Botanica Slavica 9 divov bylín

botanica slavica

V posledných rokoch sa prírodná kozmetika stala veľkým trendom. Na trhu sa objavuje v oveľa väčšom množstve ako kedysi. Viac značiek sa do svojho zloženia snaží zakomponovávať prírodné zložky a obmedzovať zložky, ktoré tam nie sú až tak potrebné a mohli by pokožku dráždiť. Je to určite spôsobené tým, že ľudia majú v dnešnej dobe viac dostupných informácií a vedia čo si na svoju pokožku chcú a nechcú dávať. Sama som si tohto roku dala záväzok a testujem viac prírodnej kozmetiky a taktiež som už veľa produktov zaradila do svojej každodennej rutiny, pretože ma presvedčili o svojej kvalite.

Veľmi dlho som chcela vyskúšať československú prírodnú kozmetiku Botanica Slavica a jej 9 divov. Za vznikom tejto značky sa skrýva krásny príbeh ako sa Lenka a Honza dostali k bylinkám, kozmetológii a prírodnému liečiteľstvu cez bylinkárske knižky ich prababičky. O svoje skúsenosti sa rozhodli podeliť práve prostredníctvom vzniku Botanica Slavica.

botanica slavica 9 divov bylin

Botanica Slavica obsahuje 3 kozmetické rady a to 9 divov bylín, 9 divov kvetov a 9 divov plodov z ktorých si vyberie jednoducho každý. Ich ponuka obsahuje všetko pre starostlivosť o pleť, telo a vlasy. Ja som siahla po dvoch produktoch z radu 9 divov bylín a to najmä z toho dôvodu, že tento rad je určený skôr pre mastný a zmiešaný typ pleti. Ako je asi podľa názvu zrejmé je to, že obsahujú 9 druhov byliniek a to:
- žihľava dvojdomá,
- mäta kučeravá,
- praslička roľná,
- materina dúška,
- šalvia lekárska,
- rozmarín lekársky,
- ostropestrec mariánsky,
- medovka lekárska a
- dub letný.

Botanica Slavica Pleťové Čistiace Mlieko 9 Divov Bylín je určené na odlíčenie a vyčistenie pleti od nečistôt. Je vhodné pre mastný a zmiešaný typ pleti. Vďaka svojmu zloženiu dokáže dobre prečistiť a sťahovať póry, normalizovať funkciu mazových žliaz. Taktiež má protizápalové účinky a pomáha bojovať s akné.

Čistiace mlieko je balené v sklenenom obale s pumpičkovým aplikátorom, takže nanášanie na vatový tampónik nie je nijak komplikované. Samotný produkt je bielej farby a veľmi ľahulinkej konzistencie. Veľmi dobre sa nanáša na pleť a nijak ju nedráždi. Veľmi dobre a rýchlo odličuje makeup, či nečistoty, ktoré ostali na tvári po odlíčení. Mlieko sa do pleti rýchlo vstrebe a nezanecháva ju vôbec mastnú či lepkavú. Pleť ostáva čistá a jemnučká. Taktiež ma veľmi prekvapila jemnučná bylinková vôňa do ktorej som sa ihneď zamilovala. 

botanica slavica čistiace pleťové mlieko

botanica slavica pleťové mlieko

Druhým produktom, ktorý som veľmi chcela otestovať je Botanica Slavica Pleťové Tonikum 9 Divov Bylín. Tonikum je vhodné na dočistenie pleti po odlíčení a umytí, ale hlavne na tonizáciu. Základom tonika je rozmarínový a medovkový hydrolyzát, ktoré pleť tonizujú, majú sťahujúce a protizápalové účinky a regulujú tvorbu kožného mazu.

Tonikum je balené v tmavom plastovom obale s rozprašovačom, ktorým je potrebné navlhčiť tampónik a ošetriť ním pleť. Tonikum je v podstate vodička takže sa do pleti veľmi rýchlo vstrebe a má veľmi podobnú vôňu ako čistiace mlieko. Po použití ostáva pleť vyčistená a jemná. Potom stačí pokračovať svojim obľúbeným hydratačným krémom.

botanica slavica pleťové tonikum

botanica slavica pleťové tonikum

botanica slavica pleťové tonikum

Produkty som si veľmi obľúbila. Robia všetko to čo majú, sú na pleti príjemné a vôbec ju nedráždia. Pritom obsahujú 9 byliniek, ktoré dopomáhajú ku krásnej a hlavne zdravšej pleti. Perfektná prírodná kozmetika, ktorú jednoznačne odporúčam a sama po nej určite v najbližšej dobe opäť siahnem, pretože ma lákajú ešte ich pleťové masky. Všetky produkty Botanica Slavica viete zakúpiť na botanicaslavica.eu, alebo najnovšie aj v DM drogérii.

botanica slavica 9 divov bylin
Zloženie:
Pleťové mlieko:
Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Glycerine, Cetyl Alcohol, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Urtica Dioica Leaf Extract, Mentha Spicata Crispa Herb Extract, Equisetum Arvense Leaf Extract, Thymus Serpyllum Extract, Salvia Officinalis Leaf Extract, Rosemarinus Officinalis Leaf Extract, Silybum Marianum Herb Extract, Melissa Officinalis Leaf Extract, Quercus Robur Bark Extract, Ethylhexylglycerin

Pleťové tonikum:
Rosmarinus Officinalis Water,  Melissa Officinalis Flower/Leaf Water , Urtica Dioica Leaf Extract, Mentha Spicata Crispa Herb Extract, Equisetum Arvense Leaf Extract, Thymus Serpyllum Extract, Salvia Officinalis  Leaf Extract, Rosemarinus Officinalis Leaf Extract, Silybum Marianum Herb Extract, Melissa Officinalis Leaf Extract, Quercus Robur Bark Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

botanica slavica prírodná kozmetika

Budem rada ak mi do komentárov dáte vedieť, či ste sa už s touto značkou stretli a aký máte na ňu názor

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

10 comments

  1. produkty od Botanica vyzerajú super, inak milujem tvoje fotky, vždy sú veľmi pekne nastailované <3

    ReplyDelete
  2. S touhle značkou nemám žádnou zkušenost, ale výrobky mě zaujaly. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
  3. Nádherné fotky, neviem sa na ne vynadívať, nesmierne sa ti podarili! O tejto značke som už čítala a aj keď nie som zrovna typ človeka, ktorý by si potrpel na prírodnú kozmetiku, produkty Botanica Slavica ma veľmi zaujali a určite by som rada nejaké vyskúšala :)

    ReplyDelete
  4. You always have a beautiful pictures,
    Never tried Botanica before but you make me want to try it ♥


    xx
    Amira
    www.amirahayupatiwi.blogpsot.com

    ReplyDelete
  5. Výrobky teda vypadají perfektně! :)
    Miska blog

    ReplyDelete
  6. Mám doma peeling a masku devět divů plodů a jsou fantastické, velmi jsem si je oblíbila a též v brzké době na ně bude na blogu recenze :-)

    ReplyDelete
  7. Prírodnú kozmetiku ja môžem a toto vyzerá naozaj dobre :-) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    ReplyDelete
  8. Super produkty! Ja mám doma od tejto značky taktiež dva a už by sa patrila aj recenzia ❀✿

    Blog de la Licorne

    ReplyDelete
  9. Jsem ráda, že stejně jako se vrací móda, tak se vrací i bylinky a firmy dbají na přírodní složení, tak jako tomu bylo dřív, kdy babičky používaly přírodní věci a tak.
    O této značce jsem teda předtím neslyšela. Každopádně mě docela zaujala. Hlavně teda jejich produkty na pleť. A jsem ráda, že své produkty nedávají do plastu, ale do skla. Tak možná ji někdy vyzkouším.
    Blog na zabití

    ReplyDelete
  10. Mám hodně ráda přírodní kosmetiku, z té pečující už jinou ani nepoužívám :) Tahle značka vypadá taky moc super, ráda se na ni mrknu :) Díky za tipy :)
    MyGoldenMind

    ReplyDelete