Peter Thomas Roth Cleanser Squad

Peter Thomas Roth Cleanser squad

Ahojte baby, dnes som tu opäť s novou značkou na tomto blogu a tou je Peter Thomas Roth. Jedná sa o značku z vyššej cenovej kategórii a preto som doteraz po nej nesiahla, no vy asi viete ako rada testujem nové značky a preto mi to nedalo. Siahla som po cenovo výhodnej sade miniatúr pri ktorej viem otestovať až štyri produkty naraz. Peter Thomas Roth Cleanser Squad je perfektná sada štyroch čistiacich gélov určených na dokonalé vyčistenie pleti a so zameraným a ďalšie problémy pleti.



Peter Thomas Roth sada čistiacih gélov

Peter Thomas Roth sada čistiacih gélov

Všetky gély majú 57 ml a sú od seba odlíšené farbami. Mňa osobne najviac zaujal gél s obsahom 3 % kyseliny glykolovej. Ďalšie čistiace gély v sade taktiež obsahujú kyselinu glykolovú no nie už v takom množstve. Nikde som nenašla informáciu aká koncentrácia sa v nich nachádza, no vo všeobecnosti platí, že ak sa výrobca na obale nepochváli v akej koncentrácii sa v produkte nachádza konkrétna účinná látka, tak jej tam bude veľmi málo. To však neznamená, že by zvyšné gély boli zlé. Obsahujú totiž iné zložky, ktoré budú vyhovovať iný typom pleti a iným problémom pleti. A pre suchú a citlivú pleť nie je ani najlepšie používať produkty s vyšším obsahom kyseliny glykolovej na denne báze.

Peter Thomas Roth gél s kyselinou glykolovou

Začala by som s gélom, na ktorý som sa tešila najviac. Peter Thomas Roth 3% Glycolic Solution Cleanser je čistiaci gél s vysokým obsahom kyseliny glykolovej, ktorá patrí k AHA a je určená na exfoliáciu pleti. Preto je tento čistiaci gél určený okrem čistenia aj na píling pleti. Na obale sa píše, že je ho možné používať každý deň a pre citlivejšiu pokožku je tam odporúčanie ho používať maximálne dvakrát týždenne. Ja by som ho však neodporúčala používať na dennej báze pokiaľ nie ste zvyknuté na AHA a BHA kyseliny, pretože môžte mať potom citlivejšiu pokožku. Čo sa týka produktov s obsahom AHA a BHA kyselín je to ozaj veľmi individuálne ako Vaša pokožka zareaguje a preto by som začínala opatrne a používala ich zo začiatku maximálne 2x týždenne. 

Samotný gél je klasický priehľadný gél žltkastej farby. Z obalu sa vylieva z väčšieho otvoru, a treba si dávať pozor aby ste nevyliali viac ako treba. Takéto veľké otvory nemám veľmi rada, ale keďže sa jedná o miniatúrky tak to chápem. Gélu stačí ozaj neskutočne málo a vystačí Vám na celú tvár a aj krk. To platí pri všetkých géloch z tejto sady. Gél veľmi dobre odstráni z pleti všetky nečistoty a mastnotu. Pri pravidelnom používaní dobre exfoliuje pleť, no zo začiatku som to prehnala a používala každý deň a moja pokožka bola potom dosť citlivá. Keď som však gél používala každý tretí deň, tak to bolo tak akurát a som s ním spokojná. Pokiaľ hľadáte produkty s obsahom AHA tak toto sa Vám bude páčiť. Pokiaľ Však máte citlivú pokožku, alebo nechcete si na pleť dávať tak vysoko koncentrovaný gél, tak potom sa so mnou poďte pozrieť na ďalšie gél z tohto radu.

Zloženie:
Water, Sodium Laureth Sulfate, Propylene Glycol, Glycolic Acid, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Allantoin, Panthenol, Arginine, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Sodium Chloride, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, Sodium Hydroxide, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol.

Peter Thomas Roth gél s kyselinou glykolovou

Peter Thomas Roth Irish Moor Mud

Ďalší gél sa určite bude páčiť mnohým z vás. Peter Thomas Roth Irish Moor Mud je hĺbkovo čistiaci gél s obsahom Írskeho bahna (moor mud - nikde som nenašla ako to správne preložiť do slovenčiny). Tento typ bahna sa zvykne často používať v kúpeľoch pri zábaloch a pri rôznych iných procedúrach. Má veľmi priaznivé účinky na pokožku a pleť. Gél je skvelý pre všetky typy pleti no hlavne na problematickú pretože ju dokáže vyčistiť do hĺbky. Pekne prečistí póry, odstráni prebytočnú mastnotu, bez toho aby pleť nadmerne vysušil. Okrem toho obsahuje čierne uhlie, ktoré pomáha pri čistení pleti a čajovník, ktorý pleť upokojí a má antiseptické účinky. 

Gél mi veľmi vyhovuje a je skvelý na každodenné použitie najmä pri večernej rutine, pri odličovaní kedy z pleti odstráni všetko čo sa na ňu počas dňa zachytilo a pripraví ju na ďalšie produkty v starostlivosti o pleť.

Zloženie:
Water, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Propylene Glycol, Peat, Charcoal Powder, Sargassum Fusiforme Extract, Lava Powder, Salicylic Acid, Lactic Acid, Salix Nigra (Willow) Bark Extract, Allantoin, Panthenol, BHT, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Mica, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol.

Peter Thomas Roth Irish Moor Mud

Peter Thomas Roth Rose Stem Cell Bio-Repair Cleansing Gel

Tretím gélom z tejto sady je Peter Thomas Roth Rose Stem Cell Bio-Repair Cleansing Gel. Gél s týmto extrémne dlhým názvom obsahuje extrakty z ruží a AHA kyseliny. Dokonale vyčistí pleť, obnovuje ju, bojuje s prvými príznakmi starnutia a pokožka je pekná rozžiarená. Gél je priehľadnej fialovej farby a nádherne vonia za ružami. Z tejto štvorice je tento najvoňavejší a pokiaľ máte radi ružové produkty a viete, že Vaša pokožka ich miluje, tak tento gél je nabitý samými ružami a vy ho budete milovať.

Zloženie:
WATER/AQUA/EAU, SODIUM LAURETH SULFATE, ROSE CENTIFOLIA FLOWER WATER, COCAMIDOPROPYL BETAINE, LAURYL GLUCOSIDE, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, PEG-150 PENTAERYTHRITYL TETRASTEARATE, ROSA DAMASCENA LEAF CELL EXTRACT, ROSA CENTIFOLIA LEAF CELL EXTRACT, ROSA ALBA LEAF CELL EXTRACT, ADENIUM OBESUM LEAF CELL EXTRACT, COMMIPHORA MYRRHA LEAF CELL EXTRACT, ROSA CANINA FRUIT EXTRACT, ROSA DAMASCENA FLOWER OIL, ROSA CANINA FRUIT OIL, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, GLYCOLIC ACID, ALLANTOIN, PANTHENOL, ARGININE, BUTYLENE GLYCOL, BHT, METHYLDIHYDROJASMONATE, PPG-26-BUTETH-26, SODIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, POLYSORBATE 20, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, DIPROPYLENE GLYCOL, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, SODIUM BENZOTRIAZOLYL BUTYLPHENOL SULFONATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, POLYQUATERNIUM-59, AMBRETTOLIDE, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, PHENOXYETHANOL, RED 33 (CI 17200), BLUE 1 (CI 42090).

Peter Thomas Roth Rose Stem Cell Bio-Repair Cleansing Gel

Peter Thomas Roth Anti-Aging Cleansing Gel

Posledný gél z tejto štvorice je zameraný hlavne na anti-aging a preto bude vhodný pre nás baby po tridsiatke. No určite ho môžte použiť aj skôr ako dobrú prevenciu. Peter Thomas Roth Anti-Aging Cleansing Gel je oranžovej farby príjemnej vône a okrem toho, že nás udrží ´´večne mladé´´ obsahuje aj kyselinu glykolovu a kyselinu salicylovu, ktoré sú skvelé na exfoliáciu a množstvo ovocných extraktov, ktoré pomáhajú zosvetliť a vyrovnať tón pleti. Okrem toho obsahuje aj Pro Vitamín B5, ktorý pomáha v pleti udržiavať hydratáciu. 

Keďže všetky produkty obsahuj AHA a BHA kyseliny, tak nezabúdajte používať ochranný faktor keď pôjdete na slnko aby nebola Vaša pokožka citlivá. Všetky gély majú skvelé zloženie, fungujú presne ako majú, skvele voňajú, majú nádherné obaly a ja som rada, že Peter Thomas Roth svojimi produktmi dokázal, prečo je táto značka tak vysoko hodnotená a vychvaľovaná.

Zloženie:
Water, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Propylene Glycol, Salicylic Acid, Glycolic Acid, Quercus Alba Bark Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract, Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Arginine, Tilia Cordata Flower Extract, Allantoin, Bht, Panthenol, Butylene Glycol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Amyl Cinnamal, Linalool, Fragrance, Red 40 (Ci 16035), Yellow 5 (Ci 19140).

Peter Thomas Roth Anti-Aging Cleansing Gel

Značka nie je najlacnejšia a o to viac som rada, že som našla túto úžasnú sadu a mohla za skvelú cenu vyskúšať rovno štyri produkty. Takáto sada je vhodná aj ako skvelý darček na narodeniny, alebo iný sviatok. Nájdete ju na notino.sk kde môžte dokonca využiť aj darčekové balenie za 4,99 Eur a kuriér Vám domov dovezie už rovno zabalený darček. Alebo takouto sadou môžte potešiť samú seba :)

Peter Thomas Roth Cleanser Squad
 
AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)




2 comments

  1. Značku jsem ještě nikde neviděla, ale ten čistící gel s obsahem bahna mě zaujal nejvíce. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
  2. Značku neznám, ale vypadá moc hezky, ten gel mě taky zaujal :)
    MyGoldenMind

    ReplyDelete