COSRX ďalší kórejský obľúbenec

Nikdy som sa netajila tým, že kórejská kozmetika je mojím obľúbencom a stále rada skúšam všetky nové značky, ktoré sa u nás objavia. Som rada že sa u nás stále rozširuje ponuka týchto značiek a viac a viac ľudí v nich nachádza obľubu. Veď niet sa čomu diviť. Kórejská kozmetika je vo svete topkou čo sa týka starostlivosti o pleť. Som rada, že notino.sk je jedným z mála e-shopov na ktorom nájdete širokú ponuku kórejskej kozmetiky a stále svoj sortiment rozširujú. V minulosti som už písala o mnohých kórejských značkách a ich produktoch no dnes tu mám pre Vás novinku.

COSRX kórejská kozmetika


Značka COSRX je pomerne mladá značka no aj za taký krátky čas si dokázala vydobyť miesto na výslní kórejskej kozmetiky a patrí medzi top obľúbené značky v Kórei.  Je to hlavne kvôli tomu, že je to značka orientovaná na účinné zložky vo svojich produktoch. Pri každom produkte je jasné z obalu akú účinnú zložku obsahuje a na čo slúži. Ich filozofiou je taktiež minimalizmus čo sa prejavuje v dizajne ich produktov, ale aj v ich zložení. Tie obsahujú čo najmenej zložiek, ale zato čo najúčinnejších pre pleť, čo najprírodnejších, bezpečných a s minimálnym rizikom podráždenia pleti. Vyrábajú kozmetiku pre všetky typy pleti no najviac sú obľúbené u problematickej pleti. Majú množstvo produktov, ktoré sa zameriavajú na túto problematiku a výsledky sú neskutočné. A nebola by som to ja, keby som túto značku nemala doma a hlavne na svojej pleti.

COSRX AHA/BHA čistiace tonikum

Prvý produkt, ktorý spomeniem je AHA/BHA Clarifying Treatment Toner, ktorý súži na exfoliáciu pleti, odstránenie mastnoty a zúženie pórov. Už samotný názov prezrádza, že hlavnými účinnými zložkami v tomto toniku sú AHA a BHA kyseliny. Tonikum je balené v plastovom 150 ml obale s rozprašovačom. Produkt sa preto musí naaplikovať na vatový tampón a potom sa ním potiera pleť. Tonikum obsahuje AHA kyselinu, konkrétne 0,1% kyselinu glykolovú, ktorá zbavuje pleť odumretých kožných buniek. Druhou kyselinou je BHA, teda kyselina salycilová v koncentrácii 0,1%, ktorá sa dokáže dostať hlbšie do pokožky a vyčistiť póry zvnútra a reguluje tvorbu mastnoty. Okrem týchto dvoch hlavných zložiek obsahuje aj 10% extrakt z jablčnej šťavy, ktorý tonizuje pleť a 10% extrakt z vŕbovej kôry, ktorá má protizápalové účinky. Hodnoty pH tohto tonika sa pohybujú v rozmedzí medzi 4 až 5 čo je nižšie ako prirodzené pH pleti, ale vzhľadom na to že obsahuje AHA a BHA kyseliny je to úplne normálne.

Tonikum je skvelé, dočistí pleť a zanecháva ju čistú. Tým že obsahuje iba malú koncentráciu kyselín nespôsobuje na pleti žiadne podráždenie. No keďže predsa len obsahuje kyseliny je potrebné pleť chrániť pre slnkom v podobe vysokého SPF faktora aby nedošlo k podráždeniu, alebo sa na pleti neobjavili pigmentové škvrny. Tonikum určite odporúčam a to hlavne pokiaľ máte problematickú pleť so sklonom k akné či čiernym bodkám a upchávaniu pórov.

COSRX AHA a BHA čistiace tonikum na problematickú pleť

COSRX Galactomyces 95 esencia

Druhým skvelým produktom je COSRX Galactomyces 95 Whitening Power Essence. Pokiaľ ste oboznámení s 10-krokovou kórejskou starostlivosťou o pleť, tak potom viete, že v nej má svoje miesto aj esencia. Esencia vo všeobecnosti slúži na hydratáciu pleti a je to niečo ako sérum, ale oveľa ľahšie a vodnatejšie. Preto sa ľahšie vstrebáva do pleti a ja osobne esencie rada používa počas rannej rutiny, kedy používam čo najľahšie produkty, pretože nerada cez deň cítim produkty na pleti. Toto tonikum však môžte používať ráno aj večer. Je taktiež balené v priehľadom 100 ml plastovom obale, ktorý je veľmi minimalistický. Esencia sa aplikuje pomocou pumpičky. Na celú tvár zvyčajne používam 2 pumpičky, nanesiem si ju na tvár a jemne výklepkám do tváre. Esencia sa neskutočne rýchlo vstrebáva do pleti a zanecháva ju hydratovanú zvnútra. A to mám na tomto produkt najradšej. Nesedí na pleti, ale pracuje vo vnútri pleti, tam kde má. Názov esencie tiež prezrádza čo je jej hlavnou účinnou zložkou. Obsahuje 95,4% enzýmu kvasinkových húb rodu galactomyces, ktoré dokážu veľmi efektívne hydratovať pleť zvnútra, majú protizápalové účinky a zjednocujú tón pleti. Okrem toho obsahuje 2% niacinamid, ktorý zužuje póry a 0,04% adenozín, ktorý má zvláčňujúce účinky a veľmi efektívne bojuje proti známkam starnutia.

Toto je moje obľúbená esencia vďaka tomu, že je neskutočne ľahučká na pleti, rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva pleť mastnú či lepkavú. Pleť je potom doslova napitá a rozžiarená. Produkty COSRX tiež neobsahujú žiadnu parfumáciu, takže ani jeden z týchto produktov v podstate nijak nevonia. Za mňa je to plus, aj keď kto by nemal rád príjemnú vôňu, ale v kozmetike tá parfumácia môže len podráždiť pleť a nie je tam potrebná.

COSRX Galactomyces esencia

COSRX Galactomyces 95 swatch

Zloženie:
Tonikum - Mineral Water, Salix Alba (Willow) Bark Water, Pyrus Malus (Apple) Fruit Water, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Sodium Lactate, Glycolic Acid, Water, Betaine Salicylate, Allantoin, Panthenol, Ethyl Hexanediol

Esencia - Galactomyces Ferment Filtrate, Niacinamide, Panthenol, Glycerin, 1,2-Hexanediol, Butylene Glycol, Betaine, Sodium Hyaluronate, Allantoin, Xanthan Gum, Ethyl Hexanediol, Adenosine

COSRX tonikum a esencia

COSRX produkty môžem len a len odporúčať. Majú skvelé zloženie, zameriavajú sa na ozaj účinné látky a ich produkty neobsahujú žiadne zbytočnosti, ktoré by mohli byť zaťažujúce pre pleť. Je mi veľmi sympatické, že značka je veľmi otvorená v otázke zloženia produktov a v akých koncentráciách sa nachádzajú jednotlivé účinné zložky. V poslednom čase sa stále najskôr pozerám na zloženie produktov a chcem vedieť čo tam je a v akom množstve. No pri mnohých značkách ešte stále nie je v móde informovať o tom spotrebiteľa a tak niekedy sa človek musí spoľahnúť na dobé meno značky a zisťovať či produkt účinkuje formou pokus-omyl. Samozrejme že kozmetika je veľmi individuálna, ale aj tak je dobré vedieť čo vlastne kupujete. Určite mi dajte vedieť či ste sa už s touto značkou stretli a či riešite zloženie produktov, alebo sa spoliehate na to, že bude robiť to čo sľubuje.

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk

6 comments

  1. COSRX momentálne hľadám všade možne na nete, tvoja recenzia mi určite pomohla :) Neskúšala si náhodou aj slimačiu esenciu?
    Recenzie-Kozmetiky

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu slimačiu ešte nie, ale aj na tú si brúsim zuby. Len najprv chcem spotrebovať túto aby som nemal milión otvorených vecí. Ale slimačie produkty sú vo všeobecnosti skvelé. mala som zatiaľ len tie od Missha :-)

      Delete
  2. Jasné mám od nich AHA 7 esenciu a je super. Je to môj prvý produkt tejto značky no som fakt spokojná. A zloženie riešim samozrejme, konečne chápem nejaké základné ingrediencie a čo sa s čím môže používať.

    ReplyDelete
  3. Omg COSRX is my favorite brand ever! I use their Good Morning Low pH Gel Cleanser and One Step Original Clear Pad, both are a staple to my skincare routine!

    ReplyDelete
  4. Beautiful pictures! Great post <3
    xoxo
    Lara

    www.verylara.com

    ReplyDelete
  5. Na produkty od COSRX pokukujem už dlho, všetci si ich chvália. Určite by som och rada raz vyskúšala! Hlavne ma láka essencia, pretože tento typ produktu som ešte doma nemala
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    ReplyDelete