Môj toaletný stolík / ako uskladňujem kozmetiku

môj toaletný stolík

Môj toaletný stolík je mojím najobľúbenejším miestom v celom byte. Je to priestor, ktorý je len a len môj, kde sa cítim príjemne a viem sa zrelaxovať. Sadám si tu ráno a večer počas svoje skin care rutiny, kedy sa venujem len sebe a taktiež keď mám chuť hrať sa s dekoratívkou. Pre mňa je líčenie sa relaxom, oddychom a mojim malým útekom z každodenného stereotypu. Práve preto som si tento priestor prispôsobila svojmu vkusu, vyzdobila som si ho doplnkami, aby som sa v ňom cítila dobre a príjemne. A trvalo mi veľmi dlho pokiaľ som si našla svoj ideálny stolík, osvetlenie a doplnky, ktoré by spolu ladili a zároveň sa mi aj páčili a všetko to vytvorilo jeden celok. No konečne som v štádiu kedy som so stolíkom spokojná a možno týmto článok inšpirujem niekoho kto si svoj stolík zariaďuje, alebo uvažuje o zmene.


Môj toaletný stolík

Toaletný stolík je bielej farby a nakoľko mám ružové steny, tak toto bola jediná farebná varianta aká prichádzala do úvahy. Najprv som hľadala v kamenných predajniach, no tam je veľmi slabý výber a tak som skončila na internete, kde sa mi po pár týždňovom hľadaní podarilo nájsť môj vysnívaný. Biely stolík so štyrmi zásuvkami na ľavom boku, skrinkou na pravom a ešte veľkou zásuvkou v strede. K stolíku bolo aj veľké zrkadlo, takže som zabila dve muchy jednou ranou. Potom som stolík doplnila aj o osvetlenie, ktoré som si objednávala až z Estónska, pretože na Slovensku som v tej dobe nenašla nič poriadne, no neľutujem.

Potom prišli na rad doplnky, pretože bez nich by bol stolík prázdny a bez duše. Napravo aj naľavo mám umiestnené priehľadné akrylové organizéry, kde mám vystavené svoje rúže. Napravo klasické a naľavo tekuté. Stolík som doplnila o malý stojan na šperky kde si pred spaním ukladám prstene a retiazky. Mám síce aj šperkovnicu, ale ja pokiaľ šperky ráno nemám rovno pred očami, tak na ne zabudnem a takto sa mi to nestane. Veľmi vďačným kúskom sú jednoduché keramické tácky, ktoré používam na uskladnenie hubky na makeup a svoj obľúbený balzam na pery či lip scrub. Na stolíku priamo pred zrkadlom mám uloženú svoju aktuálnu skin care, ktorú práve používam a to rannú aj tú nočnú.

toaletný stolík doplnky
Môj toaletný stolík

Vedľa stolíka mám ešte malú skrinku s plastovými zásuvkami. Navrchu mám na keramickej tácke uložené svoje obľúbené parfémy, ktoré momentálne používam. Vzadu mám v bielom plátenom košíku novú kozmetiku, ktorú sa ešte len chystám otestovať a chem ju mať na očiach aby som na ňu nezabudla. A aby tu nebolo tak smutno tak ako dekoráciu vo váze biely kvet sakury. V jednotlivých zásuvkách mám stále pripravené produkty na aktuálne fotenie alebo natáčanie.

Moje obľúbené parfémy

No Vás určite zaujíma vnútro stolíka, takže sa poďme pozrieť do skrinky na pravo. V priehľadných akrylových organizéroch mám na najvyššej poličke uložené všetky svoje paletky. Našťastie sa mi tam pomestili všetky a ešte mám vzadu pár voľných priehradok. Jednu paletku mám však stále položenu na stolíku a to práve tú s ktorou sa ten týždeň líčim. Dala som si totiž také pravidlo, že každý týždeň v pondelok vyberiem zo svojej zbierky jednu paletku položím si ju na stôl a len s ňou sa budem líčiť. Takto zabezpečím to, aby som sa líčila s každou jednou a naplno ich využívala. Na spodnej poličke mám uloženú beauty elektroniku ako napríklad kulmu, žehličku, epilátor a ďalšie prístroje. No občas tam dám aj random veci ktoré práve nemám kde inde dať.

Moje obľúbené paletky
Môj toaletný stolík

Strednú veľkú zásuvku mám vďaka organizérom predelenú na niekoľko častí, aby sa mi tam veci nepomiešali a mala som všetko tam kde to chcem mať. Mám tu uložené všetko čo potrebujem mať rýchlo poruke ako napríklad manikúru, pilníky, kulmu na riasy, vreckovky, gumičky do vlasov a plátené masky. Priateľ tam má uložené aj svoje šošovky, pretože keby ich tam nemal tak by ich stratil, takže tu sú na bezpečnom mieste.

Teraz sa môžme presunúť na štyri zásuvky, ktoré sú naľavo. V prvej mám uložené balzamy na pery, riasenky, ceruzky, linky a produkty na obočie. Pokiaľ sa veľmi nelíčim a nerobím si full face makeup, tak si robím len obočie, dám si linku, riasenku a preto chcem mať tieto produkty poruke. Tieto produkty mám uložené v štyroch priehľadných nádobkách, ktoré som zrecyklovala z obalov Ferrero Rocher. Tie ich nádobky majú ideálnu veľkosť na ceruzky a riasenky. Rada na organizovanie kozmetiky využívam aj veci, ktoré už mám doma a tak viem trochu ušetriť.

tiredenie kozmetiky
triedenie kozmetiky

Keď otvorím druhú zásuvku, tak na mňa vykuknú makeupy, korektory, podkladové bázy a fixačné spreje. Tie som kedysi mala len tak nastojato poukladané, no stále mi padali a miešali sa a tak som na internete našla takéto predeľovacie pásiky, ktoré si človek vie prispôsobiť podľa seba a vytvoriť si priehradky podľa potreby. Je to super praktické a využiteľné nielen pri kozmetike, ale do každej jednej zásuvky, ktorú je potrebné predeliť.

Tretia zásuvky ukrýva púdre, lícenky, bronzery, rozjasňovače a kontúrovacie paletky. Mám ich zatiaľ poukladané vo vrchnáku jednej krabice, pretože stále ešte hľadám ideálne akrylové organizéry do ktorých by sa mi všetko zmestilo a zároveň by to rozmerovo sedelo do zásuvky. V poslednej štvrtej zásuvke mám uložené laky na nechty a aj všetky ostatné pomôcky ako odlakovače pilníky a ostatné.
triedenie kozmetiky
triedenie kozmetiky
môj toaletný stolík

Takže toto je môj toaletný stolík :-). Trvalo mi dosť dlho pokiaľ som ho našla a zariadila si ho do tejto podoby s ktorou som spokojná. Všetko je to o drobnostiach a malých doplnkoch, ktoré urobia z obyčajného bieleho stolíka miesto kam si človek rád každý deň sadne. Všetko od A po Z som kupovala online, pretože chodiť po kamenných obchodoch je dnes viac menej strata času a aj tak tam človek nemusí nájsť to čo potrebuje. Spolieham sa na často na vyhľadávače nábytku a pokiaľ sa chystáte na kúpu stolíka či doplnkov tak Vám odporúčam vyhľadávač biano.sk, na ktorom okrem nábytku nájdete aj množstvo doplnkov z viac ako 200 obchodov. Čo je skvelé je aj to že majú mobilnú aplikáciu, takže si viete hľadať nábytok aj počas cesty do práce či do školy a uložiť si ich aj do wishlistu. Dúfam, že som Vám dala pár tipov na doplnky, či organizovanie kozmetiky a určite mi dajte vedieť ako vyzerá Váš toaletný stolík, alebo ak ho ešte nemáte zariadený tak aký je Váš vysnívaný.

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s biano.sk

4 comments

  1. Máš to moc krásné, stolek je nádherný. Taky bych podobný brala. Jen na něj v bytě nemáme místo.
    Povídání nejen o kosmetice

    ReplyDelete
  2. Máš to skutočne krásne zoradené :) Krásna zbierka!

    ReplyDelete
  3. Máš to moc krásně uspořádané :)
    MyGoldenMind

    ReplyDelete