Benefit - blush and brows

Benefit blush and brows

Ahojte baby, prajem Vám krásny víkend. Dnes som si pre Vás pripravila článok o značke Benefit, ktorú som posledné mesiace testovala. Nejedná sa o žiadne horúce novinky, no keďže táto značka nepatrí k úplne najlacnejším, tak som stále kúpu jej produktov odkladala. Jediný produkt, ktorý som od Benefitu mala je známy POREfessional, ktorý zbožňujem. No nedá sa posudzovať značku podľa jedného produktu a preto som si tohto roku povedala, že rozšírim zbierku aj o ďalšie produkty. A medzi najznámejšie a najmilovanejšie produkty Benefitu patria ich bronzery a lícenky.


Benefit blush bunch

Mala som šťastie a narazila som na balenie miniatúr ktoré obsahovalo 4 lícenky a 2 bronzery. Nie sú to plné balenia a nie sú ani v klasických obaloch. Obsahujú od 1,6 g až po 2,6 g a sú balené v pekných plastových obaloch. Tie však vyzerajú tak, že po pár otvoreniach a zatvoreniach ten plast povolí a vrchnák sa odtrhne, no ja som si ich aj tak plánovala povyberať a dať do magnetickej paletky a mať ich všetky pokope.

Najviac som sa tešila na Hoola a Hoola Lite o ktorých som stále len čítala a počúvala a teraz som ich konečne mohla aj vyskúšať. Asi je už každému jasné že Hoola je tmavší pre mňa osobne je to ideálna farba bronzeru a Hoola Lite je svetlejší a vhodnejší skôr pre bleduľky. Tohto roku prišli na trh s novými odtieňmi Hoola a to Caramel a Toasted, ktoré sú však tmavšie od klasického Hoola bronzeru. Myslím si, že pre iné zemepisné šírky je to super, že rozšírili odtiene aj o tmavšie, no ja osobne by som v budúcnosti privítala aj odtieň medzi Hoola a Hoola Lite. No vráťme sa k samotnej recenzii. Obe Hoola bronzery sú skvele pigmentované a veľmi dobre sa s nimi pracuje a nijak nefľakatejú. No aj napriek tomu, že oba bronzery sú skvelej kvality a nezaostávajú za svojou povesťou, tak Hoola Lite je podľa mňa oveľa lepšej konzistencie a je jemnejšie namletý. To je trošičku škoda, pretože ten mi veľmi farebne nesedí, takže ja väčšinou používam Hoola. Netvrdím, že by Hoola bol niečím zlý, no keď ich porovnám, tak Hoola Lite má proste takú konzistenciu, ktorú ja uprednostňujem. Obe tieto miniatúrky majú po 2,6 g, čo je podľa mňa úplne dostačujúce a vydrží mi to pomerne dlho.

Benefit hoola light
Benefit Hoola vs Hoola Light

Z balíčka som sa netešila len na bronzery, ale aj na líčenky a to najmä na Galifornia a Dandelion. V balení boli ešte aj Gold Rush a Rockateur, ktoré som vôbec nepoznala. Všetky štyri lícenky sú parfumované, čo mne osobne nevadí, no pokiaľ máte nejaké alergie, alebo Vám parfumované produkty vyslovene vadia, tak si na to treba dať pozor. Každá z nich je úplne iná no zároveň každá z nich má niečo do seba. Mňa najviac oslovila Dandelion, pretože to je presne farba, ktorú je preferujem nosiť na bežný deň. Jemná, romantická a nie extravagantná, ktorá sa hodí na každý bežný deň. Najvýraznejšia je Galifornia, ktorá je skvelá na fotky, či na video, kedy chcem aby tá lícenka bola trošku výraznejšia a viac viditeľná. Keď ju nosím na bežný deň, tak ozaj ten štetec len tak jemne namočím a poriadne rozblendím aby to nebolo too much. Gold Rush a Rockateur mňa osobne až tak veľmi nezaujali svojou farbou. Oni sú si trošičku podobné. Rockateur je trošičku tmavší a Gold Rush zas obsahuje jemné trblietky. Netvrdím, že nie sú pekné, ale farebnosťou je to typ líceniek, ktorý by som si asi nikdy nekúpila len tak samostatne. Všetky sú skvelej kvality, sú veľmi dobre pigmentované a veľmi dobre sa s nimi pracuje. Ozaj je už len na Vašich farebných preferenciách čo sa Vám páči viac a čo viete vynosiť. Všetky miniatúrky majú 1,6 g okrem Dandelion, ktorá má 2,3 g. Nechápem prečo je tam rozdiel v gramáži, no keďže Dandelion používam najviac, tak mi to aj celkom vyhovuje.

Benefit Dandelion
Benefit Gold Rush
Benefit blush swatch

Podľa môjho názoru sa jedná o skvelé produkt, ktoré sú skvele pigmentované, držia celý deň a nádherne sa s nimi pracuje. Myslím, že pokiaľ sa rozhodnete investovať do Benefit produktov, tak rozhodne si nájdu miesto medzi Vašimi obľúbencami. No určite si dobre premyslite aké farebné prevedenie Vám sadne najviac, alebo ktoré farby preferujete, pretože predsa len sa nejedná o lacné produkty a dať okolo 35 € za jednu lícenku či bronzer nie je málo. A môj názor je taký, že to Benefit s tými cenami trošku prehnal a ja osobne by som za ne plnú cenu nezaplatila aj keď sú dobrej kvality. Našťastie Benefit každý rok vydáva paletky, s týmito produktmi, ktoré sú cenovo výhodnejšie, tak radšej by som investovala do niečoho takého.

Benefit Blush Bunch

Ďalší typ produktov, ktoré má Benefit veľmi ospevované sú produkty na obočie. Majú ich toľko, že keď som uvažovala nad kúpou, tak som nevedela kde začať. Na stránkach Selfridges som narazila na sety za skvelé ceny a tak som začala práve tam. Benefit Soft and Natural Brows je set na obočie v plechovej krabičke, ktorý obsahuje 4 Benefit produkty. Šablonu na obočie, Goof Proof automatickú ceruzku na obočie, High Brow rozjasňujúcu ceruzku a 24-Hr Brow Setter gél na obočie. Najviac ma zaujímala ceruzka na obočie, pretože ja sa bez ceruzky na obočie nepohnem. Moje obočie je veľmi riedke a má nijaký tvar a preto si ho musím stále dokresliť a doplniť pomocou tieňov, ceruzky či pomády. Na stránke mali na výber z piatich odtieňov no číslo 4 bol vypredaný a číslo 5 príliš tmavý, tak som siahla po 3. Myslím že je to dobrá neutrálna farba, ktorá pristane všetkým brunetkám. Ceruzka je skosená a zo začiatku sa pomocou hrán dajú nakresliť ozaj tenučké čiarky, no používaním sa hrany zaoblia a potom je to ako používať klasickú automatickú ceruzku. S ceruzkou sa veľmi dobre kreslí a nijak pri tom nezlepuje chĺpky, nie je vosková a drží krásne celý deň. Samozrejme, že sa nedá porovnávať s výdržou pomády na obočie, ktorá je najlepšia na dlhé trate, ale spomedzi ceruziek má táto od Benefitku ozaj veľmi dlhú výdrž. Pokiaľ ceruzku kupujete samostatne, tak máte na výber z veľkého množstva odtieňov čo je skvelé. Cenovo je ceruzka dosť drahá, pretože sa jej cena ohybuje vyše 25 €. Obsahuje však 0,34 g produktu čo je dosť veľa produktu, ktorý vydrží dlho, pretože z ceruzky ubúda ozaj veľmi pomaly. Na druhej strane je dokonca aj kefka, ktorou si môžte doupraviť obočie a ja osobne ju používam stále. Pokiaľ idete do tohto produktu prvý krát, tak by som siahla po miniatúre, ktorá je o polovicu lacnejšia a má aj o polovičku menší objem. Nemá však kefku no na vyskúšanie to úplne stačí.

Benefit soft and natural brows
Benefit brows
Benefit Goof Proof brow pencil
Benefit swatch

Ceruzka High Brow je krémové ceruzka na rozjasnenie, či úpravu obočia. Osobne takéto produkty nezvyknem veľmi často používať. Je to vec ktorá sa hodí na Instagramovské fotenie, no nie úplne na bežný denný look. Tiež si nemyslím, že toto je produkt, ktorý by mal mať doma každý a vôbec ho nepovažujem za nejaký must have produkt. Samotná ceruzka však kreslí dobre a ozaj jej nemám čo vytknúť, no mám doma aj podobný produkt od Dermacolu, ktorý robí presne to isté a za oveľa menej peňazí. Ceruzka je zastruhávacia a má 2,8 g takže vydrží ozaj dlho no pýtať za ňu vyše 20 € je podľa mňa šialené.

Produkt, ktorý však stojí za to je 24 - Hr Brow Setter, ktorý súži na zafixovanie obočia. Má skvelú dvojstrannú kefku, ktorá má z jednej strany krátke a z druhej dlhé štetiny, Je preto ozaj univerzálna pre rôzne typy obočia. Samotný produkt obočia skvele zafixuje a pritom chĺpky vôbec nezlepí. Mala som doma už viacero drogérkových produktov, no všetky mali totálne nepoužiteľné kefky, alebo ten produkt mi obočie zlepoval a bolo ho neskutočne cítiť na obočí. Toto je ozaj prvý takýto produkt, ktorý mi vôbec ničím nevadí a rada ho nosím. Gélik má 3,5 ml a stojí tiež okolo 25 €. 

Produkt, ktorý však určite nepotrebujete je šablóna na obočie. Neviem či sa niečo také dá vôbec kúpiť osobitne, alebo to bolo súčasťou len tohto boxu, no je to trochu zbytočnosť. Pokiaľ si idete úplne prvý krát kresliť obočie a nemáte žiadnu šajnu ako na to tak možno vtedy by sa Vám to zišlo. No myslím, že každá z nás už má nejaký tvar obočia ktorý preferuje a drží sa ho.

Benefit 24-hr brow setterŠablóna na obočie benefit

Produkty sa mi zapáčili natoľko, že som sa rozhodla zakúpiť si aj ďalší set Benefit Brow-Rasing Lineup, ktorý obsahuje ďalšie produkty, ktoré som ešte chcela vyskúšať. Prvý set obsahoval samé plné produkty, no v tomto druhom sú len samé miniatúrky.

Benefit Brow-rising lineup

Prvým je Benefit Gimme Brow+ v odtieni 4. Je to maskara na obočie, ktorá chĺpky jemne zafarbí a dodá im objem. Farebne mi to celkom vyhovuje. Produkt veľmi dobre farbí, nezlepuje chĺpky a kefka je malá a veľmi praktická. Nemám mu ozaj čo vytknúť, no mám doma aj pár drogérkových produktov, ktoré sú tiež podarené no každému z nich niečo chýba. Gimme Brow je jednoducho povedané dokonalý produkt, ktorý má všetko čo má mať a funguje ako má fungovať.

Benefit Gimme Brow+
Benefit Ka Brow

Druhým produktom v balíku je pomáda na obočie Ka Brow, do ktorej som vkladala veľké očakávania a som rada že ma tento produkt nesklamal. Mám ho v odtieni 3,5 a dosť ma prekvapilo o koľko je tmavší ako napríklad Goof Proof v odtieni 3,5. Myslela som si, že všetky čísla odtieňov sú úplne rovnakých farieb, no zrejme nie. Jedná sa o miniatúru pomády na obočie balenú v sklenenom priehľadnom obale. V striebornom vrchnáku sa skrýva malý a praktický štetec. Pomáda je extrémne pigmentovaná, takže bacha aby ste to neprehnali. Čo sa týka výdrže, tak tá je zo všetkých vyššie spomenutých produktov najdlhšia a pokiaľ chcete produkt, ktorý sa Vás bude držať ako kliešť, tak je to práve tento. No ako pri všetkých pomádach aj tu je veľké riziko toho, že Vám ten produkt po čase vyschne kvôli forme balenia.Táto konkrétna ktorú mám už bola taká .... no nie úplne ´´čerstvo´´ vyzerajúca a mám z toho produktu pocit, že o pól roka ho už nebudem vedieť používať. Viem že sa dajú kúpiť kvapky, ktorými sa takéto produkty ´´oživujú´´, čo som aj sama zvykla robiť. Ale po čase ako ten produkt riedite tými kvapkami, tak akoby strácal svoje pôvodné vlastnosti a už nie je úplne taký istý ako predtým. Produkt je skvelý a jednoznačne ho odporúčam, no myslím si že sa oplatí isť viac do miniatúry, ktorú máte možnosť spotrebovať.

Benefit brow product swatches

Posledným tretím produktom v tomto sete je miniatúra Goof Proof Brow Pencil v odtieni 3,5, ktorá je o čosi tmavšia ako tá ktorú som mala ako prvú. O ceruzke som už písala v úvode, takže sa nebudem opakovať, ale aspoň som Vám tu ešte hodila porovnanie medzi plnou verziou a miniatúrou a aj aký je rozdiel medzi jednotliví farbami. A taktiež ukážku ako vyzerá ceruzka keď je úplne nová a krásne skosená a ako vyzerá po používaní. Miniatúra má skoro rovnakú veľkosť ako plná verzia a chýba jej len kefka na druhej strane. No vo vnútri je o polovicu menej produktu, takže sa nenechajte zmýliť obalom.

Benefit Goof Proof Brow pencil
Na záver musím napísať, že Benefit produkty excelujú svojou kvalitou a jednoznačne sú hodné svoje povesti. No každý z týchto produktov si vyžaduje väčšiu investíciu, takže ak Vám nevadí zaplatiť toľko za jeden či viacero kozmetických produktov, tak do toho a kúpu určite nebudete ľutovať. Pokiaľ chcete trošičku ušetriť a nevadia Vám miniatúrky, tak odporúčam ísť podobnou cestou ako ja a pohľadať sety s miniatúrkami, ktoré obsahujú viacero produktov za nižšiu sumu. Pokiaľ už máte doma nejaké Benefit produkty, ktorý je Váš obľúbený?

benefit products

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

**tento článok nie je napísaný v rámci žiadnej spolupráce.

5 comments

  1. To jsou krásné produkty :) Na benefit slyším samou chválu a sama jsem ještě žádný produkt nezkoušela, musím to napravit :)
    MyGoldenMind

    ReplyDelete
  2. Top věci na obočí! Mám goof proof a ka brow gel v nejtmavším odstínu. Jsem velice spokojená.

    ReplyDelete
  3. Benefit je skvělá značka, ale nemám ji zafixovanou jako luxusní, a tak mi ty jejich ceny přijdou přemrštěné. Také mi nejvíc vyhovuje dandelion a ka brow si nemůžu vynachválit. Super je, že Benefit má pořád nějaké dárkové balíčky a cestovní verze, které už cenově jdou a člověk pak neutratí půl výplaty ta tužku a gel na obočí 😅

    Veru z CZECHHONEY

    ReplyDelete
  4. Benefit ty obaly produktů fakt umí :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete