Prvá skúsenosť s Korika

korika masky

Minulý mesiac som na stránkach notino.sk našla novú značku kórejskej kozmetiky KORIKA.  Ako blázon do kórejskej kozmetiky, plátených masiek a všetkého nového som si ich musela hneď objednať a otestovať. Objednala som si 4 masky, z každého rožku trošku. :D Teda masku na tvár, na pery, na ruky a na nohy. A keďže sa jedná o kórejskú značku, tak som mala na tieto produkty veľmi vysoké nároky. Takže ak chcete vedieť ako dopadli, tak sa pohodlne usaďte a čítajte ďalej.

korika nové masky

Raz ma niekto na YouTube nazval maskovou kráľovnou, pretože stále dookola rozprávam o tomto type pleťových masiek. No môžem ja za to, že ich tak milujem? Týždenne používam jednu až dve masky a stále rada skúšam nové druhy a typy. Preto pri kúpe masiek KORIKA som mala veľkú dilemu. KORIKA totiž vyrába tri druhy masiek: NaturBeauty, SciBeauty a StarBeauty. Siahla som nakoniec po KORIKA NaturBeauty rozjasňujúcej maske s liči. Asi najmä kvôli tomu pretože milujem liči a ešte som tuším nikde nevidela masku s obsahom liči.

korika natur beauty

Maska obsahuje:
- výťažok z liči
- extrakt z hamamelu virgínskeho
- ľadovcovú vodu z Islandu

Hlavné účinky:
- výživa a hydratácia
- rozjasnenie pleti
- zjemnenie vrások
- zlepšuje celkový vzhľad pleti

korika natur beauty brightening mask

Maska sa používa ako každá plátená maska na vyčistenú a tonizovanú pleť, na ktorej ju necháte pôsobiť cca 15 minút. Maska ma prekvapila tým, že nebola klasická biela ako skoro až priehľadná. Na pleti príjemne chladila, mala krásnu vôňu a čo je najdôležitejšie veľmi dobre zhydratovala pleť. Hydratáciu pleti bolo cítiť ešte aj na druhý deň a to je presne to, čo od každej dobrej masky očakávam. Keďže plátené masky sú iba na jedno použitie, tak ich účinky by nemali byť viditeľne iba pár hodín po použití, ale minimálne ešte na druhý deň.

korika natur beauty brightening mask aplikácia

Druhým produktom na ktorý som sa veľmi tešila bola hydrogélová maska na pery KORIKA SciBeauty.

korika hydrogel lip mask

Maska obsahuje:
- kolagén
- kyselinu hyalúronovú
- extrakty z jahôd, čučoriedok, brusníc a čerešní

Hlavné účinky:
- dodáva perám hydratáciu
- príjemne chladí a osviežuje
- prekrvuje
- dodáva objem

korika maska na pery

Pokiaľ ste ešte podobnú masku neskúšali, tak určite sa nezabudnite pred použitím napiť a najesť, pretože to počas aplikácie nebude možné. Masku treba opatrne rozbaliť, pretože ze nej môže vytiecť prebytočná tekutina. Keďže je to hydrogélova maska treba s ňou manipulovať trošku opatrnejšie, pretože sa môže celkom ľahko natrhnúť. Maska príjemne chladí no pokiaľ by ste chceli extra chladivý efekt, tak ju pred aplikáciu nechajte na chladničke.

korika hydrogel lip mask

Masku potom stačí naniesť jednoducho na pery a nechať pôsobiť 10 - 15 minút. Nedá sa s ňou síce rozprávať, ale na perách drží veľmi dobre a neodlepuje sa. Pery zanechá jemné a zhydratované ešte aj na druhý deň. Skvelá maska ktorú odporúčam ľudom s veľmi suchými perami.

korika maska na pery aplikácia

Na rad prichádzajú dve masky a to na ruky a nohy. KORIKA SciBeauty regeneračná maska na nohy je určená na regeneráciu a hydratáciu nôh. Nejedná sa o exfoliačnú masku, ale o hydratačnú masku.

Maska obsahuje:
- bambucké maslo
- extrakt z levandule
- výťažky z mäty
- extrakt z koreňa zázvoru

Hlavné účinky:
- hydratácia
- reganerácia a výživa
- pružnosť a pevnosť

KORIKA SciBeauty regeneračná maska na ruky a nechty má podobné účinky, len je určená na ruky. Perfektná vec v zimnom období, kedy je pokožka rúk viac namáhaná.

Maska obsahuje:
- bambucké maslo
- výťažky z aloe
- extrakt z koreňa zázvoru
- výťažky z hodvábu

Hlavné účinky:
- hydratuje a regeneruje
- spevňuje pokožku
- predchádza štiepeniu a lámaniu nechtov

korika scibeauty masky na ruky a nohy

Obe obaly sú oveľa väčšie ako masky na tvár, pretože obsahujú až po dva kusy masiek z pochopiteľného dôvodu. Keď som masky vybrala z obalov obe boli z bielej farby a vyrobené z nepremokavého materiálu v ktorom vo vnútri sa nachádzal samotná textília nasiaknutá hydratačnou maskou. Oba masky boli v strede spojené aby sa tekutina nevyliala. 

korika sci beauty regenerating mask for feet and nails

Po nanesení na ruky a nohy treba použiť lepiacu časť a masku zalepiť aby sa tekutina rýchlo nevyparila a ostala tak tam kde má pôsobiť. Na nohách a rukách treba obe nechať od 15 do 20 minút no keďže sa jedná o hydratačnú masku tak ich tam môžte kľudne nechať o o tých 5 či 10 minút dlhšie. Podľa potreby. Na obaloch sa nikde nepíše že by bolo potrebné masku zmyť a preto som predpokladala, že treba masku potom iba do pokožky vmasírovať. 

korika maska na nohy aplikácia

Obe masky sú určené v podstate na to isté. Regenerujú, hydratujú a zvláčňujú pokožku rúk a nôh a taktiež dodávajú výživu aj nechtom. Obnovujú prirodzenú elasticitu pokožky a vďaka prírodným zložkám jej dodávajú aj výživu. Presne to čo práve potrebujem.

korika maska na nohy

Maska vo vnútri je mliečnej bielej farby a krémovo gélovitej konzistencie a už po pár minútach bolo cítiť ako je pokožka rúk a nôh hydratovaná. Preto som si masky nechala aj o čosi dlhšie ako bolo uvedené na obale, pretože to bol ozaj príjemný pocit. Ešte aj po stiahnutí masiek mi na rukách a nohách ostalo dosť meľa tekutiny ktorú som potom pár minút vmasírovávala aby sa poriadne vstrebala.

korika scibeauty regenerating mask for hands and nails

Pokožka rúk a nôh bola po použití masiek neskutočne jemnučká a zhydratovaná a už dávno som ich nemala tak jemnulinké. Tým, že maska mala čas pôsobiť tak dlhú dobu sa to ozaj prejavilo a je to trošku škoda, že som tieto masky nemala doma skôr, pretože by sa mi neskutočne zišli počas zimy.

korika maska na ruky aplikácia

Podobné masky som už skúšala a tieto zatiaľ u mňa zabodovali najviac. Perfektná vec pokiaľ potrebujete rukám a nohám dodať extra dávku hydratácie, alebo počas zimných dní, kedy je táto pokožka viac namáhaná a viac vysušená.

korika maska na ruky

KORIKA masky u mňa obstáli na jednotku a určite ich odporúčam. Dve z nich nájdete aj v novom NOTINO Summer Boxe, takže ak by ste ich chceli vyskúšať máte teraz skvelú možnosť.

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

13 comments

  1. Masky vypadají skvěle, nejvíce mě zaujala ta s liči. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
  2. Masky vypadají krásně ta na rtech vypadá fakt skvěle :)
    TheBlondieTale

    ReplyDelete
  3. Masku na pery aj jednu na tvár mám tiež, ešte som ich neskúšala, no vyzerajú nehorázne kvalitne a dobre. :)

    Rebelliouslily

    ReplyDelete
  4. wow masky vyzerajú super a aj ty s nimi :)

    ReplyDelete
  5. Já si poslední dobou taky korejské masky moc oblíbila, ale tuhle značku neznám:D. Ale vypadá fakt pěkně!
    Windy pink style

    ReplyDelete
  6. Najviac ma zaujala asi tá pleťová maska s liči :) Masku na chodidlá alebo ruky chcem už dlhšie vyskúšať

    FRENCHSTYLE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tie masku sú dobré, ale viac sa určite prejavia v zime, pretože v tom období je pokožka viac suchá. Teda aspoň u mňa :)

      Delete
  7. This beauty product is very nice to use. Thanks for sharing this

    ReplyDelete
  8. Velmi mě zaujaly ty pleťové masky. Se značkou Korika zkušenosti nemám a láká mě! Děkuji Ti za tip :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    ReplyDelete