automatická ceruzka a na druhej hubička na rozmazanie. Ceruzky sú veľmi mäkučké a veľmi ľahko sa s nimi kreslí a počas dňa sa vôbec nerozmazávajú.

Nakoniec produkt na obočie v podobe pera Eyebrow Pencil, ktorý je dosť veľký nepodarok. Je to v podstate niečo ako linka, len so zúbkami, ktoré by mali nakresliť viac čiar naraz. Čiary sú však veľmi ostré a rozpíjajú sa a na obočí to vôbec nevyzerá dobre. Už som podobné produkty skúšala od iných značiek a všetky boli doteraz prepadáky a táto vecička nie je výnimka. No pokiaľ by ste toto pero chceli aj napriek tomu vyskúšať tak máte na vyber z dvoch odtieňov: light a dark.

ALCINA Kajal LIner

ALCINA Kajal LIner swatch
(zľava: Silver Gray a Rosy Brown)

ALCINA Eyebrow Pencil

ALCINA Eyebrow Pencil swatch
(Eyebrow pencil odtieň dark)

ALCINA Eye Shadow

ALCINA Eye Shadow swatch
(zľava: cool taupe, bronzing rose, golden sand)

ALCINA Ganz Schon Lang

Dostávame sa k vlasom a tu Vám musím povedať, že nový vlasový rad s názvom Ganz Schon Lang je peckový. V preklade to znamená úžasne dlhé a je to rad vlasovej kozmetiky určený hlavne pre majiteľky dlhých vlasov. Ale samozrejme, že ich môže používať každý. Obsahuje šampón, kondicionér a dvojfázový hydratačný sprej. Sú zamerané hlavne na hydratáciu, pretože dlhé vlasy, hlavne pri končekoch sú suchšie a majú tendenciu sa lámať. Preto obsahujú zložky ako panthenol,  phytosqualan a hlavne keratín. 

Produkty používam odkedy ich mám doma, teda už cca 2 mesiace a moje vlasy sú top. Krásne lesklé, hebučké a hlavne sa veľmi ľahko rozčesávajú. A samozrejme že aj krásne voňajú. Som s nimi neskutočne spokojná a zatiaľ top vlasová rada akú som za minulý rok vyskúšala. Pokiaľ máte dlhé vlasy a trápia Vás suché a lámavé končeky, tak určite skúsite tieto produkty.

ALCINA Ganz Schon Lang

ALCINA Pre Aging

Nakoniec tu mám pre Vás niečo zo skin care. Alcina má skvelé produkty v starostlivosti o pleť a preto keď mi dorazil tento krém Pre-Aging Cream s biotechnologickou pavučinou, len som sa škrabala na hlave, že čo to vlastne vymysleli. Nikdy som o ničom takom nepočula, ale milujem nové technológie takže som bola happy, že vyskúšam niečo iné.

Hlavnou účinnou látkou tohto krému je kremík, ktorý sa nachádza prirodzene v pokožke, rovnako ako kolagén a kyselina hyaluronová. Je dôležitý pre stavbu a pevnosť spojivového tkaniva a s pribúdajúci vekom sa v pokožke stráca. Preto ho podobne ako kyselinu hyalúronovú a kolagén treba dopĺňať. Okrem toho obsahuje biotechnologickú pavičinu, čo je vlastne biotechnologicky vyrobený hodváb, ktorý tvorí prirodzenú bariéru pokožky a pomáha ostatným účinným látkam aby ostali v pokožke.

Krém je ozaj veľmi zaujímavý. Je hutnejší, no nie je mastný a ani ťažký a nezanechá pleť mastnú a ani lepkavú a dokonca tá pavučina nie je na pleti cítiť. Má krásny dizajn a pôsobí luxusným dojmom. Krém je skôr vhodný pre ženy po 25-ke kedy sa z pleti začínajú pomaly strácať látky ako kolagén a aj kremík. Preto ak hľadáte krém, ktorý by predchádzal známkam starnutia, tak sa môžte mrknúť aj na tento od Alciny. A pokiaľ to skombinujete aj s ich Haluronovou radou, ktorá je top, tak si myslím, že Vaša pleť sa Vám odvďačí.

ALCINA Pre-aging Cream

Často krát dostávam otázku kde sa dajú produkty zohnať. Môžte ich nájsť v salónoch, ktoré používajú túto kozmetiku a ich zoznam viete nájsť na stránke alcina.sk . Dajte mi určite vedieť, ktorý z produktov Vás najviac zaujal a ja sa na Vás teším už čoskoro.


Alena :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci so značkou ALCINA


4 comments

  1. Il cinturino in gomma è dotato di un cambio rapido brevettato imitazioni orologi QucikSwitch che consente un cambio rapido e semplice del cinturino. La cinghia di quest'anno replica orologi aggiunge un meccanismo a pulsante che utilizza lenzuola più leggere per maggiore comfort e praticità.

    ReplyDelete
  2. Alcinu znám, ale zatím jsem ještě nic neměla. Ráda bych to ale napravila :)
    Vítejte u Mišky

    ReplyDelete
  3. Produkty vypadají opravdu skvěle, hlavně ty odstíny rtěnek! :)

    ReplyDelete
  4. "Great article! Thanks for sharing this with us.

    Check us out at Tropika Club Magazine
    To learn about Tropika Club's Search Directory for Beauty and Wellness Services, please pay a visit to Tropika Club now.

    ReplyDelete