Prírodná ružová kozmetika

prírodná kozmetika bioruža

Tohto roku sa mi do rúk dostalo veľmi veľa prírodnej a bio kozmetiky. Musím Vám povedať, že už dávno neplatí, že by prírodná kozmetika nejak zaostávala za tou konvenčnou. Teda ani netuším, či vôbec niekedy zaostávala, ale sem a tam človek počuje to a hento a toto bola jedna z tých vecí, ktoré som počúva často. Preto keď sa mi naskytne možnosť otestovať novú značku, tak do toho veľmi rada idem. Tento mesiac som si vyskúšala produkty, ktoré ponúka e-shop bioruza.sk a to značky Wooden Spoon a Alteya Organics.
wooden spoon super seeds cleansing oil

Wooden Spoon je bulharská kozmetika, ktorá sa zameriava na výrobu prírodnej a Bio kozmetiky. Vo svojich produktoch používajú bylinky, organické oleje a rastlinné extrakty. V produktoch nenájdete žiadne silikóny, farbivá, minerálne oleje, PEG, ropné deriváty a parfumáciu. A samozrejme, že netestujú na zvieratách. V ich sortimente nájdete produkty na telo, vlasy a aj pleť. Mňa veľmi zaujal čistiaci olej Super Seeds Cleansing Oil vhodný na normálnu až mastnú pleť. Tento olejček nájdete aj vo verzii pre normálnu až suchú pleť a dokonca aj pre citlivú pleť. Na olejčeku je unikátne to, že nie je riedený vodou a tým pádom je v 100% -nej koncentrácii.

Čistiaci olej z prírodných semienok slúži na čistenie pleti od makeupu a súčasnú hydratáciu a výživu pleti. Obsahuje napríklad jojobový olej, hroznový olej, ružový olej a mnoho ďalších. Vďaka tomu nádherne vonia. Na tvár stačí aplikovať 10 až 20 kvapiek oleja v závislosti od potreby. Olej rýchlo rozpustí všetok makeup a zanecháva pleť vyživenú a hydratovanú. Olej môžte použiť na pleť, pery a dokonca aj oči, pretože ich vôbec nedráždi. Tým, že sa jedná o 100% koncentrovaný olej odporúčam potom použiť ešte klasický čistiaci gél, pretože pleť potom ostane mierna mastná. Ja osobne stále používam dvoj-krokové odličovanie, takže mi to nerobí žiaden problém. Oleje používam oveľa radšej ako micelárky a príde mi, že 100 krát lepšie a rýchlejšie odličujú. Toto je perfektný čistiaci olej na pleť, ktorý jednoznačne odporúčam. Robí všetko to čo má a zloženie je top.

wooden spoon super seeds cleansing oil

Zloženie:
Helianthus annuus (Sunflower) seed oil*; Simmondsia chinensis (Jojoba) seed oil*; Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil*; Prunus domestica (Plum) seed oil*; Tocopherol (Vit E); Vitis vinifera (Grape) seed oil*; Sesamum indicum (Sesame) seed oil*; Curcubita pepo (Pumpkin) seed oil*; Papaver orientale (Poppy) seed oil*; Linum usitatissimum (Linseed) seed oil*; Salvia hispanica (Chia) seed oil*; Rosa Damascena Flower Oil*; Citronellol**; Geraniol**; Linalool**;
*Certified organic ingredient;

wooden spoon super seeds cleansing oil

Ďalej ma zaujala značka Alteya Organics. Bulharská Bio kozmetika, ktorá vyrába množstvo produktov obsahujúcich ružu, levanduľu či jazmín. Vyrábajú výlučne, Bio vegánske produkty netestované na zvieratách. Keďže sa blíži studené počasie, tak som si vybrala balzam na pery, ktorý je v tomto ročnom období pre mňa must have. Organic Lip Balm obsahuje organický bulharský ružový olej, ktorý je pri otvorení balzamu hneď cítiť. Obal je jednoduchý, ale v tomto prípade je v jednoduchosti krása, pretože vo vnútri sa skrýva dokonalý poklad. Voňajúci a hydratačný balzám na pery ich zhydratuje na dlhú dobu a odkedy ho mám tak po ňom stále siaham. Okrem ruže vyrábajú aj balzam s jazmínom, vanilkou, grepom, levanduľou a mentolom, takže výber je ozaj široký.

alteya organics

Zloženie:
Prunus dulcis (Organic Sweet Almond Oil), Macadamia integrifolia (Organic Macadamia Nut Oil), Cera Alba (Beeswax), Butyrospermum parkii (Shea butter), Copernicia cerifera (Carnauba wax), Triticum vulgare (Wheat germ oil), Rosmarinus officinalis (Rosemary leaf extract), Rosa Damascena (Rose oil), Tocopherol (Vitamin E).

alteya organics

V balíčku som si našla aj pár vzoriek ako mini ružovú vodu, šampón a krém. Všetky produkty sú top kvality a som rada, že som ich mohla zaradiť do svojej kozmetickej rutiny. Pokiaľ si potrpíte na kvalitné zloženie produktov, tak tieto dve značky Vám to zaručia.

alteya organics

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

3 comments