Ako na krásne biele zúbky

Bielenie zubov

Kto by nechcel mať krásne biele zúbky. Dnes je to oveľa ľahšie ako v minulosti a nemusíme ani vyhodiť celú výplatu u zubára. Áno, samozrejme že bielenie u zubára je to najefektívnejšie a najrýchlejšie, no je aj najdrahšie a nie je vhodné pre citlivé zuby. Preto by som Vám v dnešnom článku chcela ukázať ako udržiavam svoje citlivé zuby biele. 


Biorepair bieliaca zubná pasta

Základom nielen bielych, ale hlavných zubov je denné čistenie pomocou zubnej pasty. Dnes je na trhu neskutočne veľa bieliacich zubných pást a asi by ste nenašli značku, ktorá by jednu nemala vo svojej ponuke. No pokiaľ máte citlivé zuby, alebo nechcete aby Vám bieliaca pasta zvýšila citlivosť zubov, tak siahnite po paste pre citlivé zuby. Zvyčajne používam Elmex či Sensodine, no najnovšie som na tip priateľovej sestry vyskúšala Biorepair PRO White. Je vhodná pre citlivé zuby, chráni sklovinu a obnovuje ju a okrem toho má aj bieliace účinky. Nemám po nej vôbec citlivé zuby a moje zuby udržiava pekné biele. Čo sa týka bieliacich pást, tak samozrejme, že je potrebné ich používať každý deň, ráno aj večer a dlhodobo. No aj tak ten bieliaci účinok nie je tak viditeľný ako pri klasickom bielení, no tieto pasty majú skôr na dennej báze udržiavať zuby biele a zbavovať ich zafarbenia, ktoré sa na nich počas dňa dostane konzumáciou jedla. Pre mňa je to skôr doplnok k bieleniu a tieto pasty udržia zúbky dlhšie biele a vidím to už dlhodobo aj na svojich zuboch, ktoré mi nežltnú až tak veľmi ako kedysi.

Pokiaľ máte svoju obľúbenú pastu, ktorá nie je bieliaca a nechcete sa jej vzdať, tak môžte vyskúšať prášky na bielenie ako napríklad Hello Coco, ktorý obsahuje aktívne uhlie, ktoré pri dlhodobom používaní zbavuje zubov škvŕn, zašednutia a vie zúbky pekne prebieliť. Stačí si pred samotným umytím zubov namočiť zubnú kefku do prášku a ´´umyť´´ si ním normálne zuby. Potom stačí pokračovať, klasickou pastou a je to. Hello Coco obsahuje aj výťažky z mäty a príjemne osvieži ústnu dutinu. Navyše je to vegánsky produkt netestovaný na zvieratkách.

Hello Coco Mint

Listerine Advanced White ústna voda

Umývanie zubov dokončujem stále ústnou vodou, ktorá osviež dych a zabraňuje tvorbe zubného povlaku. No viete nájsť aj ústne vody s bieliacim účinkom, ktoré majú podobné vlastnosti ako pasty. Odstraňujú škvrny zo zubov a zároveň aj zabraňujú počas dňa aby sa na zuby usadzovali farbivá z jedla a tým pomáha k udržaniu pekného žiarivého úsmevu. Teraz používam Listerine Advanced White s ktorou som veľmi spokojná a v podstate k značka Listerine sa stále vraciam, pretože sa mi osvedčila.

A nakoniec sa dostávam k produktu, ktorý má najsilnejší bieliaci účinok a sú to bieliace pásiky na zuby. Narozdiel od pást či ústnych vôd sa tieto pásiky používajú počas určitého obdobia počas ktorého intenzívnejšie bielia zuby. Ja si takéto pásiky na zuby aplikujem 2x do roka a potom si belosť zubov udržiavam pastami a ústnymi vodami. Na trhu je však veľa pásikov a už som aj mnohé vyskúšala. Je určite dobré dávať si pozor na pásiky, ktoré obsahujú peroxid. Samozrejme, že tie majú vďaka peroxidu silnejší bieliaci účinok, no bez konzultácie zo zubným lekárom to nie je veľmi dobrý nápad. Sama som ich v minulosti skúšala no nedopadla som dobre. Pre moje citlivé zuby to bol šok a hlavne niekoľko dňové bolesti. Pásiky potom dopoužíval priateľ ale aj on, ktorý nemá vôbec citlivé zuby sa začal sťažovať že ich má teraz citlivé. Takže z vlastnej skúsenosti sa už peroxidu vyhýbam a pokiaľ chcete skutočne bielenie s peroxidom, tak je dobré ísť k odborníkovi, ktorý zhodní stav Vašich zubov. No pokiaľ chcete domáce bielenie, tak dnes je na trhu veľa produktov aj bez peroxidu, ktoré vybielia o 1-3 odtiene v závisti od zažltnutia zubov. Určite Vám chcem odporučiť pásiky My White Secret, ktoré dokážu vybieliť zúbky bez bolesti, či zvýšenia citlivosti zubov. V balíčku sa nachádza 14 párov na hornú aj spodnú čeľusť. Pásiky veľmi dobre držia a zo zubov sa neodliepajú. Treba ich mať neaplikované 1 hodinu denne počas 14 dní a potom si biele zúbky stačí len udržiavať. Som s nimi veľmi spokojná a o pól rok si opäť urobím ďalšiu bieliacu kúru a vyskúšam možno ich kokosovú verziu.

My White Secret bieliace pásiky

My White Secret motto

My White Secret pásiky

Tieto pásiky viete najnovšie kúpiť na notino.sk, kde majú túto klasickú, ale aj kokosovú verziu. Okrem toho viete bielenie doplniť aj o zubnú pastu tejto značky, ktorá pomáha udržať vybielené zúbky biele čo najdlhšie. Samozrejme po bielení je dobré dodržiavať aj bielu diétu a to vyhýbať sa potravinám, ktoré zafarbujú zuby ako napríklad čierny čaj, káva a rôzne farbené sladené nápoje a podobne. Budem rada ak mi do komentárov napíšete ako si udržiavate biely úsmevy vy, poprípade či poznáte niektorý z mojich obľúbencov a ja sa na Vás teším pri ďalšom článku.

My White Secret bieliace pásiky na zuby

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk

2 comments

  1. To jsou skvělé tipy, díky za ně! Určitě něco z toho vyzkouším :))

    ReplyDelete
  2. na tie pásiky sa už nejakú dobu chystám :P

    WHEN PIGS FLY

    ReplyDelete